Mittwoch, 9. Juni 2021

Ensimmäinen "ulkomaanmatka"

 Kun hotellit saivat tietyin edellytyksin (mm. negatiivinen testi) avata, päätimme heti lähteä ystäväpariskunnan kanssa kahdeksi yöksi jonnekin vaan, mistä sattui löytymään huone. Esim. Mosel-joen laaksossa oli jo niin täyttä, että löytyi korkeintaan yksi huone. Hätävarana meillä on aina vanha tuttu hotellimme Pfalzin maakunnassa ja sinne me nyt sitten taas karkasimme kahdeksi yöksi ja hyvä oli, että lähdimme, sillä parin päivän pikaloma teki todella hyvää.
Kun saimme laukut huoneeseen, lähdimme heti kävelylenkille lähistön pelloille ja metsään. Ensimmäinen kohde oli pieni Marian kappeli metsän laidassa, siellä sytytimme kaksi kynttilää "loman" kunniaksi.

 kuvakaappaus: Pfarrei Herxheim

Pelloilla kasvoi kasvi, jota emme ole tottuneet näkemään, mutta arvelimme, että se saattaisia olla tupakka, sillä sitä paikkakunnalla on viljelty jo iät ja ajat. "Flora incognita" sovelluksen avulla saimmekin selville, että kyseessä oli virginialainen tupakkakasvi, jota viljellään nykyään vesipiippua varten. Sovellus on muuten tosi kätevä, jos haluaa tunnistaa jonkun kasvin. Tässä ystäväni Elisabeth selvittää, että sinikukkainen kasvi on borago officinalis eli kurkkuyrtti.

 

Toisena päivänä päätimme kävellä viinivuorilla. Tässä unikkoja ja ruiskaunokkeja, takana viinipressi ja taustalla kasvaa viini.

Viininviljelijöillä on oma pyhimys St. Urban

Reilun tunnin päästä ylitimme jalan Ranskan rajan, jota ei oikeastaan huomaakaan paitsi siitä, että autoilla olikin yhtäkkiä Ranskan rekkari. Saavuimme Wissembourgin kaupunkiin, joka on meille ennestään tuttu, kun käymme seudulla liikkuassemme siellä usein supermarketissa ostoksilla. Allumiehen suklaavarastot olivat ehtineet koronan takia loppua, nyt haettiin taas lisää iso pakka Lidl'in merisuolasuklaata, jota saa jostain syystä kaikista ulkomaisista Lidleistä, mutta ei Lidl'in kotimaasta Saksasta.

Ranska on siitä ihana maa, että siellä on kaupungeissa ja kylissä aina paljon kukkia.


 Hotellimme on kuuluisa hyvästä ruuastaan eikä meillä tälläkään kertaa ollut valittamista ja pitää ihailla, miten olivat saaneet niin pitkän tauon jälkeen kaikki niin nopeasti toimimaan. Henkilökuntaa joutuvat nyt kyllä etsimään, sillä monet apulaiset ovat jättäneet hukkuvan laivan ja siirtyneet muihin töihin.

Yksi kauneimmista annoksista oli Allumiehen sitruunajälkiruoka.
Tuo sitruuna oli kyllä niin sitruunan näköinen, se oli tehty valkosuklaasta ja täytetty mm. Limoncellolla.

 


Kotimatkalla tiistaina ajelimme vielä pitkin Pfalzin viinitietä ja poikkesimme mm. Annweilerin söpöön kaupunkiin.

 

Lounastauon pidimme St. Martinin viinikylässä ja baarin omistaja kertoi, että seuraaville viikoille  kaikki illat on varattu, ihmisillä on seitsemän kuukauden tauon jälkeen halu syödä jossain muuallakin kuin kotona. Onneksi meillä oli mukana miehiä ja saimme valokuvan baarin hauskasta kyltistä miesten vessassa. Siinä pyydetään olemaan käyttämättä 1,5 metrin etäisyyttä.

kuva N.F.
14 Kommentare:

 1. Hih, hauska vessakuva;D Tuo että Euroopan keskellä pääsee niin helposti toiseen maahan on kyllä niin mahtava juttu, muistan kun eksä vielä asui Hollannissa, niin ajoimme kerran Belgiaan, ja toisen kerran Saksaan.
  Tosi kauniita ja herkullisen näköisen annoksia,nam:)
  Hmm, tunnistaakohan tuo aplikaatio Välimeren alueen kukat, pitää kokeilla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se maasta toiseen kulkeminen on tosiaan täällä niin hienoa. Muisteltiin juuri miten ennen piti mennä passin kanssa ja rajan ylitys kesti aina kauemmin, nyt on niin kiva ajella tai kävellä suoraan maasta maahan. En tajua ihmisiä, jotka vastustaa EU:ta ja haluavat vanhat rajoitukset.

   Löschen
 2. Ihan kiva päästä vihdoin retkelle siellä Keski-Euroopassakin.
  Tuon linkin Hotelli Kronesta on kyllä matkaa Ranskan Wissembourgiin, Bodensee olisi lähempänä, vai ymmärsinkö nyt jotain väärin.
  Ranskassa on niitä, oikein kilpailumielessä (Villes et Villages Fleuris) kukin koristeltuja kyliä ja pikkukaupunkeja ja sitten niitä, joissa on vain (sortuvia esim. Marseillen vanha kaupunki) kivikolosseja.
  Lyonissa olisi tosiaan kaivannut edes hiukan vihreää ja kukkia.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Laitoinko väärään Kronen, pitää tarkistaa.

   Löschen
  2. Quel fauxpas, oikea linkki on hotelkrone.de,kiitos vinkistä.

   Löschen
 3. Voi, tuonne on ikävä. Mahtavaa kuitenkin, että edes te olette jo ehtineet noihin maastoihin patikoimaan. Jospa joskus vielä koittaisi meillekin sellainen aika.

  Tuo Allumiehen sitruuna sai ihan oikeasti veden herahtamaan kielelle, sitruunan ystävä kun olen.

  Toivotaan, että pääsette tänä kesänä vielä monen monta kertaa noille alueille nauttimaan kauniista maisemista, hyvästä ruoasta ja juomasta.

  AntwortenLöschen
 4. Eiköhän tämä tästä vähitellen normalisoidu.

  AntwortenLöschen
 5. Olin viime viikolla työmatkalla hotellissa, toki vain Oulussa. Eiköhön tämä vähitellen normalisoidu, mutta en vielä jaksa katsoa miten ulkomaille saisi syksyllä matkustaa. Kollegat lähteät pari viikon päästä Saksaan. Helena, toinen kone on taas rikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onpa sulla harmia koneiden kanssa. Joo, kesän pitäis olla ookoo, mutta syksyllä saattaa sen Deltan takia tulla jotain kurjaa.

   Löschen
  2. Yksi tuttu lähtee Suomeen, ei meinannut löytää sopivaa lentoa kun Finnair lentää vielä harvemmin.

   Löschen
 6. Kuten kuvistasikin huomaat, niin Pfalzissa ja Elsaßissa kaikki vanhat kylät ja kaupungit ovat purojen ja jokien varrella, joitten vedet laskevat Reiniin. On vettä eikä ihme, että Pfalzissa eletään kuin Gott in Frankreich.
  Weißenburgissa on Lauter, Annweilerissa Queich, Herxheimissa Klingbach, Haynassa Klingbachgraben.
  Suomessa on järvet, Saksassa joet.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt vasta tajusin, että mistä Kaiserslautern nimi tulee.

   Löschen
 7. Tuohan näyttää oikein kauniilta paikalta. Meilläkin on reissu tulossa, vielä täytyisi selvittää asioita Suomen päässä, kulkuyhteydet lentokentälle ja muut asiat. Passi on jo uusittu. Tämä on meidän ensimmäinen matka myös, joten kovasti jännittää. Me olemme menossa Ranskaan. https://www.lentoparkki.fi/

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onnistunutta reissua, Ranskassa riittää kivoja paikkoja.

   Löschen