Mittwoch, 17. Januar 2018

Ensin työ ja sitten huvi


Työtä valmisteltiin eilen, kun otettiin monta putkea verta , tehtiin EKG, magneettikuva, röntgenkuva ja vanutupolla MRSA-näyte suusta ja nenästä. Ihan mukavan näköinen muuten se bakteeri kyllä on kuten tästä löytämästäni kuvasta näkee:

kuva täältä

Maanantaina olen rohkea ja päästän neurokirurgin jyrsimään ylimääräistä kamaa selkärangastani. Älkää pliis päiviteltkö asiaa ja kertoko vaaroista vaan kertokaa ainoastaan ihmisistä, joille leikkaus toi apua. Tämän pitäisi olla rutiinijuttu kokeneelle ja sympaattiselle lääkärilleni. Sairaala tuntuu hyvältä, vähän sellainen luksushotelli, kun huoneen minibaarissa on kuulemma pieni pullo viiniäkin.
Mutta ensin lähettävät unten maille haaveilemaan vaikkapa lomamatkoista.

Nimittäin sitten kun olen saanut tämän raskaan työn tehtyä, tulee huvin aika ja siellä onkin pipelinessa vaikka mitä kivaa tälle vuodelle.
Kesäkuun alussa teemme ilmeisesti viikon pyörämatkan, kohde on vielä avoin,  ja kesäkuun loppupuolella aiomme lentää ystäväparin kanssa Milanoon tai siis Malpensaan (edestakainen lento maksaa uskomattomat 53 euroa). Ystävämme ovat asuneet Milanossa viisi vuotta joten meillä on hyvät oppaat mukana. Minulta on Milano ja Leonardo daVincin Viimeinen ehtoollinen jääneet tähän asti näkemättä joten on korkein aika paikata sekin sivistysaukko.
Lokakuussa on sitten ilmeisesti - God willing - matka Japaniin, lennot Finnairilla Helsingin kautta, koska sieltä löytyi edullisia tarjouksia. Kiertomatka pitää vielä lyödä lukkoon, tarkoituksena on tehdä ehkä tämä:

kuva: Studiosus

Reittiin kuuluu mm. kolmen tunnin patikointa vanhaa postireittiä, jossa tutustutaan autenttiseen vanhaan Japaniin, netistä löytyi tämä söpö kuva.


foto: Shutterstock

Ja lopuksi piipahdetaan ehkä vielä Okinawan saarelle, josta löytyi paljon tietoa mm. kerranelamassa-blogista.

Mutta ensin katsotaan olenko silloin vielä hengissä.


24 Kommentare:

 1. Onnea leikkaukseen, hyvin se menee! Ja paranet sen jälkeen.
  Toivottavasti pääset katsomaan Viimeisen ehtoollisen, sillä olen kahdesti käynyt Milanossa enkä ole onnistunut saamaan lippuja sinne. Viime kerralla ehkä olisi saanut liput aamupäivälle, jolloin oli oma esitelmä konffassa, joten se piti jättää. Olen kyllä sitä mieltä - kaikki eivät varmaan ole samaa mieltä kanssani tästä - että miksi sinne pitää raahata kaikki amerikkalaiset risteilyturistit, jotka eivät edes tiedä missä maassa milloinkin ovat! Sen vuoksi muut eivät pääse katsomaan tätä maalausta.
  Mutta jos se ei onnistu, niin teille tulee hieno Japanin matka!

  AntwortenLöschen
 2. Komppaan Helenaa ja hyvin se kaikki menee! Olisihan se hienoa päästä Japaniin...

  Ihan naurattaa tuo Helenan kommentti noista amerikkalaisturisteista, sillä meiltä on mennyt Saksassa ja Itävallassa jotakin ohi kiinalaisten turistilaumojen takia. Onneksi sitten huomasimme, että jos taivaalta tulee pisarakin romanttista sadetta, he kaikkoavat:)

  Mit den besten Wünschen!

  ♥♥♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne kiinalaiset on kai nyt enemmän Suomessa, kun lapsista, jotka siitetään revontulien aikaan, tulee kiinalaisen uskomuksen mukaan erikoisen kauniita.

   Löschen
  2. Ne ovat japanilaisia, jotka haluavat siittää lapsia revontulten loimutessa. Kiinalaisia kyllä riittää nyt Lapissa; täällä etelässä vain Helsingissä olen nähnyt heitä.

   Löschen
 3. Hyvin kaikki menee, luota siihen. Japani itsellänikin työnalla syksyksi...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Japani on kyllä yhtäkkiä pompannut suosikiksi.

   Löschen
 4. Tsemppiä leikkauksesta toipumiseen.
  Japani on mahtava maa! Siellä todella huomaa, ettei ole kotona.

  AntwortenLöschen
 5. Cenacoloon kannattaa tosiaan varata se slotti. Se taitaa olla ainoa järkevä keino päästä tuo maalaus näkemään. Ja kun päästävät kerralla vain tietyn määrän porukkaa sisään, saa sitten katsoa oikeasti niin että jotain näkeekin. Tosin muistelen, että katsomisaikakin oli sitten jotenkin rajoitettu. Mutta silti kannatti!

  Japani kuulostaa hienolta. Itse en ole siellä kmoskaan käynyt.
  Kuten muutkin jo ovat sanoneet, operatsioonisi sujuu varmasti hyvin ja sitten pääset taas huolettomasti hurvittelemaan. Tsempit täältäkin !!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samoin oli Giotton kappelissa Padovassa, sinne me kanssa varattiin slot.

   Löschen
 6. Onnea leikkaukseen, ammattilaiset tekevät parhaansa!
  Olen ollut kesällä 2011 selkäleikkauksessa ja sinne jäivät kamalat kivut.
  Kerran olen ollut Milanossa. Viimeistä ehtoollista emme nähneet, mutta yllättäen saimme liput La Scalaan.

  Japanin matka tulossa! Ihanaa! Tsemppiä leikkaukseen ja toipumiseen!

  AntwortenLöschen
 7. Mikä helpotus pienen blogitaukosi jälkeen, täällähän oli vain positiivisia uutisia: kivut ovat pian vain muisto ja edessäpäin odottavat upeat matkat!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Bloggerikin tykkää ja päästää viestisi läpi. :D

   Löschen
 8. Onnea leikkaukseen, ja pikaista paranemista.Onneksi sulla on sen jälkeen paljon kivaa tiedossa, se helpottaa toipumista:)

  AntwortenLöschen
 9. Ei huolta: myös isältäni on järsitty ylimääräistä kamaa selkärangasta, ja iskä on rakentanut sen jälkeen vielä talonkin. :-) Kaikki menee siis ihan varmasti hyvin, ja pääset seikkailemaan noihin upeisiin paikkoihin! <3

  AntwortenLöschen
 10. Vitsit miten hauskaa tämä samanaikainen Japani-mietiskely. Tuo Tsumago-Magome siis meilläkin listalla. Magomesta varasin sellaisen perintesen ryokanin yöpaikaksi. Toivottavasti leikkaus menee hyvin. Sitten vain kuntoutusta ja malttia ja entistä ehompana matkaan.

  AntwortenLöschen
 11. Kyllä sinä vielä noista maisemista pääset nauttimaan. On hienoa kun kivut saa loppumaan. Pikaista paranemista!

  AntwortenLöschen
 12. Kyllä sujuu toipuminen sutjakkaan, kun on noin monta matkaa mistä haaveilla. Ja leikkaukseen parhaat mahdolliset olosuhteet. Lykkyä!

  AntwortenLöschen