Dienstag, 16. Juli 2024

Kanada 4


Ajoimme Yellowhead highwayta Mount Robsonille, joka oli yksi hightlight matkalla, se on Kalliovuorten korkein vuori , 3954m.


Kaikenlaisia kukkiakin löytyi vuoristosta.

ja ikivanhoja masiivisia punasetrejä


Poikkesimme Fort St. Jamesin kotiseutumuseoon, jonne matkaopas järjesti meille piknikin, sillä missään in the middle of nowhere ei ollut lounasmahdollisuutta ja se piknik olikin matkan parhaita ruokia. 


Museossa oli esillä kaikenlaista kauppatavaraa mitä paikallinen first nation on aikanaan myynyt oravannahkoista alkaen. Mies kuvassa on seudun indigeenisuvun perillisiä ja kantaa kunnianimeä Prince.




Hauska sattuma oli kun menin Marimekko-laukkuni kanssa yhteen museon taloista ja talon opas sanoi että Marimekko, that’s Finnish. Kävi ilmi, että kaveri oli opiskellut Jyväskylän yliopistossa. Tämä huvitti senkin takia, että meidän matkaseurueesta ei varmaan kukaan (paitsi meidän ystäväpari) tuntenut Marimekkoa.

Museossa on chicken race ja siihen piti ostaa arpalippu ja sai äänestää, minun kanani valitettavasti hävisivät.







2 Kommentare:

  1. On teillä paljon sulateltavaa! Hienoa, kun laitat tänne meillekin nähtäväksi näitä matkakertomuksia! Kiitos! Ikävää vain tuo huono onni kanakilpailussa, mutta ainahan ei voi voittaa:(

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Pistän tässä ihan itsellekin vähän muistiin.

      Löschen