Donnerstag, 1. Februar 2018

Puhdas helmikuu

Saksaksi helmikuu on Februar ja se on saanut nimensä roomalaisten februa-juhlasta, joka oli katumus- ja puhdistusjuhla. Februa oli Junon toinen nimi ja hänen kunniakseen naiset puhdistettiin Junon takilla eli vuohentaljalla.

Meilläkin puhdistettiin tänään kaikenlaista, Allumies mm. tiskasi läheisen  seurakuntasalin keittiössä  astioita. Kerran viikossa seurakunta antaa kodittomille mahdollisuuden nukkua yhden yön siskonpedissä ja aamulla heille tarjotaan tuoreita sämpylöitä juuston ja makkaran kanssa sekä kahvia ja teetä.  Kello kahdeksalta tulee siivooja, siihen mennessä kaikkien on täytynyt kiertää patjat rullalle ja laittaa lakanat pyykkikoriin pesua varten ja lähteä pois. Tänään oli paikalla ollut kahdeksan miestä ja yksi nainen, maksimiluku on 10. Seuraavaksi yöksi heidän pitää mennä jonkun toisen seurakunnan hoiviin.

Minullakin oli tänään jonkinlainen puhdistusjuttu, kun sain vihdoin tikit pois. Kotilääkäri ne otti pois tai siis sen yhden ohuen langan, joka oli niin hienosti ommeltu ihon alle, että lääkäri ylisti pätevää kirurgia hyvästä työstä. Nyt saan sitten viettää februa-juhlaa ja puhdistaa itseni vaikkapa kylpemällä ammeessa, mutta meilläpä ei olekaan ammetta eikä ole tuo vanha punkkakaan enää olemassa.


Kommentare:

 1. Onkohan sinun punkkasi meidän pihalla? Istutan siinä kukkia:). Onneksi olkoon yhden etapin suorittamisesta kuntoutuksesta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varo ettei se häviä teidän pihalta jos olen joskus autolla liikkeellä

   Löschen
 2. Antworten
  1. Eihän söpöstä lapsesta saa muuta kuin söpön kuvan. :D

   Löschen
 3. Ihana pikku Allu.Februar sanotaan täälläkin, se ei tietysti ole hepreaa mutta on Januar, Februar, Mertz, April..
  Hyvä että kodittomille on paikka m issä nukkua , ja että on auttajia. Kaikki kodittomat eivät halua olla turvapaikoissa, vaan mieluummin kadulla jossa ei ole sääntöjä, tämän opin kun yritin auttaa yhtä koditonta täällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillä on sen verran lämpimämpää, mutta täällä ei talvella välttämättä selviä kadulla, vaikka kyllä sellaisiakin näkee, jotka nukkuvat makuupussissa jonkun liikkeen edessä.

   Löschen