Samstag, 8. August 2020

Mentiin metsään

Meillä on sietämätön helle ja pihassa ei voi olla lainkaan. Eiliset illallisvieraat ruokimme pimennetyssä olohuoneessa, vasta kymmenen aikaan siirryimme ulos, silloinkin oli terassilla vielä liian kuuma, mutta pihan perällä varjossa lämpötila o.k., yhdentoista aikoihin ehkä enää vain +27C ja aivan mahtavan hieno tähtitaivas, harvoin näkee täällä niin hienoa.
Kun ei voi olla omassa pihassa ulkona, hyppäsimme äsken autoon ja ajoimme läheiseen metsään ja siellä oli vähän helpompi hengittää vaikka kuuma sielläkin. Meillähän ei ole satanut aikoihin ja kuuset, joilla on pintajuuret (opimme sen viime Baijerin matkalla) kuolevat.


Pyökillä on sen sijaan Herzwurzel/heart root, mutta nyt kyllä  multa puuttuu suomalainen käännös pyökin juurille. Onko ne sydänjuuret????
Oli siellä pari astetta viileämpää, mutta kolmen vartin kävely riitti.

Pari päivää sitten, kun oli kolmisen astetta vähemmän lämmintä, ajelimme kaupungin metsien läpi Reinille, reilu tunnin pyörämatka, mutta ei se mitenkään pahalta tuntunut, kun ajoimme varjossa ja ajaessa käy jonkinlainen tuulen vire. Poikkesimme lounaalle kivaan ulkoilmaravintolaan ja tilasin matjestartaria, tällaisella helteellä kaipaan suolaista silliä ja suolakurkkuja.Oman terassimme kukkaruukussa kasvaa oranssinvärinen cocktailtomaatti ja tuottaa satoa aivan hullun lailla ja niin hyviä tomaatteja että piti oikein ottaa kuva ja laittaa nimi muistiin ensi vuotta varten.


10 Kommentare:

 1. Ihana silliherkku! Kyllä kelpais mullekin.

  Mä olen alkanut inhota kuumuutta yhä vaan enemmän. Osin se johtuu siitä, että meillä on toi lasitettu parveke, ja kuumalla siellä on todella kuuma, jos ei tuule, ja sitten se kuumuus hönkii sitä kautta sisäänkin.

  Jäin miettimään, että mistähän johtui, että tähtitaivas näkyi poikkeuksellisen hyvin..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mekin ihmeteltiin niitä tähtiä, who knows miksi näkyivät.

   Löschen
 2. Semmonen sopiva kakskytviis varjossa järven rannalla ja auringon paistetta. Sienessä voi nyt syödä mustikoita, vattuja ja puolukoita samanaikaisesti. Ilmaston muutoskohan on vaikuttanut noiden kypsymiseen. Itikoitakin on kummallisen vähän, enkä niitä kaipaa.

  En myöskään tykkää tolkuttoman kuumasta, enkä ainakaan kaupungissa, enkä varsinkaan, jos ei ole vettä lähettyvillä.

  Koittakaa kestää paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei saa kiusata kirjoittamalla järven rannasta ja vedestä, tämä on kamalaa, onneksi kuitenkin voi istua sisällä ja hätätilassa voi mennä kellariin. Ja onneksi meillä on vielä vettä vesijohdosta, ystävät kirjoitti Burgundista, heillä on jo rajoitettu veden käyttöä siellä, omistavat pienen talon Morvanin luonnonpuistossa.

   Löschen
 3. Täällä ei ole tuollaisia lämpötiloja, ehkä jotain 24 ja luvattu kylmempää. Mulla on nyt kauheasti tekemistä, kun talon katto on pesty ja seinien puuosat ja aidat maalattu ja nyt on kauhea siivo. Tietysti lisänä kesän aikana kuivuneet kukat. Mutta vielä on parempaa tiedossa: ensi syksynä-talvena JOSKUS putkiremontti, ajankohta riippuu tietysti koronasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huh, joudutko muuttamaan pois siksi aikaa? Ota pesti ulkomaille. 😊

   Löschen
  2. Joo, nähtävästi noin kuukausi, mutta kun ei tiedetä ajankohtaa ja se rassaa. Korona nähtävästi lisääntynyt nyt täällä kaupungissa, kohta tulee tietoa siitä, että tuleeko jotain erityisrajoituksia tänne. :(

   Löschen
  3. Kun ihmiset tajuis olla varovaisia. Tuttavat kertoi neljän miehen korttipeluuporukasta, olivat kontaktikiellon aikana salaa säännöllisesti tavanneet, nyt vain yksi enää elossa.

   Löschen
 4. Ei ole kiva kun on kuumaa, eilen kun menin nukkumaan oli 28 astetta, mutta kiitos tornituulettimen onnistun nukkumaan. Mutta inhoan kuumuutta, etenkin kun se kestää kuukausia. Kivan näköinen ruokapaikka, ja aivan ihana väri noilla tomaateilla:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä illalla samanlaisia asteita, oli kyllä aivan kamala yrittää nukahtaa, laitoin märän pyyheliinan päälleni sängyssä. Meillä on sisällä "viileää" eli +27C, ulos ei voi mennä lainkaan ennen iltamyöhää.

   Löschen