Sonntag, 27. Februar 2022

Helmikuu 2022, plussat ja miinukset

Olipa myrskyinen kuukausi. Monenakin päivänä hirmumyrskyt kaatoivat meilläkin isoja painavia kukkaruukkuja, kameliat ja oleanterit makasivat jatkuvasti maassa, vaikka kuinka yritettiin pitää niitä seisomassa. Seisoa/kävellä halusivat nämäkin ihmiset tuomiokirkon lähellä, mutta tuuli kaatoi jopa heidät.


Kuvakaappaus: KStA

Nyt on tuuli hellittänyt ja pihalta löytyy  jo kevään merkkejä.


Naapurimme on ammattikoulun opettaja ja koulussa opetettiin viime viikolla mm. hopean puhdistamista ja kaivoin kellarista ikivanhoja (palkinto)hopealusikoita esiin, saivat niillä harjoitella. Silloin tällöin saan antaa villavaatteita pestäväksi, mutta oli hopean vuoro.


Ostin itselleni ”huopatossut” ja ai että ne on mukavat jalkaan, siis ihan ulkokengät, joita voi hyvin pitää ilman sukkia ja jotka voi pestä koneessa. Ne on niiiin ihanat jalkaan, taidan ostaa muitakin värejä, tarjontaa riittää. Omani ovat harmaat, väri on tuossa kuvassa jostain syystä ruskeahko.Kun kutsuu tuttuja syömään, ei tarvitse itse ostaa kukkia.Kukkia ja väriä on myös Finlaysonin ihanissa kaitaliinoissa. 


Kun alku oli myrskystä huolimatta kuitenkin aika positiivista, niin loppupostaus on sitäkin negatiivisempaa. Venäläiset hyökkäsivät Ukrainaan niinkuin aikanaan Suomeen ja sota on 1300km päässä Berliinistä! Kuka olisi uskonut, että sellainen on mahdollista! Tuli mieleen sanonta, jota en ole pitkään aikaan kuullutkaan, ryssä on ryssä, vaikka voissa paistettaisi. Kymmenen vuotta sitten tanskalainen Hanne Bang järjesti taidetapahtuman In a war someone must die jossa ommeltiin nenäliinoja näyttelyyn ja siihen osallistui myös blogiystävät Clarissa ja Maliz. Kukaan ei silloin olisi uskonut, että Euroopassa tulee sota.
Eilen tuli meidän naapuriston Threema-ryhmästä hätähuuto, etsitään ukrainalaisille rahan lisäksi kaikenlaista tavaraa, mukana oli pitkä lista, pyydetään säilykkeitä, saippuaa, vaatteita,tyynyjä, peittoja, astioita jne. Yksi naapuri suostui keräämään lahjoitukset  ja minäkin annan mm. kaksi untuvatäkkiä ja särkylääkettä.


Itselleni kuukauden kamalin tapaus oli, kun näin kännykästä, että berliiniläinen ystäväni Rita oli yrittänyt soittaa ja jättänyt viestin vastaajaan, vaan eipä siellä puhunutkaan Rita vaan hänen miehensä. Sain puheesta tuskin selvää ja soitin takaisin ja kuulin, että mies oli pihatöistä palattuaan löytänyt Ritan eteisen lattialta kuolleena, terve ja hyväkuntoinen nainen, joka oli juuri lähdössä miehensä kanssa synnyinseudulleen Oberwiesentaliin hiihtolomalle. Kuolinsyytä ei vielä tiedetä, obduktio näyttää. Minä menetin todella läheisen ystävän ja Ruotsissa asuva pikku-Klara menetti rakastavan mormorin. 

R.I.P. Rita❤️           

                                                                                                                                  
     
(Runon raekuuro yllätti lumikellonikin)


12 Kommentare:

 1. On Rosenmontag, mutta vain surullisia uutisia. Minun tuttava- ja sukulaispiiristäni tulee suru-uutisia, on vanhoja ja pitkäaikaissairaita. Edes haudalle ei ole päässyt ottamaan jääyväisiä. Ostin varastoon kaksi surunvalittelukorttia. Saksassa ei ole surunvalitteluadresseja.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuli kaupan päälle tänä aamuna viesti ex-kälyltä, että on syöpä ja huono ennuste, sekin nyt vielä!

   Löschen
 2. Lämmin osanottoni, Allu. <3

  Kävin heti kuukkeloimassa noita "huopatossuja". Näyttävät kyllä ihan älyttömän mukavilta jalassa. Ovat lähinnä varmaan tämmöiseen välikausikäyttöön? Meinaan, että ovatko kovin lämpimän tuntuiset jalassa?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne kengät on todella mukavat jalkaan. Luulen, että helteellä turhan lämpimät. Nettisivun mukaan ne tekee kesäkengiksi merinovillaisia sneakereitä. Pitääpä kysyä, yksi kaverini osti noi jo vuosi sitten, ehkä hän osaa kertoa kokemuksistaan kesällä.

   Löschen
  2. Kaverine sanoi käyttäneensä niitä myös kesällä, ei tietenkään sandaali-ilmalla.

   Löschen
 3. Ihanan aurinkoinen ja keväinen Kalevalan ja suomal. kulttuurin päivä meillä, ja lumivallit hupenee silmissä.
  Järkyttävän surullinen uutinen tuollainen ystävän äkillinen menetys. Näitä kaiken ikäisten äkkikuolemia on nykyisin niin kummallisen paljon. Otan osaa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jotenkin piää itsestäänselvänä, että 12v miestään nuorempi vaimo ei kuole ensimmäisenä.

   Löschen
 4. Tänään oli meilläkin upea, keväinen sää ja olin ulkoilemassa kauan, kun oli saikun viimeinen päivä. Etätöissä jatkuu viikkoa, sillä minulla ei ole kuin vasta perjantaina kasvotusten kokous työpaikalla. On niin liukasta ulkona, että työmatkaan menisi kävellen vielä paljon aikaa.
  Ikäviä uutisia on sinulle sattunut ja tietysti tännekin tuo viime torstaina alkanut Putlerin hyökkäyssota Ukrainaan. Kyllä KGB-agentti on pystynyt vuosikymmenet näyttelemään aivan jotain muuta, mutta nyt sitten kaikki paljastui järkyttävällä tavalla.
  Kauniita kukkia siellä jo nyt, toivottavasti ne tuovat iloa sinun elämään!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On sen Putlerin suhteen mennyt moni saksalainen poliitikkokin lankaan. Sulla on ollut hienot saikkuilmat paitsi liukkaus on pelottavaa.

   Löschen
 5. AIka hurja tuo ensimmäinen kuva. Ja ihania kukkia teillä,mitkä värit! Myös uudet kenkäsi näyttävät tosi mukavilta:) ja upeita värejä niissä linkin takaa.
  Ukrainan sota on niin järjetön! Täällä on paljon siellä syntyneitä, ja luin että jotkut ovat palanneet sinne taistelemaan. Osanottoni Allu ystäväsi poismenon johdosta, oli kyllä surullinen viesti sinulle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täältäkin lähtee miehiä taistelemaan maansa puolesta. Ja apua tulee joka taholta, ystäviemme vävy lähti juuri isolla autolla hakemaan pakolaisia. Saavat tulla ilman viisumia ja kulkea ilmaiseksi kaikilla kulkuvälineillä, hienoa.

   Löschen