Donnerstag, 31. Mai 2018

Ketähän uskois?

Huomenna lähdemme kimpsuinemme ja kampsuinemme kohti Baijeria ja sieltä jatkamme matkaa Itävallan puolelle Tiroliin, jossa hyppäämme pyörän selkään ja ajelemme Kärnteniin.


Kovasti jännittää minkälainen sää tulee olemaan, viime viikkojen kokemusten takia pelätään enemmänkin kovaa hellettä tai sadetta. Vaikka Allumies oppi juuri yliopiston energia- ja ilmastoluennollaan, että pitempiaikaiset tiedotukset eivät pidä paikkaansa stratosfeerissä olevan jet streamin takia sulut auki en ymmärrä mitään sulut kiinni, on silti tullut heitettyä katse säätiedotuksiin. Sieltä onkin mukava valita se, mikä eniten miellyttää.

Joka tapauksessa nämä saksalaiset helteet (ystävämme pyöräilevät juuri itä-Saksassa +35C:ssa) eivät onneksi tule meitä haittaamaan, pikemminkin saatamme saada muutaman vesipisaran niskaan, mutta se ei ole ongelma. Sen jälkeen kun kastuimme aikanaan Provencessa (!) niin, että kengätkin olivat täynnä vettä ja ravintolassa toivat meille ensimmäisenä lattiarätit, että voimme pyyhkiä liian vedet pois tai viime vuonna Alpeilta startatessa  kun oli vain pari astetta lämmintä ja sataa tihutteli, meitä ei voi mikään shokeerata.
Ja tuskin siellä nyt tämännäköistä on;


foto credit

13 Kommentare:

 1. Hyvää ja ikimuistoista matkaa teille! Aika hurja määrä teille tulee poljettavaa! Monessako päivässä meinaatte tuon matkan ajaa?

  Hih, minä olen kanssa noita, jotka valitsevat säätiedotuksista sen, joka miellyttää itseä eniten. :-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuutena päivänä ajetaan, yhteensä kolmisensataa kilsaa eli noin 50km päivässä. Se ei ole mikään ihmejuttu, kun on koko päivä aikaa ajaa, ensin vaikka 20km ja sitten lounastauko, sitten 10km ja kahvitauko ja lopuksi taas 20km.

   Löschen
 2. Onneksi noissa tosiaankin on varaa valita!

  Oikein hauskaa reissua teille. Suunta kuulostaa niin kivalta, että odotan jo raporttiasi. No, ei paineita sen suhteen.

  Nauttikaa polkemisesta ja vaihtuvista maisemista!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä nautitaan ja yritän ottaa kuviakin. Muut porukasta ei juuri kuvaile ja mulla on aina ongelmia, kun ne ajaa sitten jo eteenpäin ja unohtaa mut.

   Löschen
 3. Hauskaa reissua! Nauttikaa Itävallasta!

  AntwortenLöschen
 4. Toivottavasti säät suosivat, ja hyvää reissua teille:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pääasia, ettei ole niin mielettömän kuumaa.

   Löschen
 5. Sinulla näkymätön Itävalta - fani mukana tarakallasi:)

  Gute Reise!

  AntwortenLöschen
 6. Minä poljen, minä ohjaan
  niin kuin tanssi matka käy.
  Itävaltaan kun pyöräilemme,
  pilvenhattaraa ei näy:)

  Tai ukkonenko siellä jyrisee? Yksi lupaa yhtä, toinen toista, mukavaa matkaa joka tapauksessa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kölnissä oli ollut meidän lähdettyä sellainen rajuilma, että meidän ostarin kellarikerros oli veden alla, mm. Saturnin liike. Huonoja uutisia muutenkin, Eifelissa tulvii joet, naapurin äidillä kamala autokolari, Allumiehen sedän vaimo kuoli yllättäen ja ystävälläni on niin kamalia iskiasvaivoja, että hän joutuu ilmeisesti perumaan pyörämatkan.

   Löschen
  2. Olipa siinä uutisia! Toivotaan että on valoisampaa edessäpäin.

   Löschen