Mittwoch, 23. September 2020

Piipahdettiin Ranskan puolelle

Olimme pikalomalla kaksi päivää lempihotellissamme Pfalzin maakunnassa ja kun oltiin niin lähellä Ranskan rajaa, piipahdimme Elsassin puolelle ostoksille. Kun saksalaisfirma Lidl ei kotimaassaan myy herkullista tummaa Fleur de sel'illä maustettua suklaata, se pitää käydä ostamassa ulkomailla. Käteen osui myös 500 gramman lasi Dijon-sinappia hintaa 99 centtiä. Suklaata lähti mukaan 10 levyä.


Olemme usein käyneet Wissembourgissa, mutta näin kesällä se näytti paljon kivemmalta kuin talviaikaan.


Pfalzin puolella pyöräillessä ei tullut otettua valokuvia paitsi tämän sipulipellon ja takana siintävät Pfälzerwaldin vuoret halusin ikuistaa. Luonnossa näky oli tosin paljon hienompi kuin tässä kännykuvassa.
12 Kommentare:

 1. Ymmärrät kai, mitä pfalzilaiset tarkoittavat, että elävät kuin "Gott in Frankreich", tai puhuvat Saksan Toskanasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä ymmärrän, me pidämme kovasti Pfalzista ja sen viinistä.

   Löschen
 2. Teillä on ollut taas kiva retki. Mietin tässä, että milloin uskallan lähteä siihen saksalaiseen Liiteri-kauppaan ostamaan Ranskan herkkuja, joita on siellä nyt tästä päivästä lähtien. Vastahan kävin ostamassa Saksan herkkuja. Nyt päivällä on niin paljon zoom-istuntoja, joten aikaa olisi vasta myöhemmin ja ip ja illalla tämä kauppa on todella täynnä asiakkaita. Täällä nyt laajennetaan maskiSUOSITUSTA myös sisätiloihin jne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä löytyy onneksi aikoja, jolloin kaupat ei ole niin täynnä, vaikka ne ovat Suomeen verrattuna vähemmän auki ja sunnuntaisin kokonaan kiinni. Müncheniin tuli maskipakko nyt uloskin, ainakin isoimmille aukioille, meillä on tilanne parempi. Hyvin paljon tartuntoja saavat juhlista ja multa puuttuu ymmärtymys että on pakko juhlia. Nytkin tiedän, että normaalisti ihan fiksut ihmiset juhlii jälkikäteen häitä, maistraatissa vihkiminen oli vuosia sitten, häitä ei ehditty lapsen syntymän takia juhlia ja niitä halutaan nyt juhlia 64 hengen kanssa, kun sallittu on 50. Ei ymmärrä.

   Löschen
 3. Noista juustokiekoista ja Ranskan herkuista tuli mieleen, kun joitain vuosia sitten Ranskassa kohkattiin ettei heillä ikinä aleta myymään valmiiksi siivutettuja juustopakkauksia. Ettei juusto ole silloin enää juustoa, väittivät.
  Sama oli viinin kanssa: jyrkkä ei hanapakkauksille ja vain luonnonkorkki on ainoa oikea kelvollinen. Mutta kuinkas sitten kävikään... ostaja ja markkinat ratkaisee.
  Eikä "alppimajan" lähikaupassakaan ole onneksi ruuhkia.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onhan niitä viininviljelijöitä vielä paljon, jotka ei uskalla käyttäå muuta kuin luonnonkorkki, Schraubverschluss on niin kätevä.

   Löschen
 4. TUo JD Grossin suklaa on tosi hyvää, ostan aina Lidlistä kun olen Suomessa. En muista onko tuota juuri Suomessa, mutta muut Lidlissä olevat heidän suklaansa:) Ja tuota samaa sinappia on meidän alueen jättimarketissa, olen sitä joskus ostanut, mutta paljon tyyriimmällä hinnalla. Ihana pikkukaupunki taas:) Veljeni muuttaa sellaiseen kuun lopussa, Helmbrechtsiin Bavariassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Just tuota suolajuttua ei saa kaikista maista, jostain muusta kuin Ranskasta sitä löytyi, en muista enää mistä.

   Löschen
 5. Kiinnostavan näköinen vanha kaupunki, ja lisäksi vielä LEMPIHOTELLI! Voitko paljastaa lisää, ehkä jopa hotellin nimen?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hei mummeli, hotellimme ei ollut Ranskan puolella vaan Saksassa Pfalzin maakunnassa, löytyy osoitteesta hotelkrone.de

   Löschen
 6. On kyllä kaunista ja valokuvauksellista. Tuollaiset nopeat pyrähdykset virkistävät mukavasti.

  Mä olin niin onneton, kun Lidl tuli meille ja eihän siellä sitten ollut ollenkaan heidän omaa kosmetiikkaansa. Tai muutama hassu tuote, mutta ei näitä, jotka ovat voittaneet kilpailuja. Minä niin odotin.

  Käyn usein Aldilla ja sieltä saa erinomaista belgialaista suklaata :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En tiennytkään, että Aldi ja Lidl ovat myös USAssa.

   Löschen