Donnerstag, 14. Mai 2020

Koronaa, kukkia, kilpirauhasta ja kuteita

Näinä epävarmoina aikoina kannattaa pitää huolta omavaraisuudesta. Sain eilen ystäviltä mansikantaimia amppelissa, tässä vielä lahjapakkauksessa eli mansikoiden saanti on nyt sitten turvattu.


Kielot ovat valitettavasti jo kuihtumassa, niitä oli niin kiva poimia maljakkoon omasta pihasta.


Kukkien poimimisesta tulee mieleen tämä kukkaismummo. Laitoin kuvan Facebookin Tampere-sivulle ja sain heti 800 liketystä. Olin itsekin aika söpö tässä kuvassa.


Toisin on tänään, kun olen viimeksi ollut kampaajalla VIISI kuukautta sitten. Nyt sain ajan 22.5. ja tarkat määräykset tulla sekunnilleen sovittuun aikaan, ei liian aikaisin eikä liian myöhään. Kahviakaan ei enää saa eikä juorulehtiä.


Kölnissä on miljoona asukasta ja tänään 51 koronapositiivista ja uskaltauduin menemään ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa julkisilla, kun ajattelin, että ei kai kukaan niistä satu samaan junaan ja samaan vaunuun. Kävin verikokeessä lääkärillä, kun kilpirauhanen pottuilee ja käyn ylikierroksilla. Yöuni on minulle vieras sana, valvominen on helppoa, viime yönä heräsin puoli kolmelta enkä sen jälkeen nukkunut minuuttiakaan. Kunpa löydettäis pian oikea lääkitys, en kohta enää kestä. Onko kellään kokemusta tuollaisesta?
Näinä aikoina en mielelläni käy kaupassa. Kaikkein paras kauppa on tukkuliike, jossa on leveät käytävät ja joka on pitkään auki ja jossa on tiettyinä aikoina päivästä on hyvin vähän asiakkaita ja josta saa lähes kaikkea paitsi kuminauhaa, siitähän on nyt puute. En normaalisti niin kamalan paljon halua tilata netin kautta, kun haluaisin tukea paikallisia kauppoja ja pakettiautot vaan likaa ilmaa päästöillään, vaikka minun paketit on kuin hyttysen p*sk* Itämeressä verrattuna omituisiin naapureihen, joille tulee ainakin kaksi pakettia päivässä. Nyt olen koronan takia tilannut useammankin kerran, viimeksi Marimekon ja Finlaysonin paitoja Uniqlosta. T-paita maksaa 14,90€, ihmeen halpoja.


13 Kommentare:

 1. Kilpirauhasen hoito ja lääkitys ei Saksassa ole "rakettitiedettä", niin kuin Suomessa näkyy olevan. Itselläni on vajaatoimintaa, ja rauhanen pieni kuin papu tai herne, ei kyhmyjä tai muutakaan ylimääräistä. Tyroksiinipilleri aamuisin,verikoe vuosittain, ultaäänitutkimus, kun lääkäri katsoo sen tarpeelliseksi ja homma on hoidettu. Ylitoiminnan hoidostakaan täällä eivät lääkärit tappele niin kuin näköjään Suomessa. En ymmärrä, mikä siinä muka on niin vaikea.Olisikohan taipumus koukkuilla kaikesta?Tai omavastuuosuuden hinta? Kaikkea hyvää sinulle!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Multa on leikattu "kälter Knoten" viime vuosituhannella ja lääkitys päällä, reagoi sensibel, nyt tuli taas Überfunktion ja tosi ilkeä,kun tukka lähtee, kynnet katkeilee ja saatan valvoa koko yön.

   Löschen
  2. kAlter Knoten, Scheissautokorrektur

   Löschen
 2. Kampaajalle pitäs päästä itsenikin, t. nimim. rasvaletti. Nyt on kuitenkin sellainen ongelma, että mun kampaajani varauslista on näyttänyt jo pitkän aikaa tyhjää (nettivaraussysteemissä), joten oiskohan hän lomautettu tai jotain. Kenellä mä nyt sitten uskallan mennä?

  Mä en kerta kaikkiaan osaa tilata netistä mitään. Just katselin mattoja parvekkeelle, ja mietin, että miten kukaan uskaltaa tilata maton netistä, näkemättä sitä ensin livenä. Mun pitää päästä hypistelemään mattoa (kuten myös vaatteita), näkemään värit, paksuus ym. seikat luonnossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulla oli sama ongelma, kun oma kampaaja on sairauslomalla ja piti päättää minne sitten menen,

   Löschen
 3. Kampaajalle pitäisi päästä, olen jo joutunut luopumaan yhdestä ajasta. Mun kampaaja on samassa tilassa kuin 3-4 muuta ja näiden asiakkaat kanssa. Jotenkin ei huvita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä täytyy ainakin olla tietty etäisyys eli kaikki tuolit ei ole käytössä. Tänään muuten luki lehdessä ravintolasta, jonka omistaja on ostanut näyteikkunanukkeja ja laittanut niitä istumaan tyhjien pöytien äärelle, ettei näytä niin tyhjältä, hyvä idea.

   Löschen
 4. Viime viikolla aukeni taas oman kampaajani ovet, mutta en ole vielä mennyt,ja olen itse vähän leikellyt... Kasvatan nyt otsatukkaa pois kun kesän kosteassa kuumuudessa siitä o n vain haittaa.Voi että on kadehdittavan edullisia nuo Marimekon vaatteet Uniqlon kautta. Mukavaa viikonloppua:)

  AntwortenLöschen
 5. Ihana lahja nuo mansikan taimet. Kunhan täällä jääkausi loppuu, minäkin haaveilen parvekkeelle mansikan ja tomaatin taimia. Minä aina ihmettelen, jos netistä saa paljon halvemmalla kuin kaupasta, siis IHMEEN halvalla. Ovatko aitoja? Kurja sairaus sinulla, tosi kurja. Voimia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli kiva tuliainen, juotiin naapureiden kanssa proseccot terassilla, metrin päässä toisistamme. On ne ihan aitoja, Uniqlolla on yhteistyötä Marimekon kanssa. Niillä on keskustassa liike, mutta en halua lähteä sinne, siellä saattaisi rokotusta vastaustava esoteerinen vegaaninen salaliittoja pelkäävä maskiton viruslinkoserkku tulla eteen ja alkaa vielä halata.

   Löschen
 6. Mikä ihana aamu. Olen kyllä niiiin tyytyväinen kun pääsin Suomeen väljemmille vesille, kirjaimellisesti vesien ääreen ja Suomen alppimajalleni. On ilmaa hengittää ja lääniä liikkua autolla, pyörällä tai jalan niin paljon kuin sielu sietää. Kevät näkyy selvästi, aamu on raikas, taivas sininen ja kesä tulollaan.

  Kaupoissa voisivat nämä suomalaiset käyttää maskeja enemmän ja pitää paremmin etäisyyttä toisiinsa, mutta täytyy yrittää itse huolehtia itsestä.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva, että päästi läpi Euroopan lintukotoosi. Ranskan serkku saa nyt liikkua 100km ja pääsee jo meren rantaan ja mereenkin, mutta pyyheliinojen päällä ei saa vielä makailla rannalla, se tuntuu olevan draama sille leidille. Einige kriegen den Hals nicht voll. Voishan sitä vähän iloita helpotuksista, mutta jos on sitä mieltä, että kaikki on salaliittoa, niin minkäs teet. Ois vaikka olla Obaman syytä. En kestä.

   Löschen