Dienstag, 24. Juli 2018

Tunnen itseni satavuotiaaksi

Hellevaroituksia satelee joka suunnalta. Jos ei olisi kouluilla loma, oppilaille annettaisi vapaata, koska lämpötila sisätiloissakin on liian korkea saati sitten ulkona. Meillä on sisällä +27C ja se tuntuu ihanan viileältä verrattuna lämpöön ulkona ja aina vaan tulossa kuumempaa. Meillä on varjossa +40C eikä paljon huvita käydä ulkona. Äsken nautin oikein ostoskeskuksen ilmastoinnista. Vain Baijerissa on siedettävä lämpö.


Valitettavasti meillä ei ole täällä ilmastointia eikä omaa uimalampea kuin vähän varakkaammilla kavereilla.


Eilen jaksoi juuri ja juuri ajaa pyörällä kuutisen kilometriä, kun kävimme sopimassa yhden ravintolan kanssa elokuisen perhe- ja synttärijuhlan vieton yksityiskohdista.
Tänään oli ohjelmassa sauvakävely ja lähdimme tuntia aikaisemmin kuin normaalisti liikkeelle. Aamusta oli vielä siedettävä ilma ja siellä naiset kokeilivat Thai Chi'tä lammen rannalla.


Mutta annapas olla kun oltiin tunti kävelty, niin kyllä oli kamalaa ja kotiin tullessa tunsin itseni satavuotiaaksi ja jouduin ottamaan kahdetkin päikkärit. Kaiken kukkuraksi lämpötila sen kun nousee ja meillä on perjantaina patikkaporukan 12km lenkki ohjelmassa, apua, jaksankohan, mutta kai se on pakko.


Kommentare:

 1. Hesari varoitti tänään, että Suomi, Ruotsi ja Belgia helteen kärjessä...Tää on nyt sitten niin yli, että en sanotuksi saa. Huomaa, että kastelemme iltaisin sitten vielä isoa puutarhaa. Ellemme sitä tee, kaikki istutukset viime suvesta alkaen nääntyvät.

  Meillä on uimaranta liki, mutta nyt löysimme paremman rannan, joka on aika liki, mutta kukaan ei sinne helteellä kävele, joten...

  Etkö voi antaa itsellesi armoa näillä helteillä<3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä täällä riittää, nyt ei voitu syödä illallista ulkona, kun on niin kuuma. Meillä on oman pihan lisäksi naapureiden ja ystävien pihat kasteltavana, hommia riittää.

   Löschen
 2. PS. Se meidän uimaharrastus on nimeltään wild swimming. Helpompaa sanoa englanniksi kuin alkaa selostaa aina kaikille, että meret, järvet, lammet käyvät, mutta eivät paljut, altaat tms.

  Teille oli tosiaankin luvassa +40 ja katsoin sääkarttaa aivan kauhuissani...

  AntwortenLöschen
 3. PPS. Tunnetaan myös wild water swimming...

  AntwortenLöschen
 4. Kuumaa kuumaa täälläkin , ja etenkin sisällä, koska minulla ei enään ole ilmastointia. Mutta yöt pärjään aika hyvin tornituulettimeni avulla. Täällä on vielä sitten se kosteus joka tekee kuumuudesta sietämättömän, kuivanahan kuumuuden kestää aika hyvin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillähän on yleensä myös kosteaa, mutta tänä vuonna on ollut onneksi siedettävä ilman kosteus, mutta silti ei meinaa jaksaa ja naapurin Maja-kissakin makaili vaan varjossa eikä olut moksiskaan ympärillä hyppivästä pikkulinnusta.

   Löschen
 5. Minä meinasin huomenna kävellä töihin iltavuoroon. Saas nähdä kuinka onnistuu. Yksi päivä kävelin kotiin ja sen päälle oli pakko ottaa päikkärit. Töissä se ei ehkä vaan onnistu?

  AntwortenLöschen
 6. Kannattaa varmaan lähteä 12 km:n patikkamatkalle perjantaina auringonlaskun jälkeen mieluiten klo 4 aikaan, jolloin lämpötilan odotetaan olevan siedettävät 24° ja käy heikko tuuli:D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sovittu lähtöaika oli puoli yksitoista, mä olin jo vihainen, kun ihmiset on niin joustamattomia. Se aika on ollut sen takia, että Parkinsonia sairastava ihminen ei päässyt aikaisemmin lähtemään. Nyt hän on sairaalassa ja eka ajatukseni oli, että lähdettäis ainakin puoli yhdeksältä, mutta eihän ne sitä saa aikaiseksi, mutta sentään siirsivät nyt tunnin aikaisemmaksi. Reitti on tosin kuulemma melkein koko ajan metsässä, mutta juotavaa on otettava mukaan.

   Löschen
 7. Uuhhuh. Kuuma on sielläkin.
  Olimme muutaman päivän Belgiassa ja ihan yhtä kuuma siellä. Meillä kotona tornituuletin pauhaa ja ikkunat ovat auki yötäpäivää, että saisimme läpivedon viilentämään. Jokohan voisi vähän valittaa ilman huonoa omaatuntoa?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on viisi ikkunaa auki ja läpiveto, hätätilassa pitäisi viedä patjat kellariin, siellä on sopiva lämpö.

   Löschen
  2. Huh, minne mun kommentti hävisi, oli varmaan liian kuuma.

   Löschen