Dienstag, 1. Mai 2018

Vapun värit

Huolimatta vähän viileästä tuulesta lähdimme pienelle lenkille raittiiseen ilmaan. Vapullahan ei ole täällä niin suurta merkitystä kuin Suomessa, jossa se ainakin minulle lapsena oli hyvin tärkeä päivä. Silloin sai laittaa polvisukat jalkaan ja sai ilmapallon ja vappuhuiskan. Tai siis, onhan täälläkin jonkinlaista vappuhuiskaa, kun nuoret miehet koristelevat vappuyönä mielitiettynsä ikkunan alle koivun kreppipaperilla.

Tämä talo ei kaivannut mitään vappukoivua, se oli täysin sinisateen peitossa.


Kaunis oli myös tämä voikukkapelto.


Meillä syödään illalla parsaa, kuinkas muuten ja ehkä juomme sitten kuplivaa vapun kunniaksi.
Kippis ja hauskaa vappua!

Kommentare:

 1. Mukavan värikäs vappu! Meillä oli mieheni kanssa vappuperinteitä opiskelukaupungissamme Joensuussa: usein juhlia vappuaattona (ja toki lakituksen seuraaminen), vappupäivänä sitten brunssi, torilla käynti tms. Nyt täällä pääkaupunkiseudun laitamilla ollaan yleensä tehty vappupäivänä pihahommia, äsken haravoin takapihaa. :D Mutta toki on kuplivaa, munkkeja jne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä oli niin tuulista, ettei edes pihatöitä viitsinyt tehdä.

   Löschen
 2. Onpa erikoinen tapa tuo kreppipaperilla koristelu! Kaikkea sitä. :-) Hauskan näköisiä nuo puut, vaikka varmaan ovat aika työläitä ripustella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikös Suomessakin laitettu joskus kreppipaperia?

   Löschen
 3. Meilläpäin nuoret miehet taitavat liian laiskoja pitämään tuollaisia hauskoja soidinmenoja - tai kenelläkään ei ole omaa metsää, mistä koivuja saisi hakea.Minäkään en tehnyt simaa, vaan ostin pikkolon ja nostin maljan täydelle kuulle, kun se nousi hitaasti punaisena BASF:n ylle.Kippis itsellesi!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Soidinmenoja, hihi. Eipä niillä täälläkään omia puita ole, mutta koivuja myydään ainakin stadionin/urheilukorkeakoulun lähellä. Huh, BASF, täällä enemmänkin Bayer.

   Löschen
 4. Noita puitahan me Eevan kanssa silloin ihmettelimme, kun muutamassa oli miehen nimi; että ovatko naiset ne tehneet vai onko kyse sukupuolivähemmistöstä.
  Parsaa täälläkin on syöty, poronkäristyksen kanssa. Valkea olisi tähän sopinut paremmin kuin tuo pannulla grillattu vihreä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ilmeisesti ihailija laittaa nimensä, että neito tietää kenen puu.

   Löschen
 5. Meillä valkoiset parsat popsittiin jo kuninkaanpäivänä. Vappu on täällä ihan työpäivä, mutta kyllä sitä pieni kilistys on paikallaan noin niinkuin kevään kunniaksi. Ulkosuomalaisena sitä voi juhlia ainakin kahden maan perinteitä ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistelin, että me oltais joskus oltu isäni kanssa vappuna Belgiassa ja siellä oli jonkunlaisia kulkueita.

   Löschen
  2. Kulkueista en tiedä, mutta miehen työkaverit Belgiassa olivat kuulemma enimmäkseen vapaalla tänään..

   Löschen
 6. Joutuuko neito sitten siivoamaan puun noista kreppipapereista? :D

  AntwortenLöschen
 7. Minullakin oli pienenä aina vappuviuhka ja kesäiset vaatteet päällä, vaikka olinkin jäätymispisteessä. Kreppipaperilla koristetu puut näyttävät kyllä kivoilta.

  AntwortenLöschen
 8. Onhan Saksassakin politiikkaa harrastavalle kulkueita ja puhetilaisuuksia. Meikäläiselle mukavia juttuja eteläisessä Saksassa ovat Maibaum´ien pystytykset ja muut kevään vastaanottoon liittyvät jutut.
  Lyonissa on vain tylsiä ammattiliittojen lippukulkueita. Kielojen myyjiäkin oli vähemmän kuin ennen. Huligaanit riehu kai vain pääkaupungissa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On toki, sehän on Tag der Arbeit, tarkoitinkin enemmän sellaista juhlaa esim. lapsille, sitä ei ole ainakaan meillä.

   Löschen