Montag, 19. Juni 2023

Kiireinen kesäkuu ja kukkien kastelu

 Tänä vuonna on kalenteri ollut kesäkuussa ihmeen täynnä. On ollut konsertteja, patikkaretkeä, rakas vieras Suomesta, isoja ja pienempiäkin synttäreitä ja yhdet suomivieraat jää täyden kalenterin takia vastaanottamatta meillä kotona, tosin onnistumme tapaamaan kun he huomenna tulevat laivalla Saksaan ja tapaamme heidät kahtena päivänä Timmendorfer Strandilla ennenkuin liitymme sitten Allumiehen entisten työkavereiden porukkaan, joka tapaa kerran vuodessa, tällä kertaa Lyypekissä. 

Perjantaina naapurit juhlivat hopeahääpäiväänsä tässä ihan lähellä olevassa kivassa ravintolassa, kivat kulissit ja mitä kaunein kesäpäivä ja jatkossa kesäyö, sillä bileet kesti kahteen asti, tosin terassilla sai naapureiden takia olla vain kello 23 asti, loppu sisätiloissa.


Foto:Wikipedia

Hopeahääparin tytär oli tehnyt pöydille kivat pienet kukka-asetelmat


ja sain niistä seuraavana päivänä kolme kotiin


Juhlien kohokohta oli ystäväporukan bändin esiintyminen. Bändillä on kiva nimi = De Kallendresser, se on kölniläinen nimitys henkilöstä, joka käy tarpeillaan rännissä eli suoraan käännettynä ränniin kakkaaja. Tästä löytyy valokuva. Varmuudella ei tiedetä, mistä perinne on johtunut, ilmeisesti joku on jostain suuttunut ja laittanut taloonsa peppua näyttävän tyypin.

Pariskunta sai tekstiilitaiteilijaystävältään hienon ompelutyön, joka ei tässä kuvassa oikein pääse oikeuksiinsa, siinä on vaikka mitä hienoja yksityiskohtia ja mm. pariskunnan nimet ja teksti „für immer“ eli ikiajoiksi.On ollut taas turhan kuumaa, kasvit meinaavat kuolla, yksi hortensiavainaa pitää kohta kaivaa maasta pois. Tällaisella säällä melkein hävettää pyytää naapureita kastelemaan, ruukuissa olevat isot kasvit kuten oleanteri, oliivipuu, kamelia, ruostekukat, tuomi ja bambus vaativat paljon vettä. Jotta naapurit eivät joutuisi seisomaan koko päivä letkun kanssa ympäri tonttia, siirrän isot ruukut yhteen samaan nurkkaan. Yrttitarhaani en voi siirtää ja siksi ostin sitä ja pienempiä ruukkukukkia varten Gardenan aurinkokennolla toimivan Aqua Bloom-kastelusysteemin. Siihen ei tarvita sähköä eikä vesihanaa. Veden laitoimme vanhaan isoon tonkkaan, jonka saimme aikanaan tutulta elintarvikekemistältä, siinä on aikanaan kuljetettu hunajaa Venäjältä Saksaan. Laitoimme systeemin eilen päälle ja kyllä se näyttää toimivan, kastelee aamulla ja illalla tietyn ajan.2 Kommentare:

  1. Voi miten piristävää, hauskaa ja luettavaa ja katseltavaa täältä ja linkkien takaa löytyikään! Olette kyllä ahkeria ja aikaansaavia, meillä on tällä hetkellä monta pitäisi tehdä-, pitäisi mennä- projektia, mutta kun on painostavaa ja +32° ei huvita muuta kuin odottaa luvattua ukkosta, joka viilentäisi sään. Kommenttini kuvastaa hyvin tylsistynyttä mielialaani, ensi kerralla pirteämpää:)

    AntwortenLöschen