Tästä linkistä löytyy ainakin tällä hetkellä siitä esityksestä.
Sain naapurilta jännän reseptin perunaparsasalaatista, joka kelpasi vieraille niin, etten ehtinyt edes valokuvaa ottaa lopputuloksesta. Panen tähän itselleni muistiin kopion siitä alkuperäisestä reseptistä.
Kastike tehdään seitsemästä eri yrtistä, joita normaalisti käytetään frankfurtilaisessa reseptissä "Grie Soss" eli grüne Sauce eli vihreä kastike. Öljyn, etikan ja sour creamin sekaan tulee iso nippu näitä yrttejä.
Mukana on nämä yrtit:
kurkkuyrtti,
kirveli,
suolaheinä,
persilja,
krassi,
ruohosipuli
ja -tämä suomalainen nimi oli pakko etsiä netistä, en ole koskaan kuullutkaan, se on siis suomeksi
pikkuluppio.
Pikkuluppio on monessa muussa kielessä pimpinelle, tässä sen kasvin kuva (lainattu Mittelaltergazettesta)
Frankfurtin seudulla syödään perunoita ja keitettyjä kananmunia näistä tehdyn kastikkeen kanssa, mutta meilläkin saa hyvin varustetuista kaupoista valmiita yrttisekoituksia.
Tänään yhdistimme kulttuurin ja ulkoilun ja laitoimme pyörätelineen auton perään ja ajelimme 50 km päähän Rolandseckiin ja poikkesimme Arp-museoon, jossa oli jonkun taiteen keräilijän Medicien aikaisia barokkitauluja. Olipa aika kruusattuja kehyksiä kuten tässä ja toisaalta erikoinen motiivi tuossa tuo harlekiini naisen kanssa. Nyt on sekin sivistysaukko suljettu.
Museo on rakennettu vanhaan rautatieasemaan ja on arkkitehtuuriltaan kiinnostavampi kuin nuo tämänpäiväiset taulut. Tuolta uudemman rakennuksen yläkerrasta on mahtavat maisemat Reinille.
Ajelimme sitten pyörällä vajaat 40 km Reinin vartta, vaihtaen pari kertaa lautalla puolta.
Kiitos taas tällaisesta hyvänmielen postauksesta ja nuo kuvat - niin kauniita, että tulevat varmaan mukaan, kun tästä nyt lähden pian unten maille:)
AntwortenLöschen<3
LöschenSiellä on taas kiirettä pitänyt. :-) Tai jos ei niin kiirettäkään, niin kokemuksia on ainakin kertynyt roppakaupalla lisää.
AntwortenLöschenTuo yrttikastike kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Sitä voisi varmaan soveltaa kotioloihin sopivaksi. Soseutettiinko kastike blenderillä tms., vai sekoitettiinko ainekset vain keskenään?
Blenderissä soseutin, vähän kasvislientä, öljyä ja valkoista balsamietikkaan ja lopuksi joukkoon purkki sour cream.
LöschenMielenkiintoinen aihe musiikkiteoksella, ja niin ajankohtainen. Hyvä vastakkaisuusteema siinä.
LöschenPIkkuluppiosta en ole kuullutkaan, googletin,muttan en ole varma olenko koskaan törmännyt sellaiseen.Ai että taas ihania nuo saksalaiset talot:)
Tosi ajankohtainen juttu. Onneksi eivät ole purkaneet noita vanhoja taloja niinkuin Suomessa kotipaikkakunnalta purettiin aikanaan kaikki hienot puutalot ja tilalle rakennettiin laatikoita. Näin äskettäin uskomattoman kauniin vanhan kuvan pääkadulta, kaikki on purettu.
LöschenKiitos ohjeesta, taidan kokeilla - tai en tiedä ehdinkö, kun ensi viikonloppu menee lakkiaisjuhlissa ja sitten alkaa loma loma loma ensin matkalla Krakowaan. Paria yrttiä tuosta en tunne ollenkaan, joten ne varmaan voi jättää pois.
AntwortenLöschenWow, Krakovaan, hienoa! Kokeile vaan mitä yrttejä saat.
Löschen