Montag, 19. August 2019

Viikonloppu Moselilla

Vietimme viikonlopun Mosel-joen maisemissa enkä muista varmaan koskaan nähneeni Hollannin ulkopuolella niin paljon hollantilaisia kuin siellä oli. Leirintäalueet ovat todella hyviä ja kauniilla paikoilla ja asuntoautoja oli vaikka kuinka paljon liikkeellä. Yöpyä voi tietenkin myös hotelleissa tai viininviljelijöiden luona, joillakin saattaa olla vain yksi tai kaksi vierashuonetta. Me olimme pienessä hotellissa Trittenheimin kylässä, heillä ei ole edes nettisivua ja olimme oikein tyytyväisiä.
Trittenheim sijaitsee paikassa, jossa Mosel tekee aikamoisen "kierukan" tai mitä se on suomeksi, saksaksi Schleife, englanniksi loop. Yritin saada siitä kuvaa, mutta tuossa edessä ovat nuo pensaat vähän tiellä eli joki ei näy.
Trittenheimer Apotheke on yksi tunnetuimpia Moselin Riesling-rinteistä.Oli kiva pyöräillä kauniissa maisemissa ja ennen kaikkia hyvillä pyöräteillä.Matkan varrella tulee aina vaan uusia viinikyliä kuten tässä Piesport


tai Kesten


ja kivoja pieniä baareja/kahviloita/viinipaikkoja on vaikka millä mitalla Poikkesimme matkalla myös Luxemburgin puolelle, tuolla se on Moselin toisella rannalla.


Luxemburgissa kannattaa käydä tankkaamassa, bensa on siellä todella halpaa, samoin kahvi on halvempaa ja huoltoasemalla onkin oikein iso kahvikauppa.


Ja kun lähellä oltiin poikkesimme myös Trieriin. Trier on Saksan vanhin kaupunki, roomalaiset ovat sen perustaneet vuonna 7 eKr.  Kaupungin kuuluisin rakennus on Porta nigra, vanha kaupungin portti, joka on rakennettu 170 jKr eli mikään uusi juttu sekään.


Kaupunki on oikein kiva. Kävimme mm. näissä kahdessa kirkossa, jotka ovat aivan vierekkäin, vasemmalla tuomiokirkko, oikealla Liebfrauenkirche.


Tuomiokirkossa oli aika erikoisen näköiset urut.


Kommentare:

 1. Luxemburg meillä onkin vielä käymättä. Muuten olemme tainneet olla jokaisessa maassa Euroopassa. Vai olikohan joku vielä muukin? Mutta tuon Luxemburgin muistan siitä, että se soitti rokkia....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Multa puuttuu mm. Irlanti, mutta se tulee vielä tänä vuonna.

   Löschen
 2. Onpas hienoja ja kauniita maisemia ja kauppoja. Viinirypäleet siellä vasta kypsymässä, täällä niiden aika on jo pian ohi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viiniin käytettävät rypäleet poimitaan täällä vasta syys-marraskuussa.

   Löschen