Freitag, 27. Juli 2018

Helteinen patikkaretki


Kun pari kuukautta sitten sovittiin patikkapäivästä, kukaan ei osannut aavistaa, että tulisi olemaan älyttömän kuuma ilma. Kun eilen en meinannut jaksaa yhtään mitään, mietin, miten voisin samanlaisella helteellä jaksaa kävellä lähes 10km kukkulaisessa maastossa, jossa on noustava 300 korkeusmetriä ylös, mutta onneksi suurin osa reitistä oli metsässä varjossa ja muutenkaan ei maaperä ole maaseudulla niin kuuma kuin kaupungin asfaltti eli ihmeen hyvin jaksoin lenkin kävellä. Sitäpaitsi +34C eli viisi astetta vähemmän on näissä lämpötiloissa jo paljon. Hattuakaan ei tarvittu, kun oli tarpeeksi varjoa.

Reitti kulki Müngstener eli Kaiser Wilhelm Brücken lähellä. Kuva/kortti on Wikipediasta ja se on vuodelta 1912. Silta on Saksan korkein rautatiesilta, 107 metriä alempana virtaa Wupper-joki.


Valitettavasti silta on osittain korjauksen alla, siksi nuo valkoiset suojakankaat.





Joen voi ylittää myös ns. Schwebefährellä, mitähän se olisi suomeksi,  keijuva lautta tms. Tarkoitus oli kokeilla sitä, mutta valitettavasti se ei ollut tänään kuumuuden takia käytössä, metalli on sen verran muuttanut muotoaan kamalan helteen takia.



Kotiin palattaessa meinasin saada taas slaagin tästä kuumuudesta. Pääsisipä hyppäämään järveen niinkuin lapsuudessa, mutta meillä on vain suihku ja kylmä vesikin on ihan liian lämmintä.


11 Kommentare:

  1. Huh, ei paras sää tuollaiseen patikkaretkeen, mutta kaunis reitti ,taas. Meillä oli tällä viikolla 2 päivää 40 asteen paikkeilla,mutta kosteus oli hieman matalempi,joten se ei niin häirinnyt. Minua häiritsee enemmänkin kosteus kuin kuumuus, eli siedän jotenkuten kuivaa kuumuutta, vaikka oliskin 40 astetta ja yli,mutta en jos on kosteaa ja hiki valuu. Täällä on vielä edessä kuumimmat kuukaudet eli elo-syyskuu, huh.Ihana pikku Allu siellä polskimassa:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kosteus on aina se pahin, täälläkin pyrkii olemaan, kun ollaan kukkuloiden ympäröimässä kattilassa.

      Löschen
  2. On ollut kuuma siellä, on toki täälläkin. Tämä kesä liioittelee rankasti. Urheasti patikoitte ja ihanissa maisemissa!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Suomessa on sentään ilman kosteus huomattavasti alempi.

      Löschen
  3. Kahlasitteko tuon joten yli vai kulkiko reitti joen toiselle puolelle? On täällä tarjennut tänä vuonna, mutta oikeasti pari-kolme edellistä kesää ovat olleet kamalan kylmiä ja sateisiä - ainakin Lapissa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei tarvinnut kahlata, mutta oli tarkoitus ajaa "ilmalautalla" edestakaisin, mutta helle teki kepposen.

      Löschen
  4. Onnittelen, että jaksoit. Niin, onko joku väittänyt, että vain suomalaisilla on sisua. Sisulla on saksaksi monta niemeä.Kas, metsissä suomalaisetkin nyt samoavat mustikoita poimimassa, mutta siellä on isompia hirviä, hirvikärpäsiä ja tuoreesta verestä iloitsevia hyttysiä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Sattumalta just eilen mun mies paluumatkalla autossa selosti kolleegalleen suomalaista sisu-sanaa. :-) Talkoot on kanssa hauska sana kääntää vieraalle kielelle. Mun saksan proffa keksi hienon selityksen, oli oikein pitkä rimpsu selitystä.

      Löschen
  5. Huh, melkoisia sissejä kyllä olitte, että jaksoitte patikoida tuossa kuumuudessa. Nostan hattua!

    AntwortenLöschen
  6. Kiva kuulla (lukea), että selvisitte hienosti tuostakin. Ajattelin juuri tänään päivällä sinua ja patikkaretkeäsi, mutta vasta nyt ehdin tarkistamaan :-)

    AntwortenLöschen