Sonntag, 14. Juni 2020

Mikä vuodenaika?

Suunnilleen siihen aikaan kun kirsikat ovat kypsiä, loppuu parsakausi, sillä parsa tarvitsee fotosynteesin valmistamiseen noin sata päivää ennen hallanvaaraa eli se jätetään rauhaan. Tosin vihreää parsaa myydään vuoden läpi, sehän tulee usein ulkomailta.  Kuten tämän päivän kuvasta näkee, kirsikat alkavat olla jo kypsiä.Parsan korjuu loppuu 24.6. eli nyt on kesäkuu. Jostain syystä juhannusruusuni ei ole sitä tajunnut ja alkoi pukata nuppua, no se sopii kyllä meille hyvin.


Lockdownia helpotettiin ja 10 hengen patikkaporukkamme pääsi vaeltamaan Eifelin kukkuloille. Reitin oli suunnitellut Axel, joka tuntee melkein jokaisen Eifelin puun ja kukan ja heinänkorren henkilökohtaisesti ja se olikin yksi kauneimpia vaellusreittejämme. Se ei ollut mikään ohjattu patikkapolku vaan mentiin aivan luonnossa enkä ikinä löytäisi sitä uudelleen.Valitettavasti tästä kännykuvasta ei näy oikein todellisuus, tuo niitty oli niin täynnä kaikenlaisia luonnonkukkia ettei voinut kuin ihailla.


Täällä Eifelissa on Saksan villiorkidearikkain alue, tässä joku kämmekkälaatu. Valkolehdokkeja näkyi myös.
Tämä heppa oli niin hassunnäköinen, että oli pakko ikuistaa. Muutenkin seudulla näkyi hyvin paljon hevosia.


Sää oli mitä kaunein, onneksi ei ihan +30C kuten kotona Kölnissä, mutta janotti kyllä usein, onneksi oli vesipullo mukana. 12 kilsan patikoinnin jälkeen oli kello sitten jo puoli kolme ja nälkä kova, mutta tiesimme mistä saa avun. Pienessä Mirbachin kylässä on vaeltajille kiva paikka, josta saa Flammkuchenia ja kahvia ja kakkua. Olin ilmeisesti niin nälkiintynyt, että en huomannut ottaa valokuvaa. Sielläkin muuten noudatettiin koronaohjeita, jouduimme täyttämään kaavakkeisiin nimen ja osoitteen ja jos lähti terassilta sisälle vessaan, piti laittaa maski naamalla. Maskeista puheen ollen, ystäväni Helga oli käynyt kaupungilla postitoimistossa ja kun ulkona kulkiessa ei käytetä yleensä maskia, hänkin oli sen vetänyt alas ja unohtanut sisäänmennessä vetää taas ylös. Postivirkailija  ei ollut vastannut Helgan tervehdykseen Guten Tag vaan oli sanonut että 250 euroa! Tosi kiva ja vitsikäs kaveri, jotkuthan saattaa muistuttaa maskista aivan eri tavalla.

No tulihan sitten kuitenkin otettua talon vieressä olevista unikoista ja ruiskaunokeista kuva.
7 Kommentare:

 1. Kivoja kuvia! Täällä syön just torilta ostamiani espanjalaisia kirsikoita.

  AntwortenLöschen
 2. Kaunista. Nyt on meilläkin lämpötilat teidän kanssa vertailukelpoiset. Onneksi, kun sattui kesä, jolloin on pakko pysytellä Suomessa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ole onnellinen, että me ei olla Suomessa, silloin siellä olisi 10C ja sadetta.

   Löschen
 3. Ihana patikointimatka teillä taas:) Parsaa ,sitä vihreää, saa tosiaankin täällä koko vuoden, mutta jostain syystä harvoin ostan. Täällä tiukennettiin maskipakkoa, ja nyt joka ikisen paikan ikkunassa lukee että ilman maskia ei saa tulla sisälle. Kuumalla maski on aika hankala kyllä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä maskipakko kaikissa kaupoissa, ravintolassa saa riisua kun istuu pöydässä. Me ei juuri kuljeta missään yleisissä tällä hetkellä ja käydään vähän kaupassa eli ei ole niin pitkä se maskiaika, ihan vaan ostosten aikana.

   Löschen
 4. Meilla kirsikat parhaimmillaan! Golanilta tulevat etupaassa.

  AntwortenLöschen