Donnerstag, 5. Oktober 2017

Lukemista riittää

Tykkään nykyajan kirjakaupoista, kun siellä saa istua ja katsella rauhassa kirjoja ja juoda jopa kahvia.
Tässä katseltiin matkaoppaita ja mukaan lähtikin Lissabon, jonne varasimme marraskuulle lennon, kun en ole koskaan käynyt.


Posti toi Suomesta  blogiystävältä ihanan paksun kuoren, jonka päällä oli kauniita muumimerkkejä ja sisällä Kallandin kirja Vien sinut kotiin, jota olen kovasti himoinnut lukea. Kiitos kaunis♥


Olin tänään aika hämmästynyt, kun kuulin, että Ishiguro sai nobelin. Itse olisin ehkä antanut Paul Austerille tai Haruki Murakamille, mutta eivät kysyneet multa.  Ishiguro taitaa olla vasta toinen nobelisti, jonka kirjoja olen lukenut ennenkuin hän sai nobelin, ensimmäinen oli Coetzee.

21 Kommentare:

 1. Kallandin kirja on todella hyvä, hienon paketin sait!

  Minä olen niin onnellinen Ishiguron nobelista. Murakamikin on hieno, mutta vähän epätasainen. Austerin aika voi vielä tulla. Pitääkin muistaa hankkia se 4321 luettavaksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä tunsin Ishiguron ainoastaan siitä The remains of the day, se on muistaakseni tullut elokuvanakin televisiossa.

   Löschen
 2. Ishiguron tuotantoa en vielä tunne, pitänee tutustua. Oma Nobel-ehdokkaani olisi ollut jälleen kerran Margaret Atwood, kanadalaiset kirjailijat kun ovat suosikkejani. Viime vuoden voittajan Dylanin laulamia runoja siirsin tässä juuri lisää muistitikulle automusiikiksi:) Auster on yöpöydän kirjapinossa odottamassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Atwood sai tänä vuonna Saksan kirjakauppojen "rauhanpalkinnon".

   Löschen
 3. Minä en ole vielä lukenut Ishiguroa.Lissabon on varmaan hieno kohde,en ole itse ollut mutta aina kaikki kehuvat.

  AntwortenLöschen
 4. Atwoodia tai Murakamia olisin veikannut, myös ehkä McEwania, vaikka olen lukenut häneltä vain pari teosta. Ishigurolta olen sentään lukenut yhden teoksen.

  AntwortenLöschen
 5. Allu, yksi parhaista ellei paras kotimainen saapui sinulle: Nauti!

  Minä en ole lukenut Ishiguroa vielä, vaikka sairastankin jonkinasteista japonismia. Toisaalta katselin netistä kautta aikain voittaneita kirjallisuuden nobelisteja ja aika monta oli kovaakin suosikkiani siellä eli löytyy omasta kirjastosta. Toisaalta, miksi ei Oates, McEwan, Auster tai Roth? Eikö olisi jo aika.

  ♥♥

  AntwortenLöschen
 6. Lissabon, toiseksi kaunein kaupunki heti Istanbulin jälkeen! Hyvää matkaa!

  AntwortenLöschen
 7. Lissabon, tuntematon minulle, kuten myös Ishiguro. Pitää yrittää sivistyä molempien osalta.

  AntwortenLöschen
 8. Ai mäkin tykkään noista kirjakaupoista, joissa voi istuskella mukavasti ja juoda vaikka kahvia. Saksan pikkukaupungissa löytyy muttei täällä suuressa Lyonissa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei niitä ennen Saksassakaan ollut ja aika pieniä oli kirjakaupat, kun vuonna kivi ja kirves tulin Saksaan, silloin aika haikailin Akateemisen perään.

   Löschen
 9. Tunnen sekä Ishiguron tuotantoa että Lissabonia. Tänä viikonloppua ajattelin etsiä vielä jostain "Pitkän päivän ilta" -elokuvan koko perheelle tai edes meille tytöille katseltavaksi. Lissabonissa olen syönyt yhden muistorikkaimman illallisen. Olimme siellä kahdestaan ihan lähiaikoina eli tasan 10 vuotta sitten. Sintran palatsissa emme käyneet, mutta se linnanpuisto on satumaisen kaunis. Se oli uskomaton ja näemmä unohtumaton. Hyvä kohdevalinta! Hyvää viikonloppua teille. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tarkoitin, että Lissabon on hyvä kohdevalinta. HK

   Löschen
  2. W on ollut kaksikin kertaa Lissabonissa työm...ei kun siis huvittelumatkalla.

   Löschen
  3. Lissabon on hieno kaupunki ja marraskuussa siellä ei varmaan ole niitä turistilaumoja, joita olin käydessäni siellä yhtenä keväänä.

   Löschen
 10. Saisipa Suomalaiseenkin tuolit...

  AntwortenLöschen