Mittwoch, 20. Oktober 2010

Mikä vuodenaika?

Kun katsoin olkkarin pöydälle, tuli vähän ambivalentti olo: syksystä kertoo kranssi, kesäisestä ilmasta Intian matkan esite (siellä luvassa +25C) ja joulusta sisustuslehti. Ulkona paistoi toissapäivänä vielä aurinko ja tuntui siltä, että ei se sateinen syksy tulekaan koskaan, mutta päätin sitten  kuitenkin alkaa vähitellen suojaamaan terassin kalusteita talvea varten, ettei asia jää viime tinkaan kuten normaalisti aina


ja antaas olla, seuraavana aamuna tulikin se syksy ja olin kiitollinen, että sain mööpelit kuivana pressun alle.

Kommentare:

 1. Onpas teillä enää vähän aikaa Intian matkaan, huomasin tuosta laskuristasi. 25 kuulostaa ihan hyvälle lämpötilalle, ei ole liian tukalaa :)

  Joulu alkaa täälläkin hiipiä lehtiin. Eilen näin mainoksen Maalla-lehden joulunumerosta ja postimyyntikuvastoissa alkaa olla joulukoristeita-, -kalentereita ja -lahjoja. Se tekee hieman epätodellisen olon, vaikka itse jo odottelen glögikauden korkkaamista.

  AntwortenLöschen
 2. Olin maanantaina tuolla itäisessä Suomessa pääkaupungissa ja yritin bongailla kaupoista joulujuttuja, mutta ei vielä näkynyt. En tosin ehtinyt Stockalle. Viime lauantaina vein omat puutarhakalusteeni varastoon ja istutin sipulikukat. Toissayönä olikin sitten pikkupakkanen.

  Glögikauden olen jo avannut....

  AntwortenLöschen
 3. Lähetä Allu kiltti sitä sadetta tännekin! Hellettä tänäänkin ja helpotusta kai huomisen jälkeen.
  Eli ihan kesäistä täällä,en koskaan muista näin kuumaa lokakuuta.
  Intian matkanne tosiaankin lähenee,minnepäin sinne matkustatte?

  AntwortenLöschen
 4. Teillä on kyllä ihanaa tiedossa :-). Odotan Intian kuvia ja kertomuksia kovasti, Intia oli yksi vaihtoehto meille vielä pari vuotta sitten. Siis asumaan mennä, mutta ehkä joskus mekin lomalle sinne. (minä näitä haaveita lisäilen loputtomaan listaani :D)

  Joululehtiä olen löytänyt kaks kappaletta täältä :-( Joulu tulee kuulemma vasta marraskuun lopussa kauppoihin. HÖ!

  AntwortenLöschen
 5. Niin värikäs ja nätti kranssi siinä pöydällä ja terrakotta armeija marssii ikkunanlaudalla, sitä jäin katselemaan.

  Minulla ei ole sitten minkäänlaisia joulutunnelmia vielä,juurihan on kesästä selvitty. Orvokitkin kukkivat vielä niin kauniisti ruukuissaan, lehtikaali on vielä maassa, samoin purjot:) Puutarhahuonekalut ovat kyllä jo sisällä.

  AntwortenLöschen
 6. Aurinko paistoi Berliinissäkin toissapäivänä niin ihanasti - syksyn värit suorastaan loistivat tuossa auringonvalossa. Ja minäkin onneksi nostin ajoissa kukat parvekkeelta sisälle, sillä seuraava yö olikin jo niin kylmä, että aamulla oli kuuraa katolla. Nyt sataa.
  Ja jouluhan on ollut jo kaupoissa heti syyskuun alkupuolella. Meillä se saa vielä odottaa....

  AntwortenLöschen
 7. Edit. Postin mukana tuli Ihana-lehti täynnä jouluideoita ja Otavamedialta joulukortteja lähetettäviksi. Joulu ON tulossa.

  AntwortenLöschen
 8. lumiomena: itsekin huomasin, miten vähän aikaa on enää jäljellä ja pitäisi ehtiä vielä neljään konserttiin ja lääkärille ja valmistella huushollian kolmen viikon paussia varten jne jne
  Helena: kyllä täällä näkee jo joulujuttuja, Glühwein tulee vasta kun joulutorit aukeaa adventtiaikaan
  Yaelian: lähetin shamaanin taidoillani sitä vesisadetta teille, mutta en tiedä onko ehtinyt perille. Meillä paistaa nyt ainakin aurinko.
  Natjale: huh, Intia ei olisi varmaan minun toivelistallani asumapaikkana ja loma-ajatustakin olen vierastanut. Katsotaan miten tässä käy.
  Clarissa: lehtikaali, lehtikaali, pitää taas miettiä, mitä on lehtikaali saksaksi. Niin, se on Grünkohl ja sitä olen tässä odotellut kohta vuoden, kun haluan kokeilla Yaelianin lehtikaalilastuja tällä reseptillä
  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/search?q=lehtikaali
  Sira: no mekin ollaan marraskuussa kolme viikkoa pois jouluvalmisteluista ja sitten onkin kiva alkaa leipomaan pipareita ja koristelemaan taloa.

  AntwortenLöschen
 9. Meillä on menossa sellainen Halloween-Joulu!

  AntwortenLöschen
 10. Yaelian: unohdin sanoa, että menemme etelä-Intiaan, laitan joku päivä kartan vaikka blogiin

  AntwortenLöschen
 11. Ota Antinalit mukaan jos niita jai Egyptin reissulta!
  Taalla paistaa muttei ole kesaisen tuskaa. Monet kulkee pitkat saappaat jalassa ja joillain jopa toppatakki vaikka lampo kipuaa paivalla +25 kieppeille! :)

  AntwortenLöschen
 12. KIITOS Grünkohl-reseptistä. Kiva kokeilla jotain uuttakin. Yleensä teen niistä hyvää kaali-perunakeittoa , mausteena timjami, tai sitten muserran käsissä pakastettuja lehtiä salaattiin.
  Nyt siis kokeilemaan uutta!

  AntwortenLöschen
 13. Vihreätniityt: halloween-joulu on tosiaan vuodenaika sekin
  BLOGitse: Antinalit sai se meidän seurueen 90vee täti ja ne auttoi. Saan apteekkariystävältä jotain antibioottia varmuuden vuoksi mukaan
  Clarissa: Saksassa syödään Grünkohl mit Pinkel

  AntwortenLöschen
 14. Joulu on täälläkin ajatuksissa, Amarylliksen kukkasipulit istutin viikonloppuna ja tietysti työssä puhutaan tulevasta pikkujoulusta. Menemme silloin ensin teatteriin, sitten syömään ja sitten osa kotiin ja osa jatkaa yöelämään.

  Mukavaa Intian matkan odotusta!

  AntwortenLöschen
 15. Marjatta: ihana, amarylliksiä, niitä oli äidilläni aina

  AntwortenLöschen