Montag, 6. Mai 2019

Villasukkia, sukulaisia ja synttärilahjoja

Kylmää pukkaa ja villasukat eivät ole lainkaan liikaa. Kun ei ole tullut pyöräiltyä ja muutenkin oltu aika vähän ulkona, on ollut aikaa puuhailla sisällä kaikenlaista. Saatuani tietää etnisen taustani, aloin etsiä sukulaisia ja kuinka ollakaan, sieltähän löytyi joidenkin tuntemattomien sukupuusta muutama esi-isä ja esiäiti. Veljelläni ja minulla ei ole ollut harmaata aavistusta äidin isovanhemmista ja nyt alkoi löytyä, siellä on Eva Kirppu ja isänsä Emanuel, on Walborga Pyy ja Maria Pira. Yhtään aatelista ei etsimälläkään löydy, joten perintöjä ei ole odotettavissa. Mutta yksi lottovoitto saatiin, kun blogiystävä ja salapoliisi Clarissa löysi minut sukuloisista, se on maailman kahdeksas ihme♥, mutta Clarissa onkin aika ammattilainen sukututkija.

Aloin etsiä sukupuuhuni valokuvia, villasukat jalassa. Ei tarvinnut ottaa tilanteesta selfiä, kun oli kuva jo valmiina.



Konmarinointiakin on tullut harjoitettua ja olen vienyt säkkikaupalla vaatteita keräykseen ja tyhjentänyt laatikoita ja kaappeja. Miksi ihmisellä täytyy olla esim. yhdeksän pullonavaajaa? Tai tuhkakuppeja, kun kukaan ei enää Luojan kiitos polta. Tai kenkiä, joita ei ole pitänyt kymmeneen vuoteen.

Lauantaina olimme ystävämme synttäreillä ja kauhistuin, kun näin istumajärjestyksen, kun minulta puuttuu nimittäin täysin small talk-taidot ja jouduin kahden tuntemattoman miehen väliin ja mietin, mitähän siitäkin illasta tulee, mutta mutta, on kyllä hienoa olla suomalainen, kun sen vaan mainitsee, niin siitä syntyy heti keskustelu ja olikin todella kiva ilta. Siinä juteltiin Laatokat ja Viipurit ja vaikka mitä.
Mitä ostetaan synttärilahjaksi ihmiselle, jolla on 2x kaikki mitä voi ja miljoonia euroja pankkitilillä ostaa kolmaskin satsi kaikkea? Kun olen vuosien mittaan lahjoittanut varmaan kaikille tutuille Alvar Aallon maljakon, siirryin nyt Tanskaan ja ostin ihanan Lyngbyn maljakon, sehän on samaa ikäluokkaa kuin Aallon Savoy.

kuva: ProIdee

Sain seuraavan aamuna sähköpostissa tämän kuvan. Kysyin oliko hänet kutsuttu Thaimaan kruunajaisiin, mutta en ole vielä saanut vastausta.




16 Kommentare:

  1. Voi kuinka suloinen villasukkakuva!
    Itse en ole vielä ehtinyt geenitesteihin asti, mutta isäni on harrastanut sukututkimusta ja siltä osin helpottanut omaa jäljityshommaani. Olen huomannut, että kun ikää kertyy, alkaa juuretkin kiinnostaa ihan eri tavalla.
    Tuo synttäri-plaseeraus kuulostaisi minustakin painajaismaiselta, ainakin etukäteen. Kiva, jos kauhistuksesi olikin turha :-)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Huomaa tosiaan, että nuorempi polvi ei ole vielä yhtään kiinnostunut ja itseäkin harmittaa, että jäi niin monta asiaa kysymättä vanhemmiltani.

      Löschen
  2. Tuo eka kuva on todella liikuttava♥ Miksi minusta ei otettu tuollaisia arkikuvia....

    Meillehän tuli sukututkimuksen kautta, jonka äiti osti joltakin, yllätys, joka selitti paljon.

    Voi että niin paljon rahaa: Antaisivat niille syöpään kuoleville lapsille, jotka pelastuisivat, jos saisivat mielettömän hintaisia uusia syöpälääkkeitä. Miten ikävää, että käärinliinoissa ei ole taskuja.

    Viipuri: Olisin viipuritar, jos kaikki olisi mennyt toisin. Minulle se vain on aina jotain suomalaista, vaikka ei olisikaan.

    ♥♥

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Eihän ennen otettu tuollaisia kuvia, silloin kaikki seisoivat ja tai istuivat kiltisti kameraan katsoen.
      Minäkin olisin viipuritar, jos ei sotaa olisi tullut enkä sitten olisi täällä Kölnissä.

      Löschen
  3. Ihana Allu tuossa ekassa kuvassa! <3 Ja en ensin tajunnut tuota vikaa kuvaa, että siitä on pää eliminoitu, vaan luulin, että tuolla henkilöllä on pää maljakossa. :-D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meni se tuntemattomaksi tekeminen laptopilla vähän pieleen.

      Löschen
  4. Oi sinua onnellista! Ei löydy minulta noin ihania lapsuudenkuvia ja ne tilannekuvat mitä löytyy, ovat niin pieniä, että just ja just tunnistaa itsensä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täältä löytyy vaikka mitä tilannekuvia, on itkua ja potalla istumista ja vaikka mitä.

      Löschen
  5. Tuo eka kuva on kyllä ihana, niin liikuttava. Tykkään arjen kuvista. Minusta ei ole paljon yhtään kuvia lapsuudesta. Tuo tanskalaisvaasi on ihana, ja kukkapää sopii oikein hyvin siihen kuvaan. :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Olisitpa asunut meidän naapurissa, niin sullakin olisi valokuvia. Naapurin lapset vieläkin kiittelee, kun heillä ei olisi montakaan kuvaa, jos ei olisi isäni ottanut ja heille vielä ilmaiseksi kehittänyt.

      Löschen
  6. Jos teettäisin geenitutkimuksen, niin sieltä saattaisi löytyä monen Karjalankannaksen läpikulkijan ja valloittajan geenejä. Minulle riittää kylläkin mainiosti ne sukututkimukset, jotka joku joskus on teettänyt lakkautettujen seurakuntien arkistosta Mikkelin maakunta-arkistossa: rehellisiä talonpokia 300 vuotta. Kaikki muuttivat virallisesti vuoden 1949 aikana eri puolille Suomea. Olen Hinkkasten suvun 569-sivuisessa kirjassa,mutta yhtään Kirppua, Pyytä tai Piraa ei Hinkkasten suvusta löydy.
    Tuntui karmealta lukea netistä kolmen ennen syntymääni keskosena syntyneen ja 1- 3 päivää eläneen veljeni nimet. Veljistäni ei puhuttu koskaan.
    Nimitietojen antajksi mainittiin ex-mieheni, mutta en halua itsestänikään lisätä muuta tietoa.
    Miehen omien sukujen miehet ja naiset antaisivat 200 vuoden ajalta hahmoja ja juonia vaikka romaaneihin. Löytyy piikoja ja aatelisiakin, jotka ovat pikemmin hävettäviä. Pfalzin läpi on kulkenut myös monenlaista väkeä ja valloittajaa niin kuin Reininmaankin.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mun isoäiti oli joutunut Mäntyharjulta Laatokan rannalle Suomen koillisimpaan nurkkaan. Meillä on siksi vaikeaa, kun kaikki on saaneet lapset iäkkäänä eikä äitinikään ole ilmeisesti koskaan nähnyt isoäitiään. Minäkin muuten vähän ihmettelin,että jossain oli äidin syntymäaika täysin väärin, kunnes tajusin, että sielläkin oli pari vuotta ennen äidin syntymää kuollut samanniminen pienokainen ja seuraavalle lapselle annettiin samat etunimet.

      Löschen
  7. Ihana pikku Allu:) Jännää että blogiystäväsi onkin kaukainen sukulainen:)

    AntwortenLöschen
  8. Onpa kiva kuva pikku-Allusta tutkiskelemassa sukuaan. Niin Clarissa on todella hyvä sukututkija. Ehkäpä hän joskus löytää minunkin sukua kun tarpeeksi kauas menee....

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Clarissa löytää kaiken. Itse tässä juuri ihmettelin isoisoisoisoisoäidin sukunimeä Mendyin, mutta sen on ilmeisesti pappi tehnyt Mäntynen-nimestä, onpa hankalaa.

      Löschen