Montag, 6. November 2017

Löytöjä puusta ja puun alta

Eilisellä päiväkävelyllä bongasimme söpön mobiilin linnunpöntön, sillä on lintujen helppo hoitaa muuttoasiansa.
Allumies tuli joku päivä sitten kotiin mukanaan puun lehti ja hedelmä. Lehden tunnistimme heti ginkgo-puuksi, suomeksi neidonhiuspuu. Lehti on jo vähän kellastunut syksyn aikana,Ensimmäisen kerran tutustuimme puuhun Weimarissa, siellä se on tullut kuuluisaksi Goethen runosta.


Runon Goethe on omistanut Marianne Willemerille, frankfurtilaiselle näyttelijällä, jonka kanssa hänellä oli jotain vispilänkauppaa. Goethellehän riitti naisseuraa vaikka millä mitalla.


Sattumalta paikallislehdessämme oli viime viikolla pitkä artikkelin kaupungin puista ja siellä mainittiin myös neidonhiuspuut, joita täällä on jonkun verran, mm. naapurimme pihassa. Opimme, että naispuoliset neidonhiuspuut haisevat syksyllä tai siis se pudottaa maahan nuo pienet "luumut" ja ne haisevat. Siksi kaupunki (yrittää) ostaa vain miespuolisia puita, mutta sukupuoli käy usein ilmi vasta 30v kuluttua. Allumies oli ehtinyt jo moneen kertaan ihmetellä, miksi hänen kuntosalinsa lähellä on aina kamala haju, nyt sekin selvisi. Opiia ikä kaikki.

13 Kommentare:

 1. Hahah, mutta ainahan kuntosalilla haisee... =D

  AntwortenLöschen
 2. Sieltä sitten vaan keräämään puunlehtiä ja keittelemään parantavaa teetä, vaivalla ei väliä, kaikkeen tepsii kuulemma :)
  Hauska pönttö muuttolinnuille :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joku aasialaisnainen oli tosiaan kerännyt noita hedelmiä, varmaan tekee teetä.

   Löschen
 3. Olipa Goethellä tosiaan rusaasti naisseuraa - hovinaisista siivoojiin:) No, syntyi häneltä sitten runsaasti runojakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ei ollut silloin vielä häshtäg miituu olemassa :-)

   Löschen
 4. Olipa tokavikassa säkeistössä rilkeläistä tunnelmaa.

  Hieno lehti ja tuo hedelmäkin. Olet ehkä lukenut, miten Helsingissä nyt kaadetaan valtava määrä hevoskastanjoita, jotka ovat saaneet bakteeritartunnan, joka tulee vain hevoskastanjoihin. Kyllä tulee aakeeta laakeeta. Ihmettelen kun Porissa on koko ikäni voineet hevoskastanjat niin hyvin ja niiden kauneus keväällä on yhtä autuutta.

  <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä kaatavat parhaillaan yhdeltä kadulta 300 tervettä plataania, että saadaan autoille lisää tilaan. En ala!

   Löschen
 5. Ne eivät varmaan ole syötäviä jos niin haisevat;D Meidän puistossa taas leikattiin lisää puita mikä suututti.

  AntwortenLöschen
 6. Nätti! Joku sulla on oma tontunovi; ovat kuulemma muodissa nyt jouluna? En muuten ole vielä törmännyt "heisse Maroniin"... :(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole tontunovea, piti oikein netistä katsoa, mikä se on. Tuliskohan ne kastanjat vasta loppukuusta?

   Löschen
 7. En tiennytkään ginkgopuun suomalaista nimeä. Mutta sen tiedän, että ginkgo-pillerit ovat avuksi tinnitukseen, ainakin jonkin verran. Tuossa meidän puistossammekin kasvaa ginkgopuu, se on varmaan miespouolinen, kun en sen hedelmiä ole nähnyt.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enpä tuntenut minäkään, onneksi netistä löytää nykyään helposti.

   Löschen