Dienstag, 5. Dezember 2023

Vihreää ja valkoista

 Täällä vaihtelee värit, lauantaina oli vielä vihreät niitytja sunnuntaina tuli jopa lunta, joka täällä on aika harvinaista. Ei tosin tullut niin paljon kuin ystävälläni Baijerissa, he eivät päässeet ulko-ovesta ulos ja joutuvat kulkemaan autotallin kautta sisään.


Eilen jouduin lähtemään keskustaan hakemaan yhdeksän viikon odotuksen jälkeen vihdoinkin uudet silmälasit. Lääkäri suositteli kaihileikkauksen jälkeen niin pitkää aikaa, sillä silmät saattavat muuttua vielä ja samaa sanoi optikkokin, heillä on kokemusta asiakkaista, jotka ovat liian nopeasti saaneet uudet lasit ja joutuneet pian saamaan taas uudet, kun näkö on muuttunut.
Trara, 1800 euroa myöhemmin, tanskalaisen Lindbergin pokat ja lasit jotain ihmeellistä, niissä on käytetty tekoälyä optimoimaan näköä.Matkalla optikolle poikkesin joulutorille ja juuri silloin alkoi taas tiputella luntanyt on kyllä taas vihreät niityt ja naapurin veripyökki on vielä lehdissä, mutta kylmältä tuntuu nolla astetta ja illalla on kiva panna joulupyramidi pyörimään ja tuli takkaan

Mitenkähän sitä jouluna pärjää Lapissa, jos siellä on hurjat pakkaset. Taidankin lähteä ostamaan lämpimät hanskat, termolegginsit tilasin jo netistä. 

9 Kommentare:

 1. Tunnelmalliset kuvat joulutorin lumihiutaleista ja kotitakasta.
  Tuo pyramidikin on kaunis ja minulle ihan uusi tuttavuus. Meillä pyörii vain enkelikellot...
  Termolegginssit sen sijaan ovat tuttu ja hyväksi todettu juttu ;)

  AntwortenLöschen
 2. No on kyllä kivat pokat! Johan noin kalliissa pokissa pitää jotain erikoisominaisuuksia ollakin. ;-D Luulin ensilukemalta, että pokissa on jotain tekoälyllä tehtyjä, älyä optivoivia ominaisuuksia. :-D Mä voisin huolia sellaiset. Mulla on vaan sinistä valoa heijastavat lasit, vaikka kyseinen ominaisuus taitaakin olla ihan turha.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mullakin on systeemi, että silmät ei kärsi kuvaruudun valosta.

   Löschen
 3. Kauniit kuvat! Meillä on nyt kylmä Etelä-Suomea myöten, tänään Kouvolassa -17 ja paljon lunta, kun monena jouluna on ollut nollan paikkeilla ja lumetonta.
  Ohut merinovillainen välikerrasto on ollut minulle hyvä ratkaisu kylmille keleille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No onpas siellä pakkasta, huh. Kiva kyllä, jos olisi valkea joulu, mutta Lapissa se ainakin on.

   Löschen
 4. Voi kuinka mukavia muistoja tuli mieleen Saksan joulutoreista ja miten kaunista on teillä kotona! Meillä täällä on lunta ennätysmäärät, vaikka kai se jouluun mennessä hupenee, kun luvassa on vain -1°, ei kiva.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toivottavasti ei Lapin lumet kuitenkaan sula! Mustia jouluja kotiseudulla kyllä muistan, en lapsuudesta mutta Saksaan muuton jälkeen. Hyvin usein lumisade alkoi kun veljeni vei meitä uudenvuoden jälkeen autolla lentokentälle.

   Löschen
 5. Terveisiä itärajalta; olen täällä työmatkalla. Lunta ja kylmää on. Jännää, että kaihileikkauksen jälkeen minulla ei ole ollut juuri koskaan niin halpoja laseja kuin nyt, eli alle 500 euroa. Normaalisti ne ovat aina maksaneet yli 1000 euroa. Ei Lapissa ole kylmää, ettekö te ole aika korkealla ja tunturissa on aina vähemmän asteita. Eihän siellä minne menette ole jokia eikä avovettä. :)

  AntwortenLöschen