Montag, 28. Mai 2018

Maanviljelyä ja matkaoppaita

Maanviljely on menestynyt tänä vuonna, kun pääsin eroon etanoista.


Rukola on kiitollinen kasvi, melkein joudun sitä tyrkyttämään naapureillekin, kun sato on niin runsas.
Samoin salviaa riittää muillekin antaa.


Ja tässä ylpeyteni, vuoden ensimmäinen mansikka. Tökkäsin joskus yrttiamforani reikään mansikan alun ja sepä tykkäsikin paikasta.


Etelänmatkaa ei tässä kaipailla, sillä lämpötilat ylittää meilläkin +30C. Näin aamulla kestää vielä istua terassin varjossa, mutta iltapäivällä joutuu pakenemaan kuumuutta. Tutkiskelin tuossa jo Tirolin ja Kärntenin säätiedotuksia ja ilokseni totesin, että siellä on ensi viikolla vähän viileäpää ja saattaa jopa sadellakin, joten emme ehkä joudu aivan kamalassa helteessä pyöräilemään.


Nyt lukemaan matkaoppaita.

Kommentare:

 1. Kiva että pääsit etanoista eroon! Minä voisin huolia ylimääräiset rukolat ja salviat, mutta ei taida olla tarpeeksi pitkä käsi. :-)

  AntwortenLöschen
 2. Miten pääsit eroon etanoista? Täällä Suomessakin on ollut tosi lämmintä. Se on ihanaa, mutta luonto taitaa kaivata jo sadetta.

  Tiroli kuulostaa kivalta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Neudorffin etanasirote Ferramol auttoi heti.

   Löschen
  2. Allu, mekin käytimme Ferramolia kauan ja paljon, mutta silti piti vielä olla niitä kotiloita itse poimimassa. Houkuttelimme siilit tontillemme takaisin. Niillä on nyt aumoissa talvipesät ja joka ilta menu klo 22, ei ennen, muuten tulevat harakat yms. Jälkiruoaksi ne pistelevät poskeensa sitten vielä kotiloitakin eli nyt on helpompaa.

   Löschen
  3. Luulen, että meidän etanat tuli mullan mukana, mullassa saattaa olla pienenpieniä kellertäviä etananmunia sanoi joku asiantuntija. Etanoita oli juuri sielä, minne olin sitä uutta multaa käyttänyt.

   Löschen
 3. Onneksi pääsit etanoista eroon,mikä auttoi? Hieno puutarha sinulla, ja mansikka näyttää niin hyvältä, tuo mieleen metsämansikan:) Lämmintä riittää siellä sun täällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mansikka oli yhtä hyvä kuin suomalaiset, yleensähän täkäläiset mansikat ei pysty kilpailemaan suomalaisten kanssa.

   Löschen
 4. Mikä herkullinen mansikka! Meillä mansikat vasta kukkivat, mutta saa nähdä, miten kaikkien liian aikaisin kukkivien marjojen ja hedelmien käy, jos nämä helteet yhtäkkiä loppuvat. Hienoa, että pääsette nauttimaan matkasta suotuisemmassa pyöräilysäässä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän kaverit pyöräilee nyt Thüringenissä ja on +33C, huh.

   Löschen
 5. Oi mikä mansikka. Ja lukunurkkauksesikin näyttää houkuttelevalta..
  Raikkaita säitä teille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aamuisin on ihanan raikasta, tänään heräsin kuudelta lintukonserttiin ja menin lehden ja kahvin kanssa ulos terassille, parasta aikaa!

   Löschen