Dienstag, 31. Oktober 2017

Syyslehtiä ja Suomen kulkuneuvoja

Eva Cassidyn laulama Autumn leaves on mielestäni yksi kauneimpia syylauluja.ja kauniita olivat syyslehdet tänäänkin sauvakävelyreitillämme. Joku oli laittanut niitä rivin penkin selkänojan päälle.
Tajusin nyt vasta, että Suomessa ei taida ollakaan tänään pyhäpäivä. Meillä nimittäin kunnioitetaan koko Saksassa tänään Martti Lutheria pyhäpäivällä ja ettei arki tulisi liian nopeasti, huomenna on sitten vielä katolinen pyhäinpäivä, se tosin vain osavaltiossa, joissa on enemmän katolisia. Olimme eilen konsertissa, jossa oli teemana Luther ja kuulimme, että hän ei Kölnissä käydessään ollut lainkaan ihastunut rakenteilla olevaan tuomiokirkkoon, piti sitä täysin sopimattomana saarnojen pitoon eikä täkäläinen olutkaan oikein kelvannut.
Nyt istumme täällä halloweenina pimeässä, kun ovikello soi jatkuvasti ja lapset käyvät kerjäämässä karkkia, jota meillä ei ole talossa, kun unohdin ostaa. Kaihtimet ovat alhaalla ja valot sammutettu, mutta siitä huolimatta ovikello on soinut jo monta kertaa.

Muistelin tuossa vanhaa englantilaista sarjaa nimeltä Mennään bussilla eli On the buses. Mietimme nimittäin käväistä pikaisesti sukuloimassa Valkeakoskella, mutta se onkin suuri ongelma. Ensin ajattelimme vuokrata päiväksi auton, mutta autovuokraamot ovat Helsingin kaupungissa sunnuntaisin kiinni. Sitten tuli mieleen Express bussi, sillähän pääsee mukavasti. Jos haluaa olla perillä kello 12 niinkuin on suunniteltu, bussi lähtee yöllä kolmelta, seuraava vasta kello 11 ja se on vasta kello 13 perillä. Suomi 100v, sen kunniaksi on varmaan muutettu nuo liikenneyhteydet 1917 tasolle. Taidan etsiä hevoskyydin tai jättää menemättä.Kommentare:

 1. Hei te siellä pimeässä:-) Toivottavasti lapset pian menevät nukkumaan ja saatte kurkistaa ulos. Täällä vietettiin halloweenia viime lauantaina, ihan hullua koko touhu, mutta kauppiaat ja pikkulapset tietenkin tykkäävät.

  Ei vain bussit vaan kaikenlainen palvelu menee vauhdilla taaksepäin, pian päästään todellakin 1917 tasolle. Ei voi muuta kuin ihmetellä. Säälittää vanhempi polvi, ei ole heillä varmaankaa helppoa tänä päivänä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun lapsuudessa niitä busseja kulki vaikka kuinka paljon päivässä.

   Löschen
 2. Eiko lentokentalta saa autoa milloin vaan?

  Onneksi tuo halloween ei ole tullut tanne meille vaikka monet muut Ameriikan ketkutukset ovatkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lentokentältä saa, mutta sinne pitäis sitten erikseen matkustaa, kun me ei oltais silloin kentällä.

   Löschen
 3. Kai nyt sentään edes kentältä saa sunnuntaiksi auton vuokrattua. Pienemmissäkin kaupungeissa on onnistunut sunnuntaiauto ja luovutus myös.

  Lyonissa oli joskus takavuosina katujen puhdistajilla syyslehtiä varten isoja paperisäkkejä joissa luki Les Feuilles mortes, aika hauska.
  Syksy on kaunista aikaa - terkkuja Saksan lounaisesta nurkasta viinirinnemaisemista. Ei ole näkynyt noitia eikä kerjäläisiä.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me kun ollaan niin luksusihmisiä, että haluttaisi se auto sieltä, mistä lähdemme emmekä ensin matkustaa muilla kulkuneuvoilla auton luokse Vantaalle.

   Löschen
 4. Meillä on kyllä monta kertaa pikkupojat laitettu bussiin Koskista ja heidät on vanhemmat hakeneet sitten Hesasta. Ei ole ollut mitään ongelmia, pojatkin on olleet ihan kilttejä bussissa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Totta kai ne bussit kulkee "silloin kun ne kulkee", mutta jos pitää olla kello 12 Koskissa, pitäis lähteä jo kolmelta aamulla. Ei silti, tottahan sinne pääsee, kun ajaa ensin ohi Tampereelle ja palaa sieltä, menee "vain" tunti kauemmin. Ehkä mä tosiaan ajattelen liikaa niitä vanhoja hyviä aikoja.

   Löschen
 5. Autoeuropelta löytyy kyllä sunnuntainakin saatavia autoja Helsingin keskusta-alueelta. Esim rautatieasema, Erottaja jne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos vinkistä, kas kun meidän portal ei tarjonnut sitä mahdollisuutta. Niillä on useimmat palatusasemat tosin kiinni sunnuntaina tai kiinni illalla aikaisemmin. Täytyy tulevaisuudessa jätää tuo sunnuntaipäivä kokonaan pois.

   Löschen
 6. Täällä vietetään pahainpäivä ensin pois alta ja lauantaina sitten pyhäinpäivää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pahanpäivän viettäjiä löytyy varmaan enemmän.

   Löschen
 7. Tämän viikon sunnuntaina menee näköjään viimeisen kerran klo 10.15 lähtevä bussi, joka on Valkeakoskella klo 12.15.

  AntwortenLöschen
 8. Täällä lopetetaan paljon bussivuoroja, kun ei ole tarpeeksi matkustajia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ymmärrän, mutta silti harmittaa. Meitä täällä keski-Euroopassa hemmotellaan, kun on paljon ihmisiä ja paljon kysyntää. Tai eihän tuolla Eifelissakaan monia busseja kulje, mutta ei se olekaan pääkaupunki.

   Löschen
 9. Autumn Leaves on minustakin tosi kaunis laulu. Ihanat nuo lehdet tuossa selkänojalla, hieno kuva! Hyvää marraskuun alkua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joku fiksu ihminen oli laittanut ne lehdet penkin päälle, oli pakko kaivaa känny esiin ja ottaa kuva. Hyvää marraskuuta sinullekin, kiva kun kommentoit.

   Löschen
 10. Bussi- ja junavuorot alkavat olla tänään todella vähissä; jopa se ulkomaalainen halpis Onnibussi on vähentänyt illasta ajovuoroja jopa Turun ja pääkaupungin välillä. Enää ei voi jäädä Hesaan teatteriin tai oopperaan ja tulla myöhäisjunalla tai -bussilla takaisin, vaan se vaatii yöpymisen.
  Apua, onko siellä Frankeissa sitten perjantaina(kin) pyhäpäivä?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eilen ja tänään oli pyhä meillä ja myös Baijerissa, johon Franken kuuluu, vaikka ne ihmiset haluaa kyllä olla Franken eikä Bayern. Perjantaina on arki, samoin lauantaina.

   Löschen
 11. Haha... ei ihme, ettei itäsaksaleiselle Lutherille kölniläistä olutta kelvannut - ei mullekaan kelpa. :D

  AntwortenLöschen
 12. Ihana syyskuva lehdistä puiston penkillä.
  Täällä tosiaan bussikuljetukset ovat paljon vähentyneet kannattamattomina. Siihen meillä asiaa ajaa valtiovalta. Kaikki pitää kilpailuttaa, sitten voittaja on joku ulkomaalainen, jonka työn jälki ei miellytä. Tosin tätä ei vielä ole kokonaan kuljetusalalla, kun Suomessa on voimassa kabotaasisäännöt osittain ja onneksi. Niiden purku on kuolemaksi Suomen kuljetusliikkeille.
  Mukavaa arkea pyhien jälkeen! Meillä Pyhäinpäivää vietetään huomenna lauantaina!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun kanssasauvailijat eivät näe koskaan mitään ja mä aina vaan pysähdyn ottamaan jostain kuvan.

   Löschen