Donnerstag, 13. September 2018

Taitaa olla syksy

Eilisen +30C:n jälkeen ilmat viileni ja tänään jopa satoi eli kai se syksy on nyt sitten tullut ja saakin tulla. Toista tuollaista kesää en taida jaksaa, niin kamala se kuumuus oli. Kateellisina katselin Suomen hienoa suvea.

Täällä on nyt ohjelmassa mm. sairastelua:
Naapurilla oli muistikatko, nyt todettiin rintasyöpä.
Toisella naapurilla on ihosyöpä.
Baijerilainen ystäväni kärsii edelleen ison kaularankaleikkauksen jäljistä eikä pysty esim. kulkemaan suoraa viivaa ja samalla laskemaan, erikseen toiminnot kyllä onnistuu, vielä pitkä matka normaaliin.
Itselläni on pikkuvarpaassa möykky, joka ultraäänessä näyttää pseudokystalta ja sen poistaa kirurgi, mutta kun meillä on kolmen viikon päästä Japanin matka, ei poistaminen onnistu ennen sitä ja nyt on sitten kova hätä löytää kengät, jotka eivät paina. En todellakaan osta koskaan liian kapeita kenkiä, mutta nyt on vain yksi pari, joka ei paina tai sitten sandaalit, mutta tuskin Japanissa on kesäkelit lokakuussa. Jatkan etsintää. Joku sanoi, että Leguanot olisi todella mukavat, taidan käydä kokeilemassa, täältä löytyy heidän kauppa.

Jos joku tietää, miten voi estää kenkää painamasta pikkuvarpaaseen, sanokaa ihmeessä. Apteekkari suositteli Compeed-laastaria, mutta en ole varma riittääkö se. Vai auttaako Schollin varvassuoja vai kaventaako se kenkää entisestään?
Ja last but not least, sain kaikkien synttärijuhlien päätteeksi oikein kunnon nuhan ja yskän ja sitä kestää, kestää, kestää. Kävin jopa lääkärillä hakemassa yskänlääkettä, kun viimeiset neljä yötä on mennyt yskiessä.

Sairastelujen lisäksi tässä on tapeltu kuluttajanoikeuksien puolesta ja kahdessa ensimmäisessä tapauksessa onnistuttukin.  Eurowings korvasi meille Milanon lennon myöhästymisestä 500 euroa.
Philipsin kanssa riitelin silitysraudan takuusta. Allumies ilmoitti heille viasta 11.8. ja hänelle sanottiin, että takuu on voimassa. Sitten kun lähetimme raudan (loman takia pari viikkoa myöhemmin), Philips sanoi, että ähäkutti, miksette lähettäneet heti, nyt ei ole enää takuuta. Onneksi olin juuri ennen puhelua tapellut Allumiehen kanssa, kehitin sellaiset adrenaliinit, että haukuin koko Philipsin ja vaadin esimiestä puhelimeen ja sain kuin sainkin asian hoidettua takuuseen.
Kolmas juttu onkin sitten isompi, Allumies vs VW, dieselautoskandaali. Auto on neljä vuotta vanha, asia on loppukuusta käräjillä. Vaatimuksemme on, että VW maksaa auton myyntihinnan takaisin ja saa vähentää auton käytöstä 500 euroa vuodessa eli 2000 euroa. Tämä olisi meille tietenkin ihanteellinen tilanne, saapa nähdä mikä lopputulos tulee olemaan. Touran on palvellut meitä kyllä todella hyvin ja olisimme mielellämme jatkaneet yhteistyötä,  mutta ei se nyt käy, emme saa ajaa sillä enää kaikkiin kaupunkeihin. Tässä se rakas muulimme on, kantamassa polkupyöriämme Ranskassa.


Vanha läppärimme käy hermoille, koska akku ei toimi eli laitteen pitää olla aina pistorasiassa. Nyt oli Aldissa tarjous 299€ kiva pieni notebook ja ostimme sen. Tässä se poseeraa joku aika sitten ostamani Ikean kätevän pöytäsarjan päällä.


8 Kommentare:

  1. Syksy, meillä ei vielä tietoakaan sellaisesta,heti kun kirjoitin että hieman viileni niin lämpeni ja tuli taas kosteaa. Voi miten kurjaa kun tuttuja sairastuu vakavasti. PIdän peukkuja että löytyy jotain joka ei purista pikkuvarvasta kengässä kun olette Japanissa.
    Hyvä että saitte korvausta lennosta ym-, nuo korvausten hakemiset ovat niin hermostuttavia juttuja.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei se syksy tännekään tullut jäädäkseen, taas on luvassa lähemmäst +30C.

      Löschen
  2. Toivottavasti löydät kengät, jotka eivät purista varvasta. En kyllä osaa neuvoa tuossa asiassa. Eikös Japanissa pidetä aika paljon sandaaleja (ja sukkia)?
    Täällä on alkanut sadekausi, tai siis koko kesä on ollut niin kuivaa, niin nämä syksyn sateet alkavat olla ihme. Toissayönä heräsin kamalaan ukkoseen, jota kesti ja kesti. Oli päällä kauan aikaa ja salamat vain vilkkuivat.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Luin Karenin blogista siitä kamalasta ukkosesta. Mietin ostaa myös Eccon Wandersandalen ja laittaa hätätilassa sukat niiden kanssa, vaikka mielestäni se on aivan törkeä asia pitää sukkia sandaaleissa, tosin miehillä vielä pahempi.

      Löschen
  3. Sinulla on nyt kasaantunut oikein iso kasa harmeja, riittävästi jotta on oikeutettu itku-potku-raivari kohtaukseen. Kannattaa hyödyntää esim. suhteessa ikäviin naapureihin tai mahdottomiin sukulaisiin. Kaikki samalla vaivalla. Mutta toivottavasti saat sopivat kengät matkalle. Ei ole kiva kulkea jos varpaat kiukuttelevat.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Olin tämän viikon nuhayskäni takia kotona, mutta maanantaina alan metsästämään seniorikenkiä. :-)

      Löschen
  4. Johan tässä olen miettinytkin, että milloin se teidän Japani saapuu. Toivottavasti löydät hyvät kengät, ettei vaiva vaivaa matkalla.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tee tässä juuri diplomityötä miten päästä Naritan kentältä hotelliin. Apua!

      Löschen