Mittwoch, 21. März 2018

Keskiviikon kylttyyriä

Pitkästä aikaa poikkesimme Kölnin hiippakunnan Kolumba-museoon, joka on kyllä näkemisen arvoinen. Se on siitä kiva, että siellä on sekä vanhaa kristillistä että modernia taidetta ja rakennus on arkkitehtuuriltaan todella onnistunut. Siinä on yhdistetty vanhan kirkon rauniohin uusi museo heittämättä yhtäkään vanhaa tiiliskiveä pois.


 Eivät ne roomalaiset täällä aikanaan ole missään murjuissa asustaneet ja lattiatkin oli näin hienoja.


Tämä hautakivi on löydetty muutama kilometria meiltä. Tuntuu hassulta, että me astelemme nyt teillä, joissa 2000 vuotta sitten roomalaiset legionäärit kulkivat.


Ei voi kuin ihmetellä miten tällaiset hennot lasiastiat ovat voineet säilyä vuosituhansia.


Hauskoja naama-astioita:


Stefan Lochner oli keskiaikainen maalari, tässä madonna metsäorvokit kädessään, tosin niin pienet, etteivät juuri kuvassa näy.


 Nämä herrat ovat myös 1400-luvulta. He olivat ammatiltaan arkkitehti, kuvanveistäjä, muurari ja kivenveistäjä, heitä kaikkia tarvittiin aikanaan goottilaisen kirkon rakentamiseen.Tämän pärstäkuvan tekijä on Bénédicte Peyrat (s. 1967) ja siinä olisi voinut istua vaikka kuinka kauan ihmettelemässä tyyppejä.


Tämä veistos ei ole makuuni, mutta otin siitä kuitenkin kuvan, sillä olen joskus tavannut nyt jo kuolleen kuvanveistäjän meidän naapurissa ja hän rakasti Marianne-karkkeja.


Yksi jännimmistä moderneista teoksista oli tämä projektio. Edessä näkyy toinen kahdesta projektorista, jotka heijastivat seinäkuvan.


Mielestäni näyttelyn hienoin esine on tämä lasinen villisika 200-luvulta. Valitettavasti lasin läpi otetusta kännykuvastani tuli huono.
Tässä Zeit-lehdestä kaapattu hyvä kuva. Eikö ole ihme, että se on säilynyt niin hyvin!
Foto:

17 Kommentare:

 1. Onpas hyvin säilynyt possu;D
  Kiitos museokierroksesta:)

  AntwortenLöschen
 2. On vain todettava: mikä upea näyttely! Nappasin tuosta linkistä omiin ajatuksiini sopivan toteamuksen "Zu schön, um wahr zu sein"

  AntwortenLöschen
 3. Tuo pärstäkuva on minusta aika pelottava. Noista naamoista tulee ihan mieleen pellen naama, ja pelkään pellejä. :-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ne meille ainakaan mitään pahaa tehneet. :D

   Löschen
 4. Olisipa kiinnostava museo, ihan tuon rakennuksenkin vuoksi.

  T. Lumiomenan Katja

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ainoa hienoa, jos osataan yhdistää uusi hyvällä tavalla vanhaan.

   Löschen
 5. Hieno museo, vaikka vitriinimuseoita vähän vierastankin. Pikkupossu on kyllä ihana ja ihailin myös noita hentoja lasiastioita. On tosiaan aika ihme, että ovat yhä ehjiä! Projektio on myös kiehtova. Se olisi kiva nähdä ihan livenä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No eihän teiltä kauan mene, kun vaan istutte junaan ja huristatte, voin tarjota kahvit.

   Löschen
  2. Kiehtova tarjous ;-) Reseptikokoelmaasi seuranneena voisin arvata, että kahvin lisäksi voisimme hyvällä tuurilla saada jotain tooooosi hyvää leivonnaista.

   Löschen
 6. Teillä on kaikenlaista hienoa. Tuolla voisi kyllä käydä joskus. Tuo possu näyttää melkein koppakuoriaiselta. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luulin kanssa ensin koppakuoriaiseksi. Ensi kerralla kun tulet, pääset Kolumbaan.

   Löschen
 7. On todella hieno näyttely, näkemisen arvoinen.

  AntwortenLöschen
 8. En taaskaan saan kommentoitua suoraan tuohon alle. On hieno museo, vaikka jää usein muiden isompien varjoon. Tämä kaupunkihan on Berliiniin verrattuna hyvin vanha ja täältä löytyy vieläkin roomalaisten kamoja, jos jossakin keskustassa kaivetaan.

  AntwortenLöschen
 9. Jäi museokortit uusimatta. Viime vuonna uusittiin, mutta jäi niin vähälle käytölle, että tänä vuonna ei taideta ottaa. Tykkäisin kyllä museoista, mutta niiden takia pitäisi aina lähteä merta edemmäs kalaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Museokorttia tulee varmaan enemmän käytettyä, jos asuu isommassa kaupungissa. Meillä ei sellaisia valitettavasti ole, on vain pariin museoon, mutta ei kaikkiin.

   Löschen