Donnerstag, 26. September 2024

Pyörämatka 2024/2

 Toinen ajopäivä Murnausta Garmisch-Partenkircheniin alkoi pienellä sateella ja ennenkuin ehdimme syödä aamiaista, sade vaan lisääntyi ja osissa Baijeria oli todella pahoja tulvia. L ja minä sanoimme ei kiitos, me emme lähde pyörällä seikkailemaan sateeseen, varsinkin kun se suunniteltu reitti oli suomaastoa ja veden alla ja oli pakko ajaa eri reittiä. Onneksi Murnaussa on rautatieasema ja Baijerissa liikenne toimii. Saksan liikenneministerit ovat hyvin usein olleet Baijerin CSU-puolueesta ja ovat pitäneet huolen omasta osavaltiostaan, siellä on hyvät tiet ja yhteydet.  Pääsimme kätevästi Garmischiin junalla ja löysimme helposti nuoria miehiä nostamaan painavaa sähköpyörää paikoissa, joissa ei ollut hissiä. Miehet tulivat sitten pari kolme tuntia myöhemmin märkänä kuin uitetut koirat, mutta kaunis reitti se oli ollut, muka matkan kaunein.

Garmisch on nätti, mutta sateella sekin oli aika lohduttoman näköinen, todella koko reissun huonoin päivä. Mutta kun tulimme seuraavana päivänä aamiaiselta takaisin huoneeseen ja katsoin ikkunasta, oli sade loppunut ja taivaalla näkyi sinistä ja siitä lähtien meillä oli aina hyvä ilma


Garmischista matka jatkui Wallgauhun, se oli koko matkan lyhyin etappi mutta alussa oli aivan kamala pitkä ylämäki, Allumies sai kyllä polkea biobikeänsä ennenkuin pääsi ylös ja minäkin laskin jo metrejä, mutta huipulla löytyi aurinkoinen istumapaikka. Vieläkin hengästyn kun ajattelen sitä nousua.


Wallgaussa meillä oli hyvää aikaa tehdä pitkä kävelylenkki ja ihailla talojen seinillä ns. Lüftl-maalauksia

Wallgau



Ylempänä vuorella oli alppimaja, josta löytyi kiva lounaspaikka


makkarasalaattia 


ja Kaiserschmarrn-pannukakkua




Niityillä kukki kaunis myrkkylilja, muistuttaa paljon krookusta



Teki ihan hyvää ottaa välillä iisisti. Hotellissa olisi ollut sauna ja uima-allaskin, mutta emme ehtineet kun nautimme niin pitkään maisemista.

8 Kommentare:

  1. Voihan harmi että sade pilaai yhden reittinne mutta muualta löysitte tosi nättejä paikkoja.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillä on kyllä hyvät sadevarusteet mutta silti tylsää ajaa sateessa

      Löschen
  2. Makkarasalaattia Strassburgin/ Sveitsin /Baijerin tapaan ei taideta tuntea Suomessa. En ole opetellut tekemään Kaiserschmarrea, minä laiska.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä Suomessa tunnetaan makkarasalaatti. Voidaan lisätä keitettyä makaroonia, herneitä tai jotain muuta tai sitten enemmän saksalaistyylisenä, mutta mukana on myös ihan sitä salaattiakin. Hienoja kuvia Baijerista. Anni

      Löschen
    2. Terveellisempää kuin pelkkä makkara ja juusto.

      Löschen
  3. Ei saa laittaa Kaiserschmarrnin kuvia, tulee nälkä!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. No ihan sinua varten kuvattu. Tuo oli tähän asti elämämme paras ja kaunein Kaiserschmarrn!

      Löschen