Freitag, 23. Juli 2010

Vieraat saa tulla

Hibiscus-pensas pihassamme on täydessä kukassa


ja suklaakakku on paistettu

3 dl maitoa
1,5 dl sokeria
50 g kaakaojauhetta
180 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(2-3 rkl punssia tai punssiesanssia, voi jättää pois)

Kiehauta liedellä 3 dl maitoa, 1,5 dl sokeria ja 50 g (1 1/4 dl) kaakaojauhetta,
Jäähdytä seos.
Hiero 180g voita/margariinia ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Lisää vaahtoon 3 munaa yksitellen sekoittaen. Lisää jäähtynyt suklaaliemi.
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaan samalla punssi.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakku noin 70 min. +170°C.

Kommentare:

  1. Suklaa-addikti iloitsee ohjeesta ja ihailee hibiscustasi.

    AntwortenLöschen
  2. En leivo oikeastaan mitään muuta kuin ns. kuivakakkuja ja kerrran vuodessa jättiannoksen joulupipareita. Siis tämä ohje kuuluu samaan sarjaan kuin iki-ihana tiikerikakku tai vanhanajan maustekakku. Voi tehdä hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa ja säilyy silti mehevänä. Äitini kutsui näitä kuivakakuiksi ja leipoi itsekin vain melkein ja pelkästään maustekakkua.

    Toivottavasti voimme jonkun vuoden kuluttua 'koukata' teidän kautta;-)

    AntwortenLöschen
  3. nun tekisi mieli koukata allun kautta> voikohan mun huomisen muenchenin lennon maaranpaaksi vaihtaa viela koeln|bonn? (vai onkohan tuota kakkua enaa huomenna edes jaljella>>>)
    terrveisin sauerkraut helsinki_vantaan lentokenttahotellista

    AntwortenLöschen
  4. lumiomena: vahinko, että asut niin kaukana, kakkua olisi vielä jäljellä
    Leena: kuivakakku tuo kai oli, mutta silti ihan mehevä
    Sauerkraut: on vielä kakkua, willkommen in Köln.

    AntwortenLöschen