Sonntag, 23. Juli 2017

Amppareita ja aasialaista ruokaa

Minua vainotaan. Vainolaiset ovat ampiaisia, mehiläisiä ja kimalaisia, joita en aina välttämättä erota toisistaan. Joku aika sitten yksi paholainen iski yläreiteen ja siitä tuli aivan kamala iso punainen läiskä ja kutisi varmaan lähes kaksi viikkoa. Pelkäsin jo punkkia ja borrelioosia, mutta ystäväni lohdutti, että punkin pistoa ei tunne eli se ei voinut olla punkki. Toissailtana iski kolmikko jalkaterään ja yksi niistä iskuista sattuu edelleenkin. Tässäkin on iho kohtalaisen isolta alueelta aika punainen. Kimalaisarmeija on hommissa meidän kiinanruusussa ja etupihan villiviinin kimpussa käy kova surina, kun ampiaiset aterioivat. Onneksi en sentään reagoi niin pahasti kuin freiburgilainen ystäväni, jonka jalka paisui aivan elefantin jalaksi ja kesti ainakin kolme viikkoa parantua.


Tämän illan vieraamme saavat aasialaista ruokaa. Onneksi meillä on useampia hyvinvarustettuja aasialaisia supermarketteja, joista löytää ihan kaikkea jos vaan ne löytää, sillä siellä on niin paljon tavaraa, ettei normaali eurooppalainen siellä hyvin pysty navigoimaan. Ostin kokeeksi yhden vihreän papayan, kun saimme aikanaan Burmassa sitä niin mahdottoman hyvän salaatin muodossa.


Yksi illan vieraista on muuten edesmenneen rakkaan ystäväni Ginan mies, joka etsii epätoivoisesti morsianta (minusta vähän liian nopeasti, mutta eihän se ole minun asia), ensin lehti-ilmoituksen kautta, nyt netin kautta. Muutaman kandidaatin hän on jo henkilökohtaisesti tavannutkin, mm. entisen työkaverini, maailma on todella pieni. Nainen oli firmamme kaikista epämiellyttävin ihminen, heh heh, sepä olisikin ollut hauskaa, jos J. olisi lyönyt hynttyyt yhteen hänen kanssaan. Olisi päässyt minusta eroon, sillä sitä ihmistä en missään tapauksesssa halua kaveripiiriini. Suuri osa ehdokkaista on eronneita opettajia, onkohan se sattuma? Tänä iltana kuulemme nyt sitten kolmannesta shortlist-naisesta, joka oli ensimmäisillä treffeillä osoittautunut ihan ookooksi, vaikka olikin tehnyt itsestään vähän nuoremman ja photoshoppailut muutaman kilon pois. Odotamme jännityksellä jatkoa.

Kommentare:

 1. Jotkut ne ei osaa olla itsekseen. Minun olisi hyvin vaikea kuvitella itseäni metsästämään seuraa netistä, mutta minä olenkin niin vakaasti varattu ja vanhanaikainen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minähän ei osais edes kuvitella, että olisi joku toinen mies kuin tuo vanha tuttu tuossa vierelläni.

   Löschen
 2. Voi noita vainoojiasi,toivottavasti löytyy jotain joka auttaa.Minuakin on nyt purtu, iso punainen purema reidessä,joka ensin kutitti kamalasti. Teepuuöljy rauhoitti.
  Teetkö riisipaperirullia? Ne ovat hyviä:)
  Voi Ginan miestä, aika nopeasti tosiaankin haluaa uuden partnerin, toivottavasti löytyy kiva sellainen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tehtiin kesäkääryleitä riisipaperiin, hyviä olivat.

   Löschen
 3. Amppareitten kanssa olen harvemmin ollut tekemisissä, eikä niitten pistotkaan ole kovin vaivanneet. Alkukesästä itikanpistot kyllä vaivaavat ja kutittavat. Viime viikolla löytyi taas punkki käsivarresta ja aloin jo epäillä borrelioosia, koska käsivarsi oli isolta alueelta punainen, mutta kylmäkäsittelyllä ja antihistamiinipuikolla turvotus ja punoitus hävisi äkkiä. Punkkeja minulla on ollut monen monta kertaa, mutta onneksi ei tähän asti ole mikään tauti vielä iskenyt.
  Kyllä netistä voi löytyä miellyttävämpiä seuralaisia kuin kapakasta, kokemusta on!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kimalaiset eivät kuulemma pistä, mutta kyllä ne pisti mun ystävää ja se sain elefanttimaisen jalan. Allumies aina silittelee niitä, kun ne on muka niin söpöjä, paksu turkki niillä. Mä pelkään kaikkia.

   Löschen
 4. Jihuu, täällä ilmoittautuu nettivaimo kahdenkymmenen vuoden kokemuksella. Hyvä löytyi :) Argh, inhoan kaikkia pistävää ötököitä hyttysistä lähtien.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Todella fiksun löysitkin! Ei mulla ole mitään nettiä vastaan, tiedän monta, jotka on löytäneet lähes täydellisen partnerin sitä kautta. Olen tässä tapauksessa ollut vaan vähän pöllistynyt, kun mulla oli itsellä vielä suruaika hyvän ystävän menetyksen takia, mutta mies alkoi jo ilmoitella. Olisin ymmärtänyt, jos hän olisi sattumalta törmännyt jossain kivaan naiseen, mutta se innokas etsiminen niin nopeasti vaimon kuoleman jälkeen tuntui oudolta. Mutta jokainen on hullu omalla tavallaan, sanoo kölniläinen.

   Löschen
 5. Kääk. Mun kimpussa hyörii etupäässä hyttyset ja viime viikolla siellä teidän nurkilla oli sellaisia pienen pieniä iniseviä kärpäsiä tai jotain mäkäräisiä, jotka järsivät nilkkojani ihan intopiukeina. Mutta se oli kyllä pieni hinta ihanista maisemista ja kivasta lomareissusta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lehdessä luki juuri, että tänä vuonna on Saksassakin ollut ihmeen paljon hyttysiä, mutta ei meillä mielestäni paljonkaan eikä niiden pistot aiheuta noin kamalaa viikkojen kutinaa. Odotan jännityksellä matkaraporttiasi.

   Löschen
 6. Tänään oli meillä "mökillä" kesän ensimmäinen hieman lämpimämpi päivä eli +22 C. Seurauksena oli se, että pirtti oli täynnä paarmoja ja kärpäsiä, koska irtoporot (yök) tuovat niitä. Pari ampiaistakin oli sisällä. Ehkä sääsketkin ilmestyvät ilmojen lämmettyä, mutta sitähän en ole enää todistamassa, sillä olen etelää kohti menossa. Jos tästä ns. lomasta jotain positiivista sanoisi, niin ekaksi voisi olla se, että ei ole ollut sääskiä eikä muuta räkkää. Tuohon vaimonhankinta-asiaan en sano mitään muuta kuin se, että joillakin on kiire.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kova on kiire. Yritän aina kysellä hänen kriteereitä ja viimeksi kysyin, saako olla ulkomaalainen. Ei saa. Eipä kaveri huomannut kenelle hän sen sanoi. :-)

   Löschen
 7. Meillä Ranskassa myös ärsyttäviä itikoita. Jokisuistoalueilla vielä enemmän. Eivät pidä mitään ääntä ja pistävät monta pientä pistosta lähekkäin ja sitten yhden kunnollisen isomman. Kaikki kutiavat vimmatusti päiväkausia ja jotkut pistopaikat turpoo laajoiksi palleroiksi. Ei voi nukkua ikkuna auki. Onneksi nyt on sää viilentynyt. TV:ssäkin oli jotain itikkaohjelmaa ja esittelivät (hunoja) keinoja niiden torjumiseksi.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ranskalaiset onkin kaikkein pahimpia mitä olen koskaan kokenut, kutinaa kesti kamalan kauan. Pahimmat oli Camarguessa.

   Löschen
 8. Hyvä jos pystyn tätä kirjoittamaan, kun on koko ajan raavittava nilkkoja, jotka maistuivat nyt ilmestyneille paarmaparville. Ehkä sinkkisalva jälleen auttaa, sitä on kun löytyy vauvavieraiden jäljiltä.
  Naurattaa tuo G:n mies, kun kuvittelen hänen kauhistuneen ilmeensä jälkeen päin, kun huomasi möläytyksensä:-))Jos huomasi ja kai hän ajatteli kauempaa tulleita ulkomaalaisia. Mutta mitä tuostakin seuraa, kun ei uskalla antaa aikaa suremiselle! Aika outo tapaus, kun etsii noin hysteerisesti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehei, eihän se mitään huomannut. Ausländer(in)-sanalla on Saksassa negatiivinen konnotaatio, mutta Ausländer ei ole Ausländer, esim suomalainen olis täällä useimmiten suomalainen eikä Ausländer. Miten usein mullekin on sanottu, että ethän sä ole Ausländerin. Ginan mies varmaan ajatteli vaan thaimaalaista tuontimorsianta, kun kysyin ulkomaalaisesta. Mutta hauska juttu silti ja joskus vielä kuulee asiasta sopivassa tilaisuudessa. Nyt jo mun hyvä ystävä vinoilee asiasta. Ai teillä on paarmoja. Joku sanoi, että kesällä kannattais rasvatakädet ja jalat bodybutterilla, silloin pistot ei onnistuis niin helposti, kun ötökät liukastelis.

   Löschen
 9. Kannattanee hakea antihistamiinia apteekista niihin puremiin. Helpottaa edes vähän ja paikallisesti kortisonisalvaa, koska selkeästi olet hieman allerginen noille pistoille.
  Olen kyllä kanssasi samaa mieltä tuosta suruajasta, mutta onhan se jokaisen oma asia. Olen vain sitä mieltä, että liiallinen etsiminen ei tuo onnea. Se oikea ihminen tulee jostain yhtäkkiä ilman etsimistä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen kyllä ottanut antihistamiinia.
   Saa nähdä miten viime viikon tapaaminen numero kolmosen kanssa sujui, ei olla vielä kuultu.

   Löschen