Samstag, 19. Juni 2021

Kuumaa , kävelyä, kirsikoita, kirjaa, kukkia

Kokeilin blogata kännykän kautta, mutta yhteistyö ei oikein toiminut , teksti ei onnistunut, mutta kuvat siirtyivät kyllä eikä vain ne, jotka piti siirtää vaan myös esim. tämä. No, jätetään tähän. Siinä kölniläislääkäri, joka oli Tanskassa kouluttamassa jalkapalloilijoita ensiapuasioissa, kertoo miten oli huomannut, että tanskalaiset keskittyivät Eriksen kielen asentoon ja hän riensi paikalle antamaan defibraattorilla shokkia, että sydän käynnistyi.
Lämmintä riittää. Eilen oli kamalin päivä minulle. Sauvakävely onnistui aamuvarhain, tosin olimme hiestä märkänä ja olin koko päivän aivan rätti ja nukuin varmaan kolmet päikkärit ja yöllä jopa 6,5h, joka on meikäläiselle uniapneamaskin kanssa nukkujalle hieno suoritus. 
 
 
Olemme päättäneet, että nyt on saatava ilmastointi koko taloon, mutta sama ajatus on kymmenillä miljoonilla saksalaisilla eli ei varmaan ole mahdollista saada sitä tänä kesänä, mutta eihän nämä helteet koskaan lopu, joten ensi vuonna sitten. Aamut on ihania, silloin voi juoda kahvit varjoisessa paikassa ulkona. Tämä teksti hyppii nyt ihan hullun lailla enkä osaa korjata. 

Meillä on niin kaunista rikkaruohoa, että jätin ruohon leikkaamatta tästä kohtaa.
Kuvat on ihan sekaisin, tämä sauvakävelyltä, kamala määrä joutsenia ja vielä enemmän kakkahanhia. 
 
Punarinta teki pesän naapurin postilaatikon lehtilokeroon ja odottelemme milloin poikaset lähtevät, kovaa ääntä sieltä kuuluu.
 
 
Kellarissa on viileää ja tein taas kuolinsiivousta ja heitin pois mm. lasitavaraa. Laitoin laatikon kadun varteen ja se tyhjeni ihan muutamassa tunnissa. Kiva, että jollakin on käyttöä.
 
 
Kirsikat on nyt hyviä ja aikaisin aamulla ja myöhään illalla voi istua kirjan ja kirsikoiden kanssa pihan perälle 
 
Naapurit lähtivät eilen ystäviensä hopeahääjuhliin Eifel-vuoristoon, mutta unohtivat lahjakukat kotiin ja sain Signalin kautta viestin, että voin hakea kimpun ja nauttia siitä. No, kelpashan ne.
 

10 Kommentare:

 1. No huh, onpa teillä kuuma, jopa kuumempaa kuin meillä, jos tuo on myös varjoisemmissa kohdissa. TÄällä vain 30 asteen tienoilla, toistaiseksi,mutta pahinhan täällä on edessä, heinä-elo-syyskuussa. Toivottavasti löydätte kuitenkin ilmastoinnin. Mulla on makuuhuoneessa tornituuletin, jonka avulla onnistun nukkumaan kun lämpötilat yöllä lähestyvät 30 astetta plus että on tosi kosteaa.
  Ihania kukkia:) Hyvää viikonloppua Allu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi tuli eilen rajuilma, joka viilensi. Olimme ystävien pihalla kun naapuri huusi että viiden minuutin päästä alkaa sataa ja tuli kova kiire kantaa astiat ja pöytäliina sisälle ja peittää muovilla lounge mööpelit ja me syöksyimme autoon ja ajoi me nopeasti kotiin. Jalkapallofanit joutuivat kaikki pakenemaan sisätiloihin juhlitaan Saksan voittoa.

   Löschen
 2. No melkein kuin täällä vähän pohjoisemmassa. Mullakin samanlainen Unkraut-kukkaniitty kun jätin pihan rauhaan. Joutseniakin on ja perässä taapertavia sorsia, mutta ei paskahanhia. Linnunpesä vesikourussa, sopivasti viilentävä järvi, kirjallisuutta ja lämmintä riittävästi. paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. unohdit mainita Suomen kansalliseläimen eli hyttysen

   Löschen
  2. Enpä vain unohtanutkaan. Hyttyset ei pahemmin viihdy järven rannalla, ei ainakaan tuulella, eikä veneessä. Eikä Suomeen onneksi ainakaan vielä ole levinnyt, jo Keski-Euroopankin vallannut, virustauteja kantava Asiatische Tigermücke. Leviää oivallisesti mm. ihmisten ja ajoneuvojen mukana ja leviämisen estäminen on turhaa touhua.
   paskeriville

   Löschen
  3. Asiatische Tigermückejä on tavattu Baden Württembergissä ja Rheinland-Pfalzissa. Muualla Saksassa on sille liian kylmää. Torjuntakeinoja on. Modernein keino kannattaa kertoa kaikille: urosten sterilisaatio.
   Bolognan yliopiston labotariossa kasvatetaan tiikerihyttysiä. Urokset erotetaan naaraista ja sterilisoidaan säteilyttämällä. Joka viikko tuodaan asuinkaupunkiini 30 000 steriiliä urosta, ja päästetään vapaaksi aluelle missä tiikerihyttysiä esiintyy. Ne parittelevat naaraitten kanssa, ja tuloksena on elinkelvottomia toukkia.
   Muut torjuntakeinot ovat tavanomaisempia esim. valkuaisainetabletit sadevesitynnyreissä ja pitää olla tarkkana, että mihinkään astiaan, kastelukannuun tai kukkien aluslautaselle ei jää vettä seisomaan.
   Täällä Reinin varrella on organisaatio Kaps, joka torjuu säännöllisesti Reinin hyttysiä kosteikoilta ja Tigermückejä kaupungissa ihmisten puutarhoista.

   Löschen
  4. Kyllä juu, monin tavoin yritetään tiikerihyttysen leviämistä estää, ja muidenkin hyttyslajien lisääntymistä, mutta kuitenkin leviää pikkuhiljaa pohjoisemmaksi. Sään muutokset varmaan suosivat leviämistä ja Rein ei ole ainoa reitti pohjoiseen. Reilu kymmenen vuotta sitten sveitsiläisessä dokussa esiteltiin tiikerihyttysen torjuntaoperaatioita Sveitsin Italian vastaisella rajalla, mutta niin vain on levinnyt jo aika pitkälle Saksaan. Ranskassa on myös näitä kukkapurkkien alustojen, puutarhojen vesivarastojen ja lätäköiden myrkytyksiä. Vähän sama kuin punkkien leviäminen uusille alueille. paskeriville

   Löschen
  5. Ei ole tiikerit onneksi vielä levinneet meille asti, mutta sauvakävelyreitillä oli nyt muutamat tammet merkitty punavalkoisella nauhalla, niissä on nyt tammikulkurinirkko ja vasta ilkeä on.

   Löschen
 3. Täällä Suomessakin on nyt kuumaa ja meillä ononline konffa tämän viikon Mietin, ttä miten tarkenen tiistaina työpaikalle parempien yhteyksien äärelle. Kuuntelu sujuu tällä yhteydellä, mutta puhuminen ja pj:nä oleminen ovat vähän riskaabeleja.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On sulla nyt aika paljon hommia vielä kesäaikaankin.

   Löschen