Mittwoch, 30. Mai 2018

Suomen kielen uudet sanat

Ulkosuomalainen ei meinaa pysyä kärryillä, kun suomen kieli muuttuu nopeasti ja uusia sanoja syntyy jatkuvasti. Tästä Kotuksen sivusta on meikäläiselle kovasti hyötyä. Esim. kassahihnalähetys oli aivan uusi sana ja minähän olisin tyhmä, jos en tietäisi, mitä tarkoittaa kassahihnalähetys. Luojan kiitos löysin avun.Nykysuomen sanakirja on joutunut ylimmän hyllyn nurkkaan, sitä ei ole tarvittu pitkään aikaan ja se voisi muuttaa hyvin nimensä Vanhansuomen sanakirjaksi.12 Kommentare:

 1. Hih, Vanhansuomen sanakirja. :-) Mutta ovathan nuo kirjamuotoiset sanakirjat auttamatta kamalan vanhanaikaisia. Taitaa mullakin olla siellä hyllyssä jokunen kappale?

  En olisi muuten minäkään tiennyt, mikä on kassahihnalähetys. Taas opin jotain uutta!

  AntwortenLöschen
 2. Kassahihnalähetys on ihan uusi sana minullekin!

  Onneksi voi aina klikkailla. :)

  AntwortenLöschen
 3. Taidanpa vinkata tämän kehuna Kotuksen johtajalle (jonka tunnen)! Tuosta kassahihnalähetyksestä on kohkattu paljon; en ole kyllä katsonut.

  AntwortenLöschen
 4. Muistan kun palasin täältä Suomeen, ja se oli ennen nettiaikaa, oli kyllä monet sanat uusia silloin, eikä mulla ollut suomenkielistä työsanastoa kun olin lähtenyt maailmalle heti kirjoitusten jälkeen;D Minä tiesin tuon kassahihnalähetyksen sentään,kun siitä aika paljon kirjoitettiin silloin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun hauskin juttu on se kun vuokra-auton avain pyydettiin HEITTÄMÄÄN RESPAAN enkä tiennyt miä on respa, kun en tiennyt, että siinä palautuspaikalla oli hotelli.

   Löschen
 5. Kiitos linkistä, tuoltahan löytyi monta uutta sanaa myös ei-ulkosuomalaiselle, mutta kassahihnalähetys on tullut tutuksi lehtien palstoilta. Hyllyssä pölyyntyy meidänkin Vanhansuomen sanakirja:), tai joutuuhan sitä aina välillä käyttämään, kun ratkaisee Hesarin perjantairistikkoa.

  AntwortenLöschen
 6. Kiitos Allu, nyt ei tarvitse punastella ensitunnustelija sanan kuullessaan. Sitä en olisi ainakaan tunnistanut ja vilkas mielikuvitukseni taisi saada näissä helteissä lisää vauhtia. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi mikä sana, munkin mielikuvitus pääsi vauhtiin.

   Löschen