Mittwoch, 7. August 2024

Matkalaukkuelämää

 Kanadan jälkeen pakattiin taas matkalaukku ja lähdettiin Münsteriin, jossa oli yhden kaveriporukan vuositapaaminen. Münster on nätti kaupunki ja siellä on paljon historiaa, mm. 30v sodan rauha allekirjoitettiin siellä vuonna 1648. Kaupungissa on kiva tunnelma, paljon opiskelijoita ja paljon polkupyöräilijöitä ja todella kivoja kauppoja, suosittelen.






Taidettakin oli tarjolla, mm. dominikaanerien kirkossa nykyajan kuuluisimman (kalleimman) saksalaisen taiteilijan, Gerhard Richterin Foucault´n heiluri


Picasso-museokin Münsterissä on , sen edessä oleva kivetys on hieno, sitä tosin tuskin huomaa sen yli kävellessä eli se pitää kuvata ylhäältä.

Foto Stadt Münster


Hotellimme parvekkeelta saimme nähdä joen rannalla vihkitilaisuuden

Kotonakin tapahtuu, saimme jossain välissä etupihan kivetyksen valmiiksi ja pääsemme lataamaan automme wallboxista ikiomalla aurinkosähköllä.


Meillä on tänä vuonna satanut tähän mennessä yhtä paljon kuin menneinä vuosina koko vuonna ja sen huomaa kasveista, hortensiassa on ämpärin kokoisia kukkia


ja auringonhatut (vai mikä tuo on suomeksi) on ainakin puoli metriä pitempiä kuin normaalisti




2 Kommentare:

  1. Niinpä, vähintään Westfalenin rauhan vuosiluku 1648 pitää muistaa ulkoa, ja ehkä vielä Pähkinäsaaren rauhan vuosiluku 1323 - se on minimaalista "yleissivisrystä". Aikanaan kiukeuttelin, miksi minun pitää opetella, kenelle Elsass ja Lothringen milloinkin kuuluivat ja mistä syystä. Ei ollut minun ongelmani. Ylioppilaskirjoituksen reaalikoe oli minun ongelmani. Ei olisi pitänyt kiukutella. Universumi rankaisi minua heittämällä minut Elsaßin rajamaille Pfalziin.

    AntwortenLöschen