125g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
65g sokeria
3 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaojauhoa
1 rkl etikkaa (laitoin tummaa balsamicoa)
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl vettä (laitoin veriappelsiiniteetä)
-sekoita kuivat aineet
- lisää muut
- paista +180C n. 15 min.
Serkku söi kaikki kuusi eli ilmeisesti maistui (tai oli kova nälkä).
Eilen meidän pihalla leikki tällaisia kavereita, jotka eivät jaksaneet istua kahvipöydässä kuuntelemassa tarinoita vanhoilta ajoilta
ja tänään tuohon nurmikolle lensi aivan mahtavan komea närhi ja nappasi siitä nokkaansa saksanpähkinän ja pian sen jälkeen siinä vilisti söpö orava saksanpähkinä suussaan eli tässä on vissiin
Sinäpä kekseliäästi keksit kivan ohjeen viime hetkellä:)
AntwortenLöschenNetistä löytyi onneksi.
LöschenMille instanssille teidän pitää tehdä ehdotus kotikadun nimen muuttamisesta Saksanpähkinätieksi?
AntwortenLöschenPitänee ottaa selvää☺
LöschenKuvittele nyt, meidän tyttärelle edes tuo ei olisi käynyt 16 ensimmäiseen vuoteen, sillä jauhot myös pois ruokavaliosta. Arvaa, onko kysytty kekseliäisyyttä. Ehkä sen takia olenkin nyt uupunut kaikkiin dieetteihin, jotka eivät perustu sairauteen, vaan ruoalla ronklaamiseen.
AntwortenLöschenNo arvaan kyllä, miten kamalaa on ollut miettiä ruokia. Luojan kiitos en itse ole allerginen millekään ruualle.
LöschenNärhellä ja oravalla ei tainnut olla pähkinäallergiaa!
AntwortenLöschenMaikki
Toivottavasti ei.
LöschenPistänkin muistiin tuon ohjeen, sillä aina on ympärillä joku jollain tavalla allerginen. Vuosien varrella olen valmistanut ruokia milloin ilman munaa, milloin ilman maitoa tai pähkinöitä tai sokeria...... , eihän sitä viitsi omalletunnolleen ottaa, jos joku saa allergiakohtauksen minun kakuistani tai muista. Ja lisäksihän on muitakin syitä kuin allergiat. Hyvä että netti on olemassa, täältä löytyy!
AntwortenLöschenTosi hankalaa keksiä reseptejä, kun lähes joka kakkuun tulee munaa tai maitoa, mutta onneksi on tosiaan tämä internetti.
LöschenPiti vielä sanoa, että onpa teillä vielä vihreää ja rehevää siellä saksanpähkinätiellä.
LöschenOn aika vihreää, ei ole villiviini etupihallakaan vielä värjääntynyt.
LöschenHuomaavainen emäntä, sellainen ilahduttaa. Minä suorastaan hämmästyin, kun 84-vuotias sukulainen muisti, etten syö lihaa ja oli tehnyt minulle juustovoileipiä. Asiasta oli kai kerran ollut puhetta sivulauseessa. Oli sitten syötävä kohteliaisuudesta, vaikken sitä leipääkään kyllä söisi...
AntwortenLöschenKiva kurpitsakuva edellisessä postauksessasi.
Taitaa olla ns. pikapullan ohje. Valmistuu tosi nopeasti varsin vähäisistä aineista. Äiti leipoi noita aikoinaan, kun tuli yllätysvieraita, lämpimiä leivonnaisia pöytään pikavauhtia. Lisäsi tavallisesti noihin perusaineisiin rusinoita. Täytyypä kokeilla.
AntwortenLöschenpaskeriville
Oli tosi nopea tehdä ja aineksetkin löytyi kaapista.
LöschenNami, miks sekä leivinjauhetta että soodaa?
AntwortenLöschenJos olen ymmärtänyt oikein, soodaa käytetään neutralisoimaan happoa, esim. taikinoissa, joihin tulee piimää. Tässä tarvitaan sitä varmaan sen etikan takia.
Löschen