Samstag, 5. März 2022

P niinkuin prkl

 Kaj Stenvall on maalannut aivan loistavia tauluja poliitikoista, toivottavasti tuo motiivi Putiinista Nürnbergin oikeudenkäynnissä vielä joskus toteutuu.


Jopa Saksan Spiegel-lehdestä löytyy artikkeli Stenvallista, josta olen aina tykännyt. Meidän portaikosta löytyy juliste, jonka mukaan olemme olleet Stenvallin näyttelyssä vuonna 2000.


Kölnin Philharmonia on saanut Ukrainan värit.👏


Viime Suomen matkalla poikkesin Finlaysonin kauppaan ja myyjä kertoi saksalaisten tykkäävän näistä astiapyyhkeistä, hyvä idea, ostin niitä varalle, voin viedä jollekin tuliaisena ja kaksi kertaa olen jo vienyt ja hauska juttu, että molemmilta kavereilta sain seuraavana päivänä kuvan, jossa pyyhe on pöytäliinana aamiaispöydällä. Hauska juttu, että naiset ovat olleet saman miehen kanssa naimisissa tai siis toinen on edelleen.


Tulppaanit on nyt halpoja, kappale 60 centtiä, vein eilen 30 tulppaanin kimpun tuliaisina.Keskiviikkona oli tuhkakeskiviikko ja silloin Saksassa on tapana syödä kalaa, sen jälkeen torstaina alkaa sitten paastoaika. Lähdimme spontaanisti kreikkalaiseen ravintolaan ja saimme todella hyvää merianturaa, se on ehdottomasti lempikalani. Ei tarvinnut edes itse filetoida.
Karnevaalithan loppuvat tuhkakeskiviikkona ja arvatkaapas miten koronahelpotukset edistivät tartuntoja, aivan mielettömästi tartuntoja 20-29 vuotiailla, sen olisin osannut minäkin ennustaa. Naapurissakin on yksi sen ikäluokan edustaja aika kurjassa kunnossa, tuskin jaksaa kulkea portaat yläkertaan. You have made your bed, now lie in it.

10 Kommentare:

 1. Kukat tuovat lohtua ja iloa näinä älyttömän raskaina päivinä! Hauskaa, että saksalaiset tykkäävät noista pyyhkeistä. Eilen muuten Hesarin kannessa oli Putleri piruna, silmissä punaiset pommit. Ehkä hätkähdytti monia, mutta Finlaysonilta hyvä mainos, puhutteleva.
  Kyllä täälläkin koronatapauksia on vaikka kuinka paljon, altistumisista puhumattakaan. Monet tutut ovat sairastaneet ja sairaina just nyt. Täällä tuo koronavilkku ei ole kunnolla toiminut juuri ollenkaan ja meidänkin on pitänyt sitä työnantajan käskystä pitää.

  AntwortenLöschen
 2. Toivottavasti tuollainen oikeudenkäynti joskus toteutuu. Sielu tarvitsee kukkia verkkokalvon kautta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toivotaan, että ihme tapahtuu ja tyyppi saa tuomionsa.

   Löschen
 3. Karnevaalit loppuivat, vaikka eivät edes alkaneet. Perjantaina jopa TV-istutnto Mainzista poistettiin sodan takia ohjelmasta. Katsoin neitstä, mutta tallennus oli pliisu.
  Ei tarvinnut tuhkakeskiviikkona katua, kun ei päässyt edes erityistä karnevaalisyntiä tekemään. Kreikkalaisetkin taisivat tarjota tuoretta pakeastekalaa. Missähän kölniläistenkin kalavedet lienevät?
  Saksalaiset rakastavat pääsiäispupujaan yhtä paljon kuin suomalaiset joulutonttujaan.
  Tuppaaneilla on sesonki, eikä tarvitse kitsastella lukumääräässä.
  Tulevat lapsuudenmuistot Satakunnan maaseudulla mieleen: kirkonkylän kukkakaupassakin oli tulppaaneja. Kolme tulppaania visusti sanomalehteen käärittynä pakkasta vastaan oli sopivaa viedä kylään.
  Aalto-maljakko täynnä tulppaaneita on niin ihana.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kalavedet ei ole Reinissä, mutta me ostamme aina tuoretta kalaa Handelshofista ja Rungis toimittaa sitä vaikka minne. Aalto-maljakko ja tulppaanit sopii tosiaan hyvin yhteen.

   Löschen
 4. Ohho Stenvallia!
  Meillä on kotona näitä Pupu-pyyhkeitä ja olen vienyt lahjaksikin niitä sekä mustavalkoisia eläinaiheisia lakanoita ja tyynyliinoja.
  Finlayson on ollut monella tapaa ajassa mukana, järjestänyt kierrätystä ym ja osallistuu nyt Ukraina-hyväntekeväisyyteen.

  AntwortenLöschen
 5. Kauniit kukat, ja herkullisen näköinen kala-annos. Kunpa tuo mitä taulussa on todellakin toteutuisi...
  Ihana tuo pupuliina:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pupuliinat kelpaa nyt tuliaisiksi, hyvä, että Finlaysonin myyjä osasi suositella.

   Löschen