Donnerstag, 31. August 2017

Kesän loppu

Osui silmiin Heli Laaksosen kiva runo tältä päivältä:

Mitä mahta ohra ittekses laulella, ko tiätä, et viimessi öit viätetä?
Elonleikkuun aik.

Runoista puheen ollen huomasin vasta nyt, että uudessa passissani on Eino Leinon runo, aika kiva idea. Suomalaisen Päiväkirjan Karenhan siitä postasi, en ollut itse huomannutkaan.
Päivää ennen meteorologisen syksyn alkamista meillä loppui kesä kuin kanan lento ja lämpötila laski lähes 15 astetta. Yöllä satoi kissoja ja koiria ja kun tulin aamulla ulos terassille, tuntui melkein pimeältä.Lehdessä luki, että kesä on ollut normaalia lämpimämpi, mutta sadepäiviäkin kyllä oli. Jos +25C on helle niinkuin Suomessa kai sanotaan, meillä täällä oli kesän aikana 28 hellepäivää ja esim. Regensburgissa Baijerissa niinä päivinä jopa yli +30C, kun taas Itämeren rannalla ei tullut kai kunnon kesää lainkaan. Kuumin päivä oli meillä +37C ja sen muistan hyvin, silloin lähdimme nimittäin Maastrichtiin.  Toisaalta eilinen ja toissapäivä tuntuivat minusta vuoden kamalimmilta, silloin sauvakävellessä hiki valui otsasta silmiin ja niitä kirveli niin, etten nähnyt yhtään mitään. Oikea syksy tulee oikeastaan vasta lokakuussa niinkuin tämän muutaman vuoden vanha kuva sauvakävelyreitiltäni näyttää.


Tänään hoidettiin viimeiset ostokset pyörämatkaa varten, Allumies sai toppa-alushousut, jotta peppu pitää satulasta ja minä sain sadehupun kypärää varten, sillä kovasti pelkään, että Pietari avaa avaimellaan taivasten valtakunnan ja päästää sieltä sateet meidän niskaan, vaikka nyt ovat näköjään taas muuttaneet säätietoja vähän paremmaksi. Lauantaina emme sitten enää syö Kartoffel-nimistä perunaa vaan Erdapfel (maaomena)  ja tomaatti ei ole enää Tomate vaan Paradeiser. Pieni kertaus itävaltalaisista sanoista on paikallaan.

Vi ses.

18 Kommentare:

 1. Taitaa jo joulukin lähestyä teillä, kun kuulema on jo joulumakeiset kaupan hyllyillä.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole vielä huomannut, mutta en yhtään ihmettelis.

   Löschen
 2. Voi miten ihania kuvia. Turvallisia ajokilometrejä teille, auringonvaloa takaapäin ja mukavan kesäistä myötätuulta. HK

  AntwortenLöschen
 3. Hienoa reissua teille! Syödäänkö teillä myös Marillen kuten Itävallassa? Ovat minun herkkua... Kesä, mikä kesä - tekisi mieli kysyä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä syödään aprikooseja, mutta Itävallassa tietenkin Marillen.

   Löschen
 4. Myötätuulta ja poutapäiviä teidän matkallenne. Minua odotti tänään yllätys töistä palatessani. Opiskelija oli saapunut kotiin viikonloppua viettämään. Tultiin juuri kaupasta. Hän oli näet kaivannut sellaisia ruoka-ostoksia, jotka joku toinen maksaa:D.

  AntwortenLöschen
 5. Syksystä ei vielä tietoakaan, paitsi että koulut alkavat huomenna,yhden päivän ajaksi,ennen viikonloppua. Mukavaa reissua Itävaltaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä alkoi koulu eilen paitsi ekaluokkalaiset menivät vasta tänään kouluun.

   Löschen
 6. Paradeiser, ohhoh mika nimitys tomaatille.
  Olisikin kivaa jos voisi elaa tuollain joutsenien tapaan, kesat Suomessa ja talvet etelassa. Toisaalta ei niin kovin isanmaallinen runo laittaa ihan passiin. Mutta monen suomalaisen unelma kylla.
  Mukavaa reissua teille ja hyvia ilmoja.

  AntwortenLöschen
 7. Hieno "passikuva"! Toivotaan suotuisia säitä reissunne aikana älkääkä sitten ahmiko liikaa Kaiserschmarrenia, vaikka se herkullista onkin, voi tulla ähky olo.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nam, Kaiserschmarrn, mutta olen päättänyt laihtua tällä matkalla. Ans kattoo miten se idea toimii, taitaa olla toisinpäin.

   Löschen
  2. Niin siinä näytti sitten käyvän, Kaiserschmarrn vei kielen mennessään, mikäli Instagramiin on uskominen:-)

   Löschen
 8. Vauhdikasta reissua! Oottelen jo matkatarinoita..

  AntwortenLöschen
 9. Ihanaa pyörämatkaa! Hauska, että sanatkin hieman muuttuvat, kun rajojen yli mennään, vaikka hyvin samantapaista teillä onkin. Suomesta kun lähtee, pitää aina opetella uudet sanat. :)
  Syksyn tulo on niin ihanaa! Vaikka juuri sääkartat näyttävät, että viikonloppuna saattaa olla vielä lähes + 20 astetta, joten sehän on täyttä kesää!

  AntwortenLöschen