Samstag, 9. Dezember 2023

Viikon taide

Kun Amsterdamin Vermeer-näyttely oli loppuunmyyty sillä sekunnilla kun liput tuli myyntiin, ei auttanut kuin käydä katsomassa näyttelystä tehty elokuva, mielenkiintoinen sekin

https://youtu.be/6KiuUSA1Z94?si=4nlqNUl21ZW5i_vf

Maaliskuussa 2009 olen näköjään kertonut blogissa käyneeni Den Haagin Mauritshuisissa katsomassa Tyttö ja helmikorvakorua, ihan kiva löytää noita vanhoja bloggauksia. 

Viikon toinen taiteilija on Banksy, täällä oli näyttely The Mystery of Banksy. Se oli siinäkin mielessä meille mielenkiintoinen, kun maaliskuussa näimme yhden originaalinkin Berliinin ei kun Israelin muurilla, se oli tämä panssaroitu rauhankyyhkynen. 


Silppuuntunut tyttö ilmapallon kanssa oli myös näytillä, ei tietenkään alkuperäinen
Meillä on ollut öisin pientä pakkasta ja olin yllättynyt, kun huomasin pihassa yksinäisen sinisen kissankellon, kuvaa en vain saanut kunnolla otettua kun ruusut pisteli niin, ihme että kukka oli ihan ok.

Päätin äänestää Suomen tulevissa pressanvaaleissa, saa nähdä onnistuuko kirjeäänestys. Samalla huomasin, että Suomen passi on mennyt umpeen, pitänee uusia, ihan vaan tunnesyistä, harvoinhan passia tarvitsee, pieni henkilöllisyystodistushan on paljon kätevämpi, olen tosin huomannut, että suomalaiset käyttää paljon passia EU:ssakin ja eivätkä tajua, että EU:ssa ei ole tullia ja pitävät turvatarkastusta tullina.
3 Kommentare:

  1. Jälleen mielenkiintoista luettavaa linkkeineen päivineen, kiitos!

    AntwortenLöschen
  2. Henkilökortilla pärjäilee näköjään varsin laajalla alueella. Tarkistin oman passin voimassaoloa (ihme kun löytyi vielä) ja näkyy menneen umpeen v. 2012. Olen kuitenkin asustellut Suomen ulkopuolella kymmeniä vuosia ja reissannut jatkuvasti maasta toiseen. Kortti on kyllä kätevämpi kuin tommonen iso vihko. paskeriville

    AntwortenLöschen