Sonntag, 15. April 2018

Viikon parhaat

Rivitalossa asumisesta on se hyöty, että pääsee nauttimaan naapureiden kauniista kasveista. Vasemmalle katsoessa näen tämän puun , saattaa olla koristemanteli


ja oikealle katsoessa näen kukkivan kirsikkapuun, josta suurin osa on meidän tontilla


ja meillä itsellä kukkii ulkona vaikka mitä, sillä kevät on kauneimmillaan ja ruokapöydän maljakossa kukkii rakastamani Ranunculus.


Eilisen illallisruoat jäi taas valitettavasti kuvaamatta, varsinkin Allumiehen tekemä marja-Strudel, joka oli sekä kuvankaunis että herkullinen. Oli sen verran lämmin ilta, että saatoimme juoda aperitiivin (Napue-gin/karpalo/rosmariini) ja syödä alkusalaatin terassilla. Pääruokana oli tietenkin parsaa, nyt käärittynä kinkun ja juuston sisään ja päällä rapea pankokuorrutus, tosi iisi ja hyvä ruoka uunista,

Perjantain, 13.4., kohokohta oli ystävämme synttärit, joita juhlittiin erikoisissa puitteissa eli isossa espanjalaisessa marketissa, jossa on myös keittiönurkkaus. Kauppa meni kuudelta kiinni ja sen jälkeen alkoi synttärijuhla. Olimme pyytäneet kummiminiää soittamaan selloa ja kun tiesin, että marketissa on istumapaikkana pääasiassa pitkiä penkkejä tai korkeita tuoleja, otimme varmuuden vuoksi kotoa tuolin mukaan.


Alkupalana oli tapaksia ja tortillaa, pääruokana paellaa ja jälkkärinä crema catalanaa.


Illan kohokohta oli kummiminiän ja -pojan sello- ja lauluesitykset, olen niin tyytyväinen, että toteutimme sen idean. Pelkäsin, että vieraat olisivat juoneet jo liikaa hyvää espanjalaista viiniä eivätkä jaksaisi kuunnella, mutta kaikki kuuntelivat hartaudella ja kehuivat esitystä.

Postikin toi kahtena päivänä positiivisia viestejä, ensinnäkin saimme kivan summan veronpalautusta ja last but no least jännä viesti raastuvasta: David eli Allumieshän kamppailee Goliatin (folkkarin) kanssa dieselautostamme. Tähän mennessä folkkari on kiistänyt kaiken, eiväthän he ole mitään väärää tehneet ja software on korjattu ja kaikki on asianmukaisesti hoidettu. Nyt kun asia oli lopullisesti menossa oikeuteen, tuli ehdotus sovintokeskustelusta ja sehän tarkoittaa sitä, että he eivät välttämättä halua jatkaa kiistaa oikeudessa eli ovat jossain määrin valmiit antamaan periksi. Ans kattoo mitä tästä seuraa, meillehän se on vähän sellainen hobby, kun oikeusturvavakuutus maksaa viulut eli ei mitään riskiä meille. Sovintoneuvottelu on tosin vasta syyskuussa ja siihen mennessä virtaa vielä paljon vettä Reinissä niinkuin täällä sanotaan joten lopputulos on epävarma.

Kommentare:

 1. Kevät on kyllä melkein paras vuodenaika. Kelpaa tuota naapurien kukkaloistoa ihailla, jaloleinikki on myös kaunis.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mistä tuo "melkein" tuonne mun kommenttiin ilmestyi? Sinäkö sen lisäsit, tai oliko vahinko:D

   Löschen
 2. Upeaa! Ja saiskos tuon parsaruuan reseptin; täällä on vasta espanajalaista vihreää parsaa myynnissä. Onneksi sitä oli Hulluilla päivillä myynnissä, joten ostin ja laitoin eilen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulla ei ollut mitään reseptiä. Keitin parsan al dente ja laitoin kinkkuviipaleen päälle juustoraastetta ja sitten kaksi parsaa (vihreä on ohutta, sitä voi laittaa useamman) ja käärin rullalla ja panin voideltuun vuokaan ne rullat ja siihen päälle pankojauhovoisekoitusta ja laitoin uuniin joksikin aikaa ja lopuksi uunin grillin päälle, että sai oikein väriä.

   Löschen
  2. Piti kuukkeloida, että mitä ihmeen pankojauhoa! No katsotaan olisko kaupoissa. En ole koskaan kuullut. Taidan kokeilla ensi viikonloppuna; olen tehnyt vähän tuon tyyppisenä sitä kyllä.

   Löschen
  3. Laita korppujauhoa, kyllä sekin käy.

   Löschen
 3. Olikin tosi ihania juttuja. Pankojauhoja löytyy kyllä ihan Prismasta, olen nyt käyttänyt niitä ottaessani Japania haltuun meidän ruokapöydässä:D. Ja minä toivon, että verotoimisto muistaisi tänä vuonna meitäkin positiivisesti tai muuten en kestä.

  AntwortenLöschen
 4. Kiva viikko teillä! Viikkoonne mahtui paljon kaikenlaista kivaa. :-) Ruoatkin kuulostivat äärettömän herkullisilta. :-P

  AntwortenLöschen