Sonntag, 8. Dezember 2019

Toinen adventtiviikonloppu 2019

Lauantaina uskallauduimme keskikaupungille, en ole moista ruuhkaa koskaan ennen nähnyt. Tuhannet bussit tuovat joulutoreille hollantilaisia, englantilaisia ja vaikka mitä turisteja ja Domin edessä oli varmaan sadan metrin jono. Tänne ei todellakaan kannata tulla viikonloppuna. En ollut syönyt aamulla mitään ja puolen päivän aikaan olikin pieni nälkä ja poikkesimme kivaan ranskalaiseen leipomokahvilaan. Saksalaisethan ovat ylpeitä 3200 leipälajistaan ja saksalainen leipä on saanut Unescon maailmanperinnetittelin, mutta vaihtelua kaivataan silti ja sitä saa ranskalaisesta leipomosta, vaikka Ranska ei nyt ole kovin tunnettu leipämaa paitsi tietenkin ranskalaista patonkia ei osata ainakaan Saksassa leipoa. Taulussa luki, että voi tilata kaksi luomukananmunaa patonkistickien kanssa ja sepä olikin hyvä valinta, sitä voisi vaikka joskus kotonakin tarjota.Meillä on kamalan paljon kirjoja ja olemme olleet huonoja heittämään kirjoja pois, mutta nyt olemme päässeet vauhtiin ja iso määrä keittokirjoja sai lähtöpassit jo viikko sitten ja paperiroskis oli niin täynnä, että pelkäsin sen jo hajoavan painosta. Eilen sai sitten ammattikirjallisuus lähtöpassin, yritämme jakaa ne ensi tiistaina illalla myöhään , sen jälkeen kun naapurit ovat vieneet roskitset kadun varteen, ympäristön paperiroskiksiin.
Tänään kävimme Düsseldorfin Kunstpalastin taidenäyttelyssä, teemana DDR-taide, joka ei ole täällä lännessä kovin tunnettua ja minä tunsin oikeastaan vain Tübken, jonka yhden taulun mainitsin tässä.
Hauska maalaus oli mm. tämä toscanalainen maanomistaja.Ensimmäistä kertaa käytin tänään WhatsAppia museossa. Jotkut taulut oli numeroitu ja kun lähetti sen numeron WhatsAppin kautta museon numeroon, sai lisätietoja.

Sää on ollut viime päivinä tosi tylsä, tänään taisi viisi minuuttia paistaa aurinko, muuten tihkusadetta ja tuulta, mutta säästä huolimatta jouluruusu se vaan kukkii ja kukkii ja kukkii.11 Kommentare:

 1. Aika kiva että museossa sai lisätietoa WhatsAppin kautta.
  Leipää ja munia, pourquoi pas,,,
  Tuo taulu on kivasti kolmiulotteinen, onko se kokonaan maalattu vai onko siinä muutakin?

  AntwortenLöschen
 2. Meilläkin on kirjojen vähentäminen menossa, aion pitää noin 10 % omista kirjoistani. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me ei olla prosenteissa vielä noin pitkällä pitkään aikaan.

   Löschen
 3. Älä viitsi puhua kirjojen vähentämisestä mitään, sitä yritän tehdä. Kaksi työhuonetta, kotona ja töissä ja töissä on muutto keväällä. Uuteen ei kuulemma mahdu sellaista määrää kirjoja (joista toki vain osa on minun omia, osa työnantajan tai saatuja). Tuossa on nyt kaksi kassia romskuja, ja lisää poistettavaa tulee.

  Kävin iltakävelyllä, satoi räntää ja äsken tuli vettä kun vein taas lehtiä kierrätysroskikseen. Hyvää toista adventin jälkeistä! Helena

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No sen uskon, että sullakin riittää kirjoja! Me tässä juuri kyttäillään milloin naapurit laittaa paperiroskiksensa kadulla ja sitten viedään sinne taas jotain, painon takia ei vain voi laittaa ihan isoja määriä kerrallaan.

   Löschen
 4. Kirja-asia täälläkin välillä risoo. Toisaalta olen todella huono luopumaan mieluisista kirjoistani, vaikka oikeasti palaan vain muutamien pariin uudelleen. Työhön liittyvät kirjat ovat sitten toinen juttu. Niiden kohdalla huomaa, kuinka nopeasti tietyn tyyppinen tieto vanhenee. Vaikka onhan se vanhentunutkin tieto mielenkiintoista ajankuvaa. Mutta siis tilaa tietysti vievät ja pölyä keräävät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nimenomaan se vanheneva tieto sai heittämään kirjat roskikseen.

   Löschen
 5. Jäin vain ihmettelemään, että miten tuo muna-patonki -kombo on tarkoitus syödä, kun munat ovat kokonaisia...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lusikalla syödään, sillä keltuinen oli juokseva vai miten sitä suomeksi sanotaan.

   Löschen
 6. Meillä menossa kansioiden hävitys. Eilen kuului, että saako heittää mun sairaanhoito-opiston muistiinpanot pois:). No, todellakin sai.

  AntwortenLöschen