Montag, 14. Mai 2018

Etanoita

Muistatko rikasta etanaa,
joka söi vain smetanaa,
hummeria haisteli
ja lohenpalaa maisteli.
Piippukin oli merenvahaa
ja taskut täynnä rahaa!
Toki sellainen elellä jaksaa,
jonka ei tarvitse vuokria maksaa!

- Kirsi Kunnas

Kunpa meilläkin olisi rikkaita etanoita, mutta ei kun on köyhälistöä, joka syö kaikki yrttini ja rukolan. Kääks! Lähes jokaisesta kurkkapurkistakin löytyy muutama etana ja minä kun inhoan niitä yli kaiken. Eilen meillä satoi koko päivän, kun kaikkialla muualla maailmassa oli varmaan kaunis kesäpäivä. Kylässä ollut ystäväni Baijerista sai jatkuvasti äitienpäiväsoittoja ja lapset ilmoittivat olevansa uimassa järvessä ja me täällä värjötimme +14C lämpötilassa. Lauantai-iltana istuimme vielä yömyöhään ulkona ja tänään on taas oikein lämmin, mutta se samperin sunnuntai ja sade, joka toi etanat.
Huomenna ostan takuulla Ferramolia. (En ole yhteistyössä Neudorffin kanssa)16 Kommentare:

 1. Täällä Lyonissa ei ainakaan ollut kaunista kun oli vain 11 astetta, tuulista ja satoi koko päivän. Keskiylängöllä, tästä etelään satoi lunta oikein kunnolla. Tänään vain pilvistä ja koleaa. Junailijat ja ties ketkä muut lakkoilee. Hullut riehuu puukkoineen ... Meikä lähtee Suomeen.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luinkin jostain, että Ranskassa satoi lunta. Safe journey Suomeen, me lähdetään kesäkuun alussa pyörällä Tiroliin ja Kärnteniin.

   Löschen
 2. Luulin tuosta alusta, että nyt siellä on syöty etanoita. Lautasella ovat kyllä ihan hyviä, mutta puutarhassa eivät ehkä niinkään. Toivottavasti myrkyt tehoavat!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä en voisi IKINÄ syödä etanaa, vaikka uskon, että maistuvat. Mulla on lapsuudesta jo inho, kun paljain jaloin astuin limaisen etanan päälle.

   Löschen
 3. Osaavatko pienet kaljut etanat ja nätit minikotilot lentää, kun niitä ilmestyy viidenteen kerrokseen kattoterassillekin? Sateella kotilot lähtevät etsimmään kävelyteitten toiselta puolelta parempia apajia, ja heittelen niitä takaisin pusikkoon turvaan, ettei kukaan astu päälle.
  On etanoita ja etanoita. Inhoan metsäteillä massoittaan liikkuvia kaljuja espanjansiruetanoita. En käy viinimäkikotiloita itse keräilemässä vaikka ne valkosipulvoissa paistettuna ovat herkkuani.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ystäväni sanoi, että mullassa saattaa olla etanan pienenpieniä etanan munia ja sen mukana etanat on saattaneet päästä viidenteenkin kerrokseen, ehkä se on selitys. Minä olen kyllä varmaan aika brutaali, kun leikkelin suutuksissani etanat saksilla puolikkaiksi, mutta sitten kuulin, että niiden sukulaiset ryntää sankkoina joukkoina hautajaisiin eli ei kuulemma kannata leikellä.

   Löschen
 4. Etana-Elli kannolla kelli, katseli kuuta vaik ajatteli kaikkea muuta...

  Kamalaa on ajaa polkupyörällä vahingossa (tai tahallaan) etanan yli. Siitä lähtee ihan jäätävän kamala rouskaus. Yäk. Suomessa pyöräilin joskus työmatkani ja loppupäässä oli sellainen ylämäki, jossa mateli aina sateen jälkeen satoja etanoita. Väistely oli mahdotonta. Vieläkin yököttää muisto siitä äänestä!

  Espoossa asuessa meidän puutarhassamme kuunliljat olivat etanoiden superherkkua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meikäläiset pitivät eniten tillistä ja korianterista, ne menivät heti. Jonkunlaisia herkkusuita taitavat olla, ehkä menisi hummerikin, jos sitä olisi tarjolla.

   Löschen
 5. Voisivat maistua hyvältä kun ovat tuollaisia yrttejä syöneet.

  AntwortenLöschen
 6. Voihan juku. Anun tavoin mietin voiko niitä ehkä laittaa illalliseksi;D

  AntwortenLöschen
 7. Runosta tykkään, mutta etanoita inhoan!

  AntwortenLöschen
 8. Voisivat maistua hyvältä kun ovat tuollaisia yrttejä syöneet.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Miksikähän tuo kommentti tuli tänään uudestaan???

   Löschen