Samstag, 19. September 2020

Koronaa, kukkia ja linnunpelättimiä

 Naapurin abityttö oli kavereidensa kanssa pari päivää Hollannissa ja kuinka ollakaan, Hollannista tuli kriittinen maa ja tyttö joutui paluumatkalla rautatieasemalla koronatestiin ja sai määräyksen pysyä kotona karanteenissa kunnes tulos tulee. Me lähdemme pariksi päiväksi Pfalziin ja tarkoitus olisi käydä Ranskan puolella supermarketista, toivottovasti onnistuu ilman karanteenia.
Meillä on edelleen aivan mahtava kesäilma, ei niin tukahduttavaa hellettä kuin pitkään oli vaan oikein kivoja kesäpäiviä. Spontaanisti keksivät tässä lähinaapurit, että olis kiva pitää jonkunlainen get together, jokainen tuo jotain syötävää tai juotavaa mukanaan, kaikilla omat lautaset ja ottimet ja etäisyyttä pidetään, samoin maskia. Leivoin tarkoitukseen aamulla Kotilieden chorizopiirakan ja juuri kun olin saanut sen uuniin, näin lehdessä uutisen, että yleisillä paikoilla ei saa tavata kuin 10 henkilöä tai sitten kahden talouden porukat. Jotkut naapureista haluaa kaikesta huolimatta tavata, yksi lääkäripariskunta ei missään tapauksessa uskalla riskeerata mitään ja samaa mieltä olemme mekin, koronatapaukset kun ovat lisääntyneet kovasti. Yksi meidän tuttavaperhe on karanteenissa, kun tytär altistui koulussa. Saa nähdä miten paljon naapureita nyt sitten uskaltautuu tuohon pihalle.

Eilen olimme kavereiden luona syömässä ja vein heille tällaisen kukkakimpun. Ei ollut mielestäni turhan kallis, maksoi 15 euroa.


Itselleni ei tarvinnu ostaa mitään, kun pihasta löytyy hortensoita.Tarjosin pitkästä aikaa aperitiivin seuraksi tacosipsejä ja lautasella oli ensin guacamolea, tacomausteella maustettua ranskankermaa, raastettua cheddarjuusto ja tomaattipalasia ja ruohosipulia.


Naapurin halkokasasta ilmestyi siili, mutta juoksi pian takaisin ja pani päänsä piiloon. En voi kuin ihmetellä mistä siili on päässy tänne.


Pyörälenkillä tuli vastaan hauskoja linnunpelättimiä.


  

6 Kommentare:

 1. Täälläkin oli tänään kiva sää - ja eilen, käytiin tänään yhden tutun kanssa Nauvossa ihan vain huviajelulla ja syömässä. Nyt on Turun päivä, mutta ihan tarkoituksella lähdimme muualle, kun ei tiedä oliko kaupungilla väentungosta. Nyt alkaa sitten vartin mittainen ilotulitus; on se kumma, kun ei voida laittaa lasershowksi sitä. Olis parempi ilmastolle, mutta toki tulisi kalliimmaksi.

  AntwortenLöschen
 2. Altweibersommer - Suomeenkin on luvattu lämpimiä päiviä. Luonnossa on jo upeita syksyn värejä eikä säässä ole ollut muutenkaan valittamista, mitä nyt myrsky pyyhkäisi yli maan.

  Pitäisi vähitellen ryhtyä suunnittelemaan nokan kääntämistä Keski-Eurooppaa kohti, vaan kun ei yhtään huvita. Ruotsiin en mene, joten suoraan Saksaan ja siitä sitten...
  Kyllähän sinne Ranskaan pääsee, mutta minkälaisten mutkien kautta sieltä pääsee pois.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai luulin, että et enää palaa. Me päästiin eilen iisisti Wissembourgiin, se rajahan ei ole mikään raja, ei edes huomaa, että on jo Ranskassa. Juttelin tänään Frejusin serkun kanssa, ei siellä suurempia ongelmia ole koronan takia mutta sitäkin suurempia internetin kanssa, Telekom ei saa jotain johtoja korjattua, yksi kuukausi on mennyt ilman nettiä ja saattaa kestää vielä kaksi kuukautta. Kiva kun ei saa hoidettua pankkiasioitaan. Ranska on kyllä joissakin asioissa aika omituinen.

   Löschen
 3. Jäin ihailemaan tuota Nikolai Lehdon maalausta. Ja kukkapuskaa.

  AntwortenLöschen