Dienstag, 9. Juli 2024

Kanada 2

Lake Louise on yksi Banffin kansallispuiston järvistä. Sen vesi saa hienon värinsä gletserin (uusi suomen kielen sana minulle, luulin, että se on jäätikkö) mineraaleista ja  oli jääkylmää, mutta muutamat viereisen luksushotellin valokuvamalliasiakkaat uskalsivat pulahtaa järveen ottaakseen valokuvia. Järvi oli löydetty 1882. Sää oli aika viileä, olin iloinen, että anorakkini taskusta löytyi käsineet. Ylipäänsä Kanadassa oli viileämpää kuin samoilla leveysasteilla Euroopassa, olimme helteisen Zürichin leveysasteilla tumput kädessä.




Järveltä palatessamme näimme ensimmäisen karhun, se oli grizzly, joka oli tullut melkein parkkipaikalle. Rangerit tulivatkin sitten pian ampumaan raketteja, joilla ajetaan karhuja pois alueelta, jonne ne eivät kuulu. Näimme karhuja useankin kerran, mutta usein bussin ikkunasta eikä niitä ehtinyt kuvaamaan tai sai tällaisia huonoja kuvia.


Karhuja näimme useammankin kerran, mutta usein vain bussin ikkunasta eli ei ehtinyt helposti kuvata. Varoituksia ja ohjeita karhun tapaamiseen oli kaikkialla. Tuo yksi äitikarhu kahden lapsen kanssa oli kyllä liikuttava.


Moraine lake oli ainakin minulle kyllä unohtumaton maisema, kauneinta Kanadaa, tuota näkymää en ikinä unohda. Järven 1899 löytänyt Walter Willcox sanoi : No scene has ever given me an equal impression of inspiring solitude and rugged grandeur.






5 Kommentare:

  1. Siis mitä tarkoittaa se gletser? Jäätikköjärvi vai mikä ihme? Täytyy hakea paremmilla hakukoneilla, mutta nyt en jaksa. Kuvien perusteella on ollut kiva matka. Tuolla Kanadan seudulla olisi ollut kiva käydä, mutta onhan toki Alaskakin ollut ihan hieno.
    Tervetuloa vaan tänne Suomen Lappiin, jos kuumuu rasittaa. Sateista täällä on ollut ja vain yhtenä päivänä yli 20 astetta. :) Mutta sääskiä riittää...

    AntwortenLöschen
  2. Clarissa, deletoin sun väärän kommentin ja samalla näköjään sen uudenkin, sorry, sorry. Minä vuonna te olitte Kanadassa ja missä siellä? Ainakin ennen blogiaikakautta, harmi, olis ollut kiva kuulla matkasta.

    AntwortenLöschen
  3. Ihan maagisen väristä vettä!
    Kuvasi ovat kauniita, mutta niin ovat maisematkin. Niitä katsellessa tulee ihan jano ja alkaa tehdä mieli raikasta jääkylmää vettä.
    Varmasti hieno reissu ja täällä kostean hikisenä päivänä viileä sääkin kuulostaa aika hyvältä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jännä kun oltiin viikonloppuna Münsterin kasvitieteellisessä puutarhassa ja siellä oli taidemaalarin näyttely, oli maalannut taulun tuosta Moraine-järvestä, tunnistin.

      Löschen