Mittwoch, 10. Januar 2018

Päivän peili

Hamassa menneisyydessä asuessani Suomessa radiossa oli lähetys nimeltä Päivän peili ja aloin etsiä sitä netistä, mutta sain selville, että se on joutunut brändimurhan uhriksi ja nimi on nyt Yle uutiset.
Tässä uutiskatsaus meidän aamulehdestä:

1) Viime kesänä operaattorit pakotettiin muuttamaan kännypuhelujen hintoja EU:n alueella eli puhelut maksavat ulkomailla saman kuin kotimaassa, mutta eivätpä ole ainakaan Saksassa muuttaneet kaikkia maksuja. Jos soitan kännykästä Suomeen, siitä otetaan kalliimpi hinta kuin kotimaan eli Saksan puhelusta. Jos sitten ajelen Hollannin tai Belgian puolelle ja soitan sieltä Suomeen, puhelu maksaa saman verran kuin Saksan sisäinen puhelu. Lankapuhelujen hinta Suomeen on suhteellisen kallis, sillä ymmärtääkseni suomalaiset operaattorit laskuttavat jostain syystä yhteistyöpartnereilta enemmän kuin muunmaalaiset ja siksi meidän lankapuhelinfirman listoilla Suomi ei kuulu oikeastaan lainkaan Eurooppaan, sinne pitäisi maksaa erikseen oma flatrate. Onneksi on olemassa WhatsApp, jonka kautta soitan nykyään kaikki puhelut ulkomaille ilmaiseksi.


2) Jotkut turistifirmat tarjoavat asiakkailleen Digital Detox, jolloin kännykän voi antaa loman ajaksi pois ja sitten voi viettää stressitöntä lomaa. Tällaista olisin kaivannut yhteen aikaan, kun Allumiehen työnantaja soitti jatkuvasti loman aikana ja muistelen vieläkin, miten seisoskelin Toscanan viinivuorilla ja odotin, että puhelu loppuu ja loma jatkuu.3) Enää ei tarvitse matkustaa lomalle Suomeen, sillä Schwarzwald tarjoaa aivan yhtä hyvää tavaraa. Siellä on paljon metsää kuten nimikin sanoo ja porot ja hirvet voi helposti korvata metsäkauriilla tai saksanhirvillä ja hienoja saunojakin löytyy.


16 Kommentare:

 1. Schwarzwald on aivan ihanaa seutua<3 Olen nähnyt ennen tätä talvea enemmän kauriita Saksassa kuin Suomessa! Nyt niitä on sitten vihdoin omassa lehdossa joka vrk. Saksanhirveä en voi olla ihastelematta, vaikka olenkin liian usein tilannut Hirschiä....

  <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Schwarzwald on parasta Saksaa ja sieltä saa hirmu hyvää ruokaa.

   Löschen
 2. Digital Detox, hieno idea, vaikka nuorempi polvi saisi tuosta kyllä pahat vieroitusoireet, en tiedä, jos vaikka minäkin:) Kuinka usein toteamme, kuinka rauhallista oli viettää lomaa joskus muinoin ennen kännyköitä ja nettejä yms.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mäkin varmaan saisin vieroitusoireita, ainakin unettomana yönä, kun iPad on mun pelastus.

   Löschen
 3. Suomessa ei uskota, että Saksassa kasvaa enemmän puutä kuin täällä, vaikka metsäpinta-alaa on paljon vähemmän kuin Suomessa. Schwarzwaldin metsät ovat mielenkiintoisia jo puulajiensa vuoksi ja riistaahan siellä on niin, että metsäammattilaiset varmaan kiroilevat.
  Maikki

  AntwortenLöschen
 4. Eihän Suomestakaan sitten kannata/tarvii Schwarzwaldiin matkustaa kun voi nähdä ja kokea saman kotimaassa eli Suomessa ja saunojakin varmaan löytyy riittämiin.
  No kuitenkin lähipäivät kuluvat ihan täällä oikeassa Schwarzwaldissa. Luvassa vihdoin jopa aurinkoa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Michelin-tähtiä löytyy vaan Schwarzwaldista lähemmäs 40, Suomen metsien seudulla on kai ABC kysytympi

   Löschen
 5. No minähän en kirjoittele näitä kummallisia maavertailuja (vaan joku Knoller) enkä ymmärrä niiden tarkoitusta. Ja lopulta ei löydy juuri mitään vastaavaa alueiden, Suomi 333.000 ja Schwarzwald 6.000 km², välillä. Koskematon luonto ja eläimistö kai on lähinnä tarkoitus nostaa esille, missä ei siinäkään puiden runsauden lisäksi ole yhtäläisyyksiä, ei ravintoloiden määrä ja laatu. Varmasti hyvää ja huonoa ruokaa löytyy kaikkialta.
  Terkkuja aidosta Schwarzwaldin kylästä. Talven romantiikasta ei ole tietoakaan enkä erehdy luulemaan olevani missään kohtaa Suomea, enkä ole myöskään Bad Wildbadin allas- ja saunaparatiisissa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
 6. Joo, Schwarzwald on ihanaa seutua. siellä minäkin asuin peräti puoli vuotta ennen kuin päädyin Berliiniin. Mutta onneksi on näitä nykyajan metodeja pitää kontaktit yllä. Vaikka joskus tuntuukin että olisi rauhallisempaa elää ilman kännyköitä sun muita!

  AntwortenLöschen
 7. Mihinkähän lienee edellinen kommentini hävinnyt?! Schwarzwald on hieno, asuin siellä puoli vuotta ennen Berliiniin tuloa. Ja vaikka joskus nykytekniikka on häiritsevää, niin en minä kuitenkaan siitä luopuiso.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli mennyt spämeihin kuten äskettäin Clarissakin kommentit, en ymmärrä, kun asetukset on olleet ihan samat.

   Löschen
 8. Minusta Mustametsässä on hienoja paikkoja - toki vain pari kertaa ollut siellä "maaseudulla". Mutta minulla on sentään käkikello Mustametsästä (toki vain pahvinen... :)

  AntwortenLöschen