Mittwoch, 11. Juli 2018

Pystysuora metsä

Yksi Milanon ihmeellisyyksistä oli Bosco Verticale eli pystysuora metsä. Sillä nimellä kutsutaan kahta tornitaloa, joiden julkisivua peittää sadat puut, pensaat ja perennat, joista asukkaiden ei tarvitse huolehtia eivätkä he siihen varmaan pystyisikään. Ilmeisesti nuo katolla olevat vekottimet ovat joitain huoltojuttuja varten ja puutarhurit roikkuvat valjaissa "nostokurjesta".  Emme ehtineet mennä kovin lähelle, mutta ehkä tästä kuvasta saa silti jonkinlaisen käsityksen. Mikä ihanuus asua tällaisessa metsässä keskellä suurkaupunkia.


Kommentare:

 1. Antworten
  1. Paljon menis varmaan teilläkin vettä, jos olisi tuollainen talo.

   Löschen
 2. No, joo, italialaiset ja/tai kaupunkilaiset ovat kai aina peläneet metsää, ja nimittivät Schwarzwaldinkin Selva Nerakisi.Suomen metsät ovat kahta kauheampia heille. Metsässä on pelottavia eläimiä, hirveitä hirviä, kauheita karhuja, susia, muurahaisia, käärmeitä, hirvikärpäsiä, hyttysiä ja ties mitä. Nuo talot ovat oivia asuinpaikkoja pelokkaille ja aroille: pelkkiä puita, nautintoa ilman elukoita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kai niilläkin jotain ötököitä on niissä kasveissa. :-) Kaupunkilaisista tulee muuten mieleen viikonloppuna Münsterissä mukana porukassa ollut müncheniläisrouva. Hän puhui koko ajan olevansa maalla, kun oli 300000 asukkaan kaupungissa, se on hänelle maaseutua niinkuin helsinkiläisille on muu Suomi landea. Ja Münchenissähän ei sada kuulemma koskaan. Hän sanoi sen juuri samaan aikaan kun sain ystäviltä viestin, että sataa kaatamalla ja talvipuutarhan seiniä pitkin valuu vesi. Niin eri lailla ihmiset näkevät saman asian. :-)

   Löschen