Mittwoch, 1. Mai 2019

Vappu eli Työn päivä

Saksassa vappu on Tag der Arbeit eli työn päivä ja kun aamulla oli todella utuinen ilma, otin nimen tosissani ja aloin putsata keittiön uunia, joka oli aivan karmeassa kunnossa. Kaikki irtonaiset osat pääsivät 75C kuumaan pesuun tiskikoneeseen ja uunin seiniin ruiskutin pesugeeliä moneksi tunniksi ja jynssäsin sitten vielä tuntikausia teräsvillapallolla. Allumies purki uunin kolmilasisen oven aika nopeasti, vaikka hellafirman asiakaspalvelun mies varoitti, että urakka on asiantuntijallekin todella työläs, mutta matemaatikko osaa ajatella loogisesti ja sai asian hoidettua ykskaks. Mistä ihmeestä sitä mönjää tulee uunin oven keskimmäiseen lasiinkin, ei ymmärrä.



Iltapäivällä sentään selkeni sen verran, että teki mieli lähteä ulos kävelylle ja keksimme aika läheltä lammen, jossa emme ole koskaan ennen käyneetkään. Kakkahanhet olivat tietenkin ehtineet sinne ennen meitä.


Piha on edelleen täynnä kieloja, oi sitä tuoksua, onneksi en ole allerginen.


Ikivihreä valkoinen kärhöni on ilmeisesti kärsinyt vähän talvesta ja on pihi kukkien suhteen, mutta on nyt kuitenkin muutaman suonut minulle. Pionit sen sijaan sen kun vaan kasvavat maljakossa.
 Ja yksi söpöliini rentukka tuli esiin pienestä tynnyrilammikostani, nostalgiaa, tulee mieleen lapsuus.
Voi kun saisi simaa ja tippaleipiä, nyyh.


Hauskaa vappua kaikille!

10 Kommentare:

  1. Olitpas ahkera, iso homma tuollainen uunin täydellinen puhdistus:) OI kieloja , minä niin kaipaan sitä tuoksua..
    Täällä ei ole vappua, kai oli joku työväenmarssi..
    Hyvää toukokuuta Allu-.

    AntwortenLöschen
  2. Ihana pioni! Minun piti siivota makkarin komerot tänään, mutta olen hieman kuumeinen, joten täytyi ottaa loppupäivä rauhallisesti, kun perjantaina on esitelmä yhdessä seminaarissa. Täällä on paljon kieloja, mutta en kestä niiden tuoksua. Ne ovat tosi kauniita!

    AntwortenLöschen
  3. Minä en tiedä mitään yhtä ärsyttävää hommaa kuin uuninpesu, siksi olen ulkoistanut sen. Näin Facessa mainoksen ja soitin pesijät paikalle. Ihania kieloja teillä!

    AntwortenLöschen
  4. Jos jotain kotihommaa inhoan, niin uunin pesua. Onko mitään veemäisempää kuin tunkea päänsä uuniin ja jynssätä ahtaita nurkkia sonnasta, joka ei tunnu lähtevän millään. Ja se luukku. Kuinka se keskilasikin voi tosiaan likaantua.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Me ei voitu ottaa pyrolyysiä, kun haluttiin höyry, pyrolyysihän polttais kai kaikki liat tuhkaksi.

      Löschen
  5. Rentukka on yksi minun lempikukistani. Kansakoulussa olin kevätnäytelmässä rentukka ja mieleeni jäivät sanat…"niinkuin pieni aurinko sun kukkasesi heloittaa!" Kielot ovat myös ihania, niitä kasvaa meillä siellä Suomessa pihallamme. Aurnkoista toukokuuta!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Munkin oli ihan pakko laittaa rentukka tuohon pieneen vesitynnyrilammikkooni. Aurinkoa sinnekin, meillä nyt pilvistä.

      Löschen