Montag, 8. Juni 2020

Sadan päivän saldo

Tässä on nyt elelty noin 100 päivää erilaisissa puitteissa kuin normaalisti. Olemme patikoineet ja pyöräilleet satoja kilometrejä sekä lähistöllä että Eifelin vuoriston kukkuloilla, vain Reinin rantaa olemme yrittäneet vältellä, sillä sinne on mennyt aina turhan paljon ihmisiä. Oikeastaan olisimme nyt Pietarin Eremitaasissa, mutta matka peruuntui tunnetuista syistä ja eilen ajattelimme, että etsitään nyt sitten taidetta omasta kotikaupungista ja sitähän löytyi Stammheimin kaupunginosan linnan puistosta. Linnasta ei ole enää jäljellä mitään, se on tuhottu tuusan nuuskaksi sodassa, mutta netistä löytyi sentään kuva.


Puisto on edelleenkin olemassa ja siellä on kaikenlaisia patsaita.






 Yritimme tiiristellä joen toiselle puolelle, siellä on nimittäin hienoja hiekkarantoja ja kummipoika asuu siellä vaimonsa kanssa ja he viettävät paljon aikaa rannalla, koska heillä ei ole parveketta.



Eihän tuo nyt ihan Eremitaasia korvaa, mutta näinä aikoina ei voi eikä halutakaan valittaa mistään. Itse asiassa täällä on koronaluvut aika hyvin kurissa, miljoonasta asukkaasta alle 50 hengellä on tällä hetkellä tartunta. Kävin tänään nopeasti keskustassa ja siellä oli kyllä niin vähän ihmisiä, että luulin liikkeissä olevani DDR:ssä, jossa oli aina paljon myyjiä ja vähän asiakkaita, kun ei ollut tavaraa hyllyissä, täällä oli tosin oli hyllyt täynnä kaikkea muutakin kuin vessapaperia.

8 Kommentare:

  1. Kivoja puistopatsaita:) Näin se taitaa olla vähän joka puolella tänään, eli omaseutumatkailua enimmäkseen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Melkein joka maassa pyydetään luopumaan ulkomaanmatkoista.

      Löschen
  2. Tämän päivän saldo työasioissa lähentelee nollaa. Kolme tuntia VR:n puhelunpalvelussa roikkuessa, kun netti ei toiminut. Aspa oli ok, mutta en vain saanut lippua sähköpostitse eli se vaatii vielä toisen soiton. Odotan vähän myöhempää, että ei olisi enää jonoja. Lipun sain toki, mutta se numero häipyi jonnekin kun tyyppi katkasi puhelun.

    Ehkä taidetta viikonloppuna, alkaa totisesti olla takki täynnä töiden puolesta. On ollut liikaa kaikenlaista viime aikoina. Lappiin pääsystä on tehty tosi vaikeaa. PItäisi kaikilla kai olla oma auto.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Aika ihme noi junaliput, ja varsinkin nyt kun pitäisi kulkea kotimaassa.

      Löschen
  3. Nuo patsaat ovat aika pelottavia. Tuli mieleen Patsaspuisto Parikkalassa, vaikka oikeasti nämä patsaat eivät muistuta millään lailla niitä Parikkalan patsaita. En ikinä uskaltaisi mennä patsaspuistoon pimeällä.

    Jopa minäkin olen kaipaillut taidetta ja museoita. On pitänyt mennä, mutta enpä ole vielä saanut aikaiseksi. Kai se on niin vaikeaa päättää, minne tahtoisi ensimmäiseksi, että on helpompi olla menemättä minnekään. :-)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei ne pelottavia olleet, ehkä huonosti kuvattu.

      Löschen
  4. Hieno tommonen ulkoilmataidenäyttely kun ei tarvitse mennä sisätiloihin.

    Onneksi olen juuri siellä, missä pitääkin eikä tarvitse haikailla pääsystä mihinkään muualle. Hienoa seurata alkukesää, lintujen pesimistouhuja, joutsenten matalalentoa ja töräyttelyä, vesien lämpenemistä ja saunoa, saunoa ja saunoa. Liikkumaan pääsee mielensä mukaan, ainakin jos on auto käytettävissä. Lenkkipolut alkaa ovelta.
    Kymmeniin vuosiin en ole ollut kesäkuussa Suomessa. Arkisessa alppimajaelämässä ei koronan riesaa huomaakaan. Maan talous tietysti huolettaa ja yrittäjien tilanne. paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillä pesii talitintti ja viherpeippo ja joutsenten matalalentoesityksiä näen 2x viikossa sauvakävelyllä ja saunakin on, puuttuu vaan se järvi, Schwallbrausesta tulee kyllä vettä. Alppimajaa ei ole ihan lähellä, sitä lähdetään juhannuksena etsimään Alpeilta.

      Löschen