Dienstag, 18. Juni 2019

Juhannusuintia

Kun lapsena uitiin juhannuksena Vanajavedessä


niin tänä vuonna uidaan Tegernseessä Baijerissa.

kuva: Pixabay

Molempi parempi, ihania muistoja on lapsuuden juhannuksista, kun koivuilla koristettu erikoisjuna ajoi paikkakunnan satamaan, jossa oli valtavan iso kokko, niin ainakin se lapsesta tuntui.

Meillä on nyt edessä pitkä viikonloppu, kun torstaina on kolmas toukokuun pyhäpäivistä eli Fronleichnam eli Pyhän ruumiin juhlapäivä. Keskiviikkona yritämme päästä ajoissa autobaanalle, kovia ruuhkia on odotettavissa. Torstaina tapaamme neljä muuta kivaa pariskuntaa ja vietämme heidän kanssamme kivan pikkuloman ihanissa puitteissa. Säätiedotus lupaa vähän sitä sun tätä, välillä uhkaavat taas golfpallon kokoisilla rakeilla, välillä on mukamas äärettömän kuuma ja vaarallinen UV-säteily, ehkä tulee kuitenkin sopiva keskiverto ja sen verran viileä, että jaksaa kiivetä ylös vuoristomajalle.
Matkatavarat alkaa vähitellen olla kasassa vierashuoneen sängyllä. Optimisti ottaa viiden dollarin australialaisen olkihattunsakin mukaan.


Tänä vuonna olen saanut vaikka minkälaisia kutisevia ötökän pistoksia, hyttysiä täällä ei näy, mutta ilmeisesti ruohikolla on taas jotain inhottavia pieniä ötököitä. Luin jostain, että kannattaa käyttää iholla oikein rasvaista body butteria, jossa ne elukat liukastelee eikä pysty helposti pistämään. Helluntainen vieraamme on saanut vyöruusun ja nyt me tarkkailemme jokaista kutiavaa ihon kohtaa.
Voikohan saada vyöruusun, jos on sairastanut vesirokon, se minulla on ollut lapsena? En nyt välittäisi sairastua.


Tänä kesänä olemme kolmeen otteeseen matkalla ja hävettää taas kiusata naapureita kasteluhommilla. Eikö teistä kukaan haluisi tulla ensi kesänä vaikkapa viikoksi tänne asumaan? Ei tarvitse tehdä muuta kuin kastella kasvit.
Hauskaa juhannusta kaikille!

19 Kommentare:

 1. Tervehdys, voi saada vyöruusun vaikka on sairastanut vesirokon.
  Hyviä uintiretkiä Tegernseessä.

  AntwortenLöschen
 2. Todellakin: molempi parempi! Hyvää juhannuksen aikaa, toivottavasti ihon kutina helpottuu!

  AntwortenLöschen
 3. Toivottavasti ei tule vyöruusua, eikä kutinaa. Ihana kuva pikku Allusta uimassa . Ja upea uimapaikka teillä tiedossa, hyvää matkaa ja juhannusta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos sullekin, vaikka teillä taidetaan juhlia yhtä vähän juhannusta kuin Saksassa.

   Löschen
 4. Näytät olevan tehokas ja tottunut pakkaaja :-).
  Ihania uinteja ja muutenkin virkistävää reissua. Ja Jussia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No me käytetään paljon noita kuljetuspusseja (piti etsiä suomalainen nimitys Eagle Creekin tuotteiden kautta netistä), ne on helppo nostaa suoraan hotelllin kaappiin.

   Löschen
 5. Terveisiä keskiyönauringon maasta ja sateista! Hyvää juhannusta sinne! Täällä on järven rannalla kokkotarpeet ja katsotaan miten paljon sataa eli palaako kokko vai ei.
  Mie voin tulla sinne ensi kesänä, riippuu toki ajankohdasta! :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Harmi että sataa. Me pelätään vähän rajuilmoja, ensi viikoksi on luvassa +39C, tulee varmaan sitten taas tennispalloja taivaalta. Olemme silloin tosin Tirolissa korkealla, ei varmaan ihan noin kuumaa. Ilmoita vaan milloin sulle sopii tulla housesitteriksi. Saat vielä mun lipun jolla voit kiertää kaupunkia ristiin rastiin ja viikonloppuna pääset sillä Bonniinkin jos haluat.

   Löschen
 6. Oikein suloista juhnnusta ja lämpimiä uinteja. Vyöruusu tosiaan voi väijyä juuri sen aiemmin sairastetun vesirokon takia, sillä virus voi varastoitua elimistöön ja ilmestyä tietysti juuri silloin, kun ei tarvitsisi. Mutta pysyköön se teistä nyt kaukana! Vietnam oli pistänyt blogit pannaan ja siksi tuli tällainen pakollinen tauko. Oman pääsin sentään bloggerin kautta kirjoittamaan. Luin, että siellä oli joku bloggari aikanaan avautunut blogissaan siihen malliin, että olisko tämä nihkeä suhtautuminen blogeihin johtunut siitä?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, en tiennytkään, että sielläkin pantu pannaan niinkuin Kiinassa.

   Löschen
 7. Me saatettaisiin olla ensi kesänä joutilaita pysähtymään viikoksi kastelemaan kasveja heinäkuussa. Mahtuisiko melko iso matkailuauto pihaanne? :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kyllä pihaan mahdu mutta kyllä jostain läheltä varmaan löytyy paikka.

   Löschen
  2. Kommenttini hävis Baijerin kaatosateeseen. Pihaan ei mahdu, mutta kyllä joku paikka löytyy lähistöltä.

   Löschen
 8. Pidetään mahdollisuutta avoinna, voisimme ainakin poiketa perusteellisesti kastelemaan, jos aika olisi sopiva, olemme todennäköisesti useamman viikon liikkeellä, kun minun on pakko olla lomalla, kiitotie menee remonttiin ja kaikki ovat lomalla samaan aikaan heinä-elokuussa. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, jutellaan sitten lähempänä ensi kesää

   Löschen
 9. Taallakin ilmottautuu yksi mahdollinen kukkien kastelija!

  AntwortenLöschen