Dienstag, 3. Dezember 2019

Reippahasti käyvät askeleet

Tuli mieleen tuon joululaulun teksti, kun hommat on olleet niin kiireiset. Ihan kivoja juttuja ne kaikki on, mutta joskus kivakin on liikaa.

On käyty Philharmoniassa kuuntelemassa Tsaikovskin ihanan pianokonsertin harjoituksia. Siellä ei saa harkkojen aikana ottaa kuvia eli piti kännykuvata sali sitä ennen. Mielestäni tuo sali on edelleenkin mahtavan kaunis.


Naapuri kutsui taidenäyttelynsä avajaisiin. Tässä pari hänen tauluansa, tuon lyijykynäpiirustuksen Eifelin metsästä ottaisin mielelläni, mutta se on meille liian iso. Se oikein pääse oikeuksiinsa tuossa kuvassa, on luonnossa tosi upea.Vieraitakin on ruokittu, mutta kuten aina, ruoat on jääneet kuvaamatta. No tuli sentään kuva pöydästä. Saksalaisvieraat ihmettelivät taas possua, se kun ei Saksassa kuulu jouluun.


Kokeilin uutta alkupalaa, kakisalsaa vuohenjuuston kanssa ja ai että se oli helppo tehdä ja hyvää.
Se tehdään näin:

2 kypsää mutta ei liian pehmeää kakia
1 punasipuli
1 punainen chili
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl pilkottua rosmariinia
1 tl karkeaa sinappia
suolaa ja pippuria
200g tanko vuohenjuustoa
4 tl juoksevaa hunajaa
patonkia

Pilko kakit, sipuli ja chili ja kuullota niitä muutama minuutti oliiviöljyssä pannulla. Lisää rosmariini, sinappi, suola ja pippuri.
Leikkaa vuohenjuusto paksuiksi viipaleiksi, valele hunajalla ja gratinoi uunissa tai grillin alla.
Tarjoa patongin kanssa.
Oli niin hyvää, että resepti lähti kiertoon. Alkuperäinen löytyy täältä.

Löysin joku aika sitten taas kirjekuorellisen negatiiveja ajalta, jolloin 36 kuuden kuvan kinofilmiä ei vielä tunnettu ja vein ne digifirmaan. Hinta oli aika korkea, sillä nämä filmit eivät ole mitään standardia eli kokonaan käsityötä, mutta kyllä kannatti. Löysin mm. tämän ikivanhan mielestäni hyvän kuvan isästäni. Mä niin rakastan näitä vanhoja mustavalkoisia kuvia.

6 Kommentare:

 1. Ihana kuva ja resptiäkin tekisi mieleni kokeilla. Tätä siis kauhotaan patongin päälle, jos oikein ymmärsin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Laitoin sen salsan sellaisessa renkkaassa keskelle lautasta ja siihen viereen juustopalat ja patongin. Alkuperäisessä reseptissä oli isompi juusto ja salsa sitten sen päällä.

   Löschen
 2. Possu on kuitenkin Saksassakin onnen symboli, mutta kuuluu uuteen vuoteen. Ihmiset saattavat todeta, että sinulla oli possu ja tarkoittavat: olitpa onnekas! (Schwein gehabt!)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Uutenavuotena tunnetaan täällä possu, mutta jouluna sitä ei kukaan ymmärrä ja Porsaita äidin oomme kaikki on sakuille aika ihmeellinen joululaulu.

   Löschen
 3. Tosi ihana kuva, ja salsakin kuulostaa hyvältä:) Hieno on myös tuo naapurisi taideteos:)

  AntwortenLöschen