Freitag, 12. Oktober 2012

Perjantain stressiä

Eilen oli mitä ihanin lokakuun päivä, sininen taivas ja ihmeen lämmintä ja kävin kurpitsaostoksilla maatalossa. Meillä on huomenna serkkutapaaminen. Noin 15 Allumiehen serkkua tulee päivällä meidän lähellä olevaan italialaiseen osteriaan syömään ja sen jälkeen siirrytään meille kahville ja kolme pitkänmatkan vierasta jää meille yöksi. Murphyn laki toimii taas oikein hyvin: olen flunssainen ja siivooja on lomalla ja Allumies tekee pitkää työpäivää. Olen erittäin iloinen, että huomiseksi on luvattu sadetta eli vieraat eivät näe, miten likaiset ikkunat meillä on.
Nyt täytyy vielä keittää yöpymisvieraiden varalle kurpitsakeitto, täyttää täytekakku, jonka pohjan leivoin jo eilen, paistaa brownies ja imuroida olkkari ja siivota keittiö ja ostaa tykötarpeita sunnuntain aamiasvieraita varten. Lääh, lääh! Hauskaa viikonloppua!
Kommentare:

 1. Helvettiin se se Murphy! Huvittaa vielä vuosikymmenien jälkeen, että saksalaisille naisille on näköjään tärkeää puunata jatkuvasti ikkunoita, ja se on jotenkin "perfekte Hausfraun" mitta. Olin töissä sellaisissa paikoissa, missä oli aina likaiset ikkunat, joten en kiinnitä ihmisten ikkunoihin edes huomiota kylässä käydessäni. Pääasia on, että on kivaa seuraa ja juttu luistaa.Mahdollisille kritisoijille voi tupata siivousvälineet käteen eli järjestää siivoustalkoot. Toivotan hauskaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan, miten anopin sisko oli kerran yhden serkun luona kokeillut sormella, onko pölyt pyyhitty. Tämä seuraava sukupolvi on onneksi jo erilainen.

   Löschen
 2. Että sen flunssan nyt pitikin tulla juuri nyt, aja pois se!
  Voi kun on niin pitkä matka sinne. Lähettäisin teille 7veen, joka on meillä syyslomaa viettämässä. Tyttö pistettiin heti töihin, eli pestiin eilen yhdessä ikkunat ja nyt on kirkkaat ikkunat. Tai no, hän kyllä väen vängällä änkesi siihen pesemään :-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sain tartunnan meidän lomamatkan kuskilta, harmittaa, että suostuttiin lähtemään niitten kyydissä. Omassa autossa olisi ollut enemmän tilaa ja vähemmän räkänokkia ja olisi tullut halvemmaksikin, kun olis ilmaiset bensat ja nyt maksettiin kiltisti puolet bensasta. Mutta eiköhän tämä tästä ala parantua. Jaahas, siellä käytetään lapsityövoimaa, mikäs se olikaan se suomalainen yhdistys, Pelastakaa lapset tms. ☺

   Löschen
 3. Saksalaisesta anopista on minullakin kokemukseni!
  Keittosi vaikuttaa tosi herkulliselta. Meillä pidetään keitoista, kesällä kevyemmistä kasvissellaisista ja talvella enemmän Eintopfeista.
  Hauskaa viikonloppua flunssasta huolimatta!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksalaiset anopit on varmaan ainutlaatuisia maailmassa.

   Löschen
 4. Älähän hermoile! Vieras tulee ajallaan ja talo elää tavallaan. Ja tuskinpa vieraasi joka nurkkaan sormiaan pistää. Tuo sinun flunssasi tietenkään ei niin kiva ole, mutta jospa se siitä hellittää, kun vieraat ovat paikalla. Mukavia hetkiä vieraiden parissa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei se muuten, mutta jos tänne paistaa aurinko, sitten näkyy joka pölyhiukkanen. Taidanpa lähteä tästä taas taluttamaan imuria.

   Löschen
 5. Voi harmi tuota flunssaasi just kun on tulossa serkkuja mahdottoman paljon! yritähän juoda paljon kuumaa ja vähän levätä että olet huomenna priimakunnossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Inkivääriteetä olen juonut niin, että se tulee jo korvista ulos.

   Löschen
 6. Pikaista paranemista, jotta jaksat nauttia serkkujen seurasta. Kun tarjoilut ovat herkullisia - ja niinhän ne teillä ovat - niin kukaan ei jaksa kääntää päätään olkkarin ikkunoihin.

  Mukavaa serkkutapaamista ja viikonlopppua!

  AntwortenLöschen
 7. Todella pikaista paranemista. Oikein hyvää viikonloppua kumminkin!

  AntwortenLöschen
 8. Hah, no jos siellä pitää ikkunoiden aina kiiltää, niin mitenköhän kauhistuisivat näitä intialaisia ikkunoita. Minä kun en ole vieläkään keksinyt, miten täällä pitäisi ikkunat pestä, kun niissä on kaikissa kalterit ja ne aukeavat ulospäin. Eli vaikka irrottaisin kalterit (ensin pitäisi ruuvata auki noin sata ruuvia), pitäisi vielä suorittaa ilmajoogaliikkeitä, että saisi ulkopuolen pestyä. Parvekkeiden ja sen semmoisten ikkunat saa kyllä pestyä, kun pääsee itse ikkunan toiselle puolelle.

  No, mukavaa viikonloppua kuitenkin! Toivottavasti pääset sinäkin nauttimaan tapaamisesta, ettei tarvitse koko ajan raataa. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Musta tuntuu, että meidän uusissa ikkunoissa on joku likamagneetti, joka vetää likaa puoleensa.

   Löschen
 9. Hauskaa serkkutapaamista ja mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, oli hauskaa serkkujen kanssa.

   Löschen
 10. Laita vierat keittämään, tai yhdessä, se tapana.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viele Köche verderben den Brei, sanoo sakemanni.

   Löschen
 11. Toivottavasti hengissä selvisit ja en epäile lainkaan, että vieraat ovat viihtyneet. Mun sisko perheineen tulee joulukuun alussa ja jo NYT on ressiä ilmassa... (kas kun lanko ei ole koskaan meillä käynyt ja vasta 7,5 vuotta tässä asuttu)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toi on just sitä tyypillistä suomalaisuutta. Jos mulla olisi sisko/käly Irlannissa, niin kävisin varmaan liiankin usein, mutta suomalaisia ei meinaa millään saada tänne, ne vaan odottaa, että meikäläinen menee Suomeen à la challenge cup.

   Löschen
 12. Paljon sukulaisia yhdessä, ei ne mitään ikkunoita ehdi katsella. Mukavia matkapostauksia alempana... 88 centillä melkein jo kääntyisin katoliseksi katolliseksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toivottavasti kääntyiset vain MELKEIN.

   Löschen