Donnerstag, 12. April 2018

Mens sana in corpore sano

Latinan opettajani olisi varmaan ylpeä minusta.

Viime viikolla otin nämä kuvat muistoksi sairaalan fysioterapiaosastosta, jonne minulla ei onneksi ole enää asiaa.


Kyllä se sairasvoimistelija osasi aika hyvin kiduttaa ja olin usein hiestä märkä.  Kerran viereeni matolle tuli  RTL:n  sympaattinen urheilu-uutisten lukija, joka on todella sporttityyppi, mutta hänkin voivotteli minkälaisia liikkeitä joutui tuolla tekemään. Kyllä on eroja terapeuteissa, ei voi muuta sanoa, täällä oli maailman parhaat.


Sain kotiin vielä paljon ohjeita, mm. tällaisia tikku-ukkoja terapeuttini piirteli juuri meikäläistä varten. Nyt pitäisi sitten muistaa/viitsiä/jaksaa jumpata,  mieluimmin joka päivä ja minä kun olen täysin epäsportti tyyppi. Onneksi meidän "jumppahuoneessa" on tv, että voi vähän samalla silmäillä sitä ja unohtaa olevani töissä. sillä huvia tuo ei meikäläiselle ole ja kadehdin kaikkia, jotka saavat tuosta hommasta endorfiineja.
Tuonne sairaalani fysioterapiaan taitaa joutua kesäkuussa myös tuo kämppäkaverini, joka nykyään nukkuu nyrkkeilyhanskoissa, sillä hänellä on rannekanavaoireyhtymä. Tuon lyhyen suomalaisen nimityksen löysin asialle netistä, mutta huomasin, että sehän on vain yhden kirjaimen verran pitempi kuin saksan Karpaltunnelsyndrom eli aika tasapeli. Pyörälomamme jälkeen kesäkuussa oikea käsi leikataan.


Kommentare:

 1. Mun kamppakaveri leikkautti karpaalinsa monta vuotta sitten ja hyvaa jalkea tuli.

  Miten niin epasportti? Sinahan sauvakavelet, patikoit, pyorailet....moni ei tee mitaan noista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva kuulla, että onnistui ja onhan se ihan standardijuttu yleensä, en vaan tiedä tuon entisen käsipalloilijan kättä, jossa on 15v vanha titaanilevy ja nivelrikko liiallisesta käsipallomaalien heittämisestä. No noi kolme juttua on o.k., mutta voimistelu ei lainkaan ja koulussa mä oikein pelkäsin telinevoimistelua.

   Löschen
  2. Juu kamala telinevoimistelu. Ja luistelu. Kuntosali ja suunnistus oli lk.

   Löschen
 2. Ikävä tuo Allumiehen vaiva. Miten pyöräily sitten onnistuu kun käsi ja rannehan joutuu siinä koville?
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Leikkaus on vasta pyöräloman jälkeen. Ei sitä ennen uskalla leikata.

   Löschen
  2. Oli muuten ihan mukavan tehokas toi sun jumppaohjelma kun kävin sen läpi. Onhan se ammattilaisten laatimakin.
   pv

   Löschen
  3. Oho, sittenhän mä voin kysyä sulta neuvoa, jos en tajua jotain. On oikein Sportwissenschaftler Kölnin Sporthochschulesta tehnyt eli sen pitäis olla hyvä.

   Löschen
  4. Hauskaa! Sulta taitaa puuttua välineistöstä viimesen sarakkeen elastiband. Mulla on ja on ihan kätevä kotijumppaan. Toi mahaliikkeiden Unterarmstütz piti kyllä tubettaa, ja sieltähän löyty vaikka mitä jännää.
   Mun koulun jumpan pelastus oli ope, joka halus tutustuttaa meidät uusiin lajeihin ja vei meidät keilaamaan, opetti suunnistusta ja tennistä, josta tulikin pitkäksi aikaa mun laji, ja uimassa käytiin usein. pv

   Löschen
  5. On meillä tietysti myös Theraband, se oli vaan kiinni portaiden kaiteess eikä näy kuvassa.

   Löschen
 3. Pitäisikö sulle vastata latinaksi nyt? En viitsi, vaikka pidinkin kiitospuheen yhdelle meidän väittelijälle toissa vuonna.
  Kylläpä teillä sairastetaan, mutta niinhän se on se yleinen tieto, että urheilija ei tervettä päivää näe. Silti toivon teille hyvää pyöräilymatkaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sport ist Mord, sehän on tuttu saksalainen lause. Pyöräloma on vasta toukokuun lopussa, pitää ensin treenata. Olisithan voinut ainakin sanoa SALVE.

   Löschen
 4. No onpas siellä kaikenlaista. :-( Mutta hyvä, että fysioterapia on nyt takanapäin. Tsempit vaan sinne kotijumppaan! Ohjelma näytti aika hauskalta siis ainakin noiden tikku-ukkopiirrosten osalta. :-D Paljon muuta kun en ymmärtänytkään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Piirros on hauskemi kuin jumppa. Mutta sähän muuten kuulut niihin, jotka nauttii kuntoilusta, chapeau!

   Löschen
 5. Kurja vaiva Allumiehellä, toivottavasti leikkaus auttaa. Ja hyvä että pääsit pois fysioterapiasta, mikä tarkoittaa että voit paremmin:) Minullakin on fitball, painot, nauha ym. En vaan käytä kaikkea, painoja kyllä ja jumppaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eihän mulla ole ollut mitään kipuja sen jälkeen kun heräsin nukutuksesta, toimenpiteet on vaan selän vahvistamiseksi.

   Löschen
 6. Jumppa olis mullekin niin paha rasti, että voi . Luulen, että jos mulla ei olisi jotain personal traineria huohottamassa niskaan, niin jäis tekemättä. Mutta tee sinä, hyödyt siitä varmasti.

  AntwortenLöschen