Mittwoch, 8. November 2017

Kylmää ja morbus J

Nyt on viilentynyt sää ja pitää alkaa miettiä pitäisikö jo alkaa peitellä oliivipuuta. Aamulla taisi olla vain +7C ja vuoristossa saattaa jopa sataa lunta.
Kahvilassa oli laitettu huopia ulkopöytiin, mutta eipä ollut kukaan rohjennut istua ulos.


Pultsari ei ollut vielä lähtenyt kodittomille tarkoitettuihin kämppiin, vaan nukkui sikeästi katukäytävällä. Kiinalaishierojalla oli vaikeuksia saada mainostaan paikalle.


Nukkumapaikkoja kodittomille pitäisi kyllä löytyä ja esim. meidän lähellä oleva kirkko tarjoaa yösijan. Siellä on joku vapaaehtoinen mukana koko yön ja toiset tarjoavat aamulla aamiaisen ja Allumieskin on siellä talven aikana aamiaishommissa.

Tunnetteko osteopatian? Minulla on ollut syyskuusta lähtien vaikeuksia vasemman jalan reiden kanssa. Ensin viikkokausia sitä pisteli ja jotenkin veti ja myöhemmin tunsin takana kipua. Maallikkona pidin sitä iskiasvaivana. En halunnut mennä ortopedille, joka heti laittais yksityispotilaan röntgeniin, CT:hen ja MRI:hin (en osaa oikeinkirjoitusta noista muodoista, sorry) ja pyysin kotilääkäriltä reseptiä fysioterapiaan, jossa olin lomien takia vasta kolme kertaa. Sunnuntaina kipu jalassa paheni ja maanantaina sain neron idean soittaa osteopaatille ja sainkin sattumalta vielä samana päivänä peruutuspaikan. Osteopaatti tiesi heti, että kyse ei voi olla iskiaksesta. Hän löysi heti paikan ja painoi siitä niin, että kuulin enkelten laulua. Sitten hän venytti ja venytti ja tuloksena kivut häipyivät lähes täysin. Tänään on toinen istunto. Annoin taudilleni nimen Morbus J, sillä tiedän tarkkaan syyn siihen. Pyörämatkan lopussa, kun Allumies loukkasi kylkensä, kannoin hissin puutteessa kaksi mielettömän painavaa matkalaukkua hotellin kolmanteen kerrokseen, koska en halunnut, että mies kantaa ne ja se toinen mukana ollut gentleman J oli sitä mieltä, että riittää kun hän kantaa omansa. Onneksi on olemassa osteopaatteja, jeee!!!!

Kommentare:

 1. En ole vielä käynyt osteopaatilla, mutta tarvetta kyllä olis. Mielestäni he usein ovat parempia asiantuntijoita kuin täkäläiset ortopedit. Minun venäjän kurssilla on yksi osteopaatti, joka osaa myös kalevalaista jäsenkorjausta.
  On se jo aika, että teilläkin vähän viilenee. Vanhat ihmiset siellä sanoivat, että kylmä ja pakkanen tappaa kaikki tuholaiset. En sillä nyt tarkoita tuota ulkona yöpyvää.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä kannattaa mennä osteopaatille, vaikka on kai niissäkin eroja.

   Löschen
 2. Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta mies on välillä käynyt jossakin niksauteltavana ja paineltavana ja joka kerran on hämmästys ollut suuri, kun vaivat on jäänyt sinne käynnille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Monet käy tosiaan niksauttajalla, itse en ole tarvinnut.

   Löschen
 3. En ole käynyt osteopaatilla,mutta hyvä tietää.Minulla on piakkoin fysioterapia, jonka tilasin ikuisuus sitten kun kaaduin rappusissa,mutta tulee tarpeen koska vieläkin olkapää vaivaa hieman. Meillä ei ole kylmää vaan aivan liian lämmintä marraskuulle. Yöt ovat kivasti viileitä,mutta sääaplikaationi ilmoittaa että sunnuntaina on 29 astetta, kamalaa, sillä marraskuussa ei pitäisi olla niin lämmintä täällä... Toivottavasti pääset pian eroon kivuista kokonaan

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olkapää on usein aika tricky juttu, toivottavasti saa apua. Onpas kuumaa, huh.

   Löschen
 4. Kylmää; aamulla kun kävelin yliopistolle sen noin 1,5 kilsan matkan, niin haistoi miten joissakin taloissa lämmitetään hiilellä. Toki tämä on aikamoista hienostokaupunginosaa, tai ainakin talot ovat kalliita. Kai niissä on jotain koristetakkoja, joita lämmitetään. Siivooja sanoi, että kohta tulee lunta. Ei ainakaan tänään. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Arvaa millaista on vanhoissa DDR-paikoissa, kun kaikki lämmittävät hiilillä.

   Löschen
 5. Täytyypä tuollaista paattia harkita. Kun noita kaikenlaisia kremppoja kuitenkin aina ilmaantuu.
  Isäni kävi aikoinaan ..luulen, että se oli naprapaatti.. Hän taisi hoitaa enemmän niksahtaneita nikamia. Ehkä sinun paattisi on saanut jonkun himputin hermopinteen aukaistua. Aika hyvä muuten tuo MorbusJ ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Naprapaatin nimityksen tunnen Suomesta, mutta täällä ei sitä ilmeisesti juuri käytetä.

   Löschen
 6. voi että, en tykkää enää hotelleista ilman hissiä, olisitte muuttaneet alakertaan...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Alakerrassa ei ollut edes huoneita, mutta en muutenkaan älynnyt kysyä.

   Löschen