Mittwoch, 25. April 2018

Olis töitä terassilla

On hyvä ottaa välillä valokuvia ja huomata miten paljon tekemistä olisi vielä terassilla.
Olen vuosia haaveillut oleanterista, mutta jostain syystä sellainen on aina jäänyt ostamatta. Nyt ostin ja tästä valokuvasta huomaan, miten kamalan likaiset sen lehdet ja ruukku ovat sunnuntaisen puolen tunnin rajuilman muistona.


Rentukka kukkii "lammikossani", mutta kuten kuvasta hyvin näkyy, terassin lautalattia kaipaisi jynssäystä, sillä se on paikoitellen aivan vihreä levästä. Milloinkahan jaksaisi senkin jynssätä?


Ikivihreä kärhöni kärsi kylmästä talvesta ja luulin sen jo kuolleen, mutta on se sentään armollisesti jonkun verran kukkinut ja lisää on tulossa.


Sireeni ja kultasade eivät kylmyydestä piittaa, ne ovat naapurin puolella, mutta näkyvät yhtä hyvin meille.


Päivän musiikki on video, jonka sain tänään Facebookin kautta. Harppua soittava kaveri on naapurien sukulainen ja oli meilläkin muutaman kerran pikkupoikana ja näen hänet vieläkin penkomassa meidän lelulaatikkoa ja tuossahan on nyt niin komea nuori herra, joka tekee karriääriä musiikin maailmassa.

Kommentare:

 1. Sama juttu, työtä riittäisi ulkona täälläkin nyt, kun lumet ovat sulaneet, mutta mieluummin siteeraan Anton Tšehovia "jos sinulla on kiire, älä tee mitään", kuuntelen tuota kaunista musiikkia ja katselen kuviesi kukkaloistoa.

  AntwortenLöschen
 2. En minä kyllä mitään likaa näe. Näen vain kauniita kukkia. :-)

  AntwortenLöschen
 3. Nyt sulla kyllä on liikaa niitä saksalaisen Hausfraun ajatuksia!

  AntwortenLöschen
 4. Olipas kaunista musiikkia! BB

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikös olekin, äiti ja poika soittavat paljon yhdessä.

   Löschen
 5. Täällä ei tarvitse vielä terassista murehtia. Siellä kukaan tarkene olla. Otin taas talvikengät käyttöön.

  AntwortenLöschen
 6. Levät ja sammal ovat riesa.Voit jynssätä niitä pois, jos huvittaa ja löydät aikaa, tai olla jynssämättä.Minä en jaksa. Tilasin AGO Quart 100- levänpoistoainetta kattoikunoitten raamien puhdistamiseen ulkopuolelta. Siinä ei ole klooria tai happoja eikä se vahingoita kasveja, jotakin kemiallista ainetta kuitenkin. Kattotiilien päällä ei kasva muu kuin sammal, ja vesistötkin ovat kaukana. AGO toimii omatoimisesti eli tarvitsee vain levittää sitä puhdistettavalle pinnalle. Levä ja sammal ovat pysyneet poissa jo kaksi talvea.
  Rakastan sireenejä ja ihailen vanhoja , upeita sinisateita (visterioita) talojen seinillä. Keväällä on joka puolella niin paljon ihania kukkivia puita ja pensaita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tilasin tätä https://www.hagengrote.de/p/Terrassen-Reiniger, mutta en ole vielä jaksanut aloittaa. Hyvä kun sain neljä tiikkistä tuolia putsattua.

   Löschen
 7. Minä en edes tohdi katsoa takapihalle...

  AntwortenLöschen